Policy Briefs

Ευρωεκλογές: Μήνυμα της φον ντερ Λάιεν κατά της ακροδεξιάς

Ευρωεκλογές: Μήνυμα της φον ντερ Λάιεν κατά της ακροδεξιάς

Πηγή Φωτογραφίας: Euronews.com

Την τελευταία τους προεκλογική συγκέντρωση στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας πραγματοποίησαν οι Χριστιανοδημοκράτες μαζί με το σύμμαχό τους κόμμα CDU ή αλλιώς Χριστιανοκοινωνική Ένωση.

Την τελευταία τους προεκλογική συγκέντρωση στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας πραγματοποίησαν οι Χριστιανοδημοκράτες μαζί με το σύμμαχό τους κόμμα CDU ή αλλιώς Χριστιανοκοινωνική Ένωση

Εκεί βρέθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία είναι μέλος του CDU.

Η πρόεδρος είπε στους συγκεντρωμένους ότι «η σημερινή Ευρώπη είναι ένα μεγάλο δώρο», αλλά προειδοποίησε ότι το μπλοκ «αντιμετωπίζει προκλήσεις όσο ποτέ άλλοτε από λαϊκιστές, εξτρεμιστές και δημαγωγούς».

«Σταθήκαμε ενωμένοι, πολεμήσαμε μαζί. Οι στόχοι μας είναι οι σωστοί: ευημερία, ασφάλεια, δημοκρατία. Αυτή είναι εξαιρετική ομαδική δουλειά. Αλλά όλα αυτά ήταν δυνατά μόνο επειδή βγήκατε έξω, πολεμήσατε τόσο σκληρά για την Ευρώπη μας που μας δίνει μια άνεση για τα επόμενα πέντε χρόνια και μπορούμε να είμαστε όλοι πραγματικά περήφανοι για αυτό», τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παράλληλα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, επέκρινε ακροδεξιά κόμματα όπως το AfD στη Γερμανία και η Εθνική Συσπείρωση στη Γαλλία, κατηγορώντας τα ότι προσπαθούν «να καταστρέψουν την Ευρώπη».

Στόχος της είναι μια δεύτερη θητεία ως επικεφαλής της Επιτροπής.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα της θα είναι η μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές.

Αλλά θα χρειαστεί υποστήριξη από άλλες ομάδες εάν θέλει να παραμείνει επικεφαλής της Επιτροπής. Το 2019 εξασφαλισε τη θέση της με πλειοψηφία μόλις εννέα ψήφων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments