Πολιτική

Μητσοτάκης: Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη

Μητσοτάκης: Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΡΕΘΥΜΝΟ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Το κεντρικό πολιτικό μήνυμα του πρωθυπουργού από το Σύνταγμα.

Την κεντρική προεκλογική ομιλία του πραγματοποίησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πλατεία Συντάγματος, κάνοντας μια αναδρομή στις επιτυχίες της κυβέρνησης και τονίζοντας ότι δεν μπορεί η χώρα να γυρίσει πίσω.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η συγκυρία των εκλογών δεν επιτρέπει αδράνεια και εύκολους πειραματισμούς, αλλά ότι διακυβεύονται πολλά, καθώς τα ευρωπαϊκά θέματα είναι και εθνικά.

Στόχος της κυβέρνησης, είπε ο πρωθυπουργός, είναι η Ελλάδα να πηγαίνει σταθερά προς την Ευρώπη και τόνισε ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στα «λεφτόδεντρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε χαιρετίζοντας κι ευχαριστώντας «από καρδιάς για την υποδοχή και την παρουσία». «Η Αθήνα στέλνει σήμερα το δικό της μήνυμα, σε κάθε γωνιά της πατρίδας, ένα μήνυμα ευθύνης και νίκης, που πρέπει να ακουστεί ηχηρά την Κυριακή, όλη η Ελλάδα να είναι και πάλι μπλε», είπε ο πρωθυπουργός.

«Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συγκυρία δεν επιτρέπει «ούτε αδράνεια και αδιαφορία, ούτε εύκολους πειραματισμούς και δήθεν διαμαρτυρίες, επιπόλαιες επιλογές που ίσως αποδειχθούν μετά πολιτικές αυτοχειρίες», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Οι ευρωεκλογές είναι διπλά σημαντικές, είπε.

«Είναι διπλά σημαντικές, αφού θα κρίνουν μεγάλα ευρωπαϊκά στοιχήματα, που συνδέονται απόλυτα με τη ζωή στην Ελλάδα και με τις δικές μας προτεραιότητες» σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Και δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο διεκδικήσεων στις Βρυξέλλες για την επόμενη πενταετία. Είμαστε, άλλωστε, η δύναμη που με τον ιδρυτή μας, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη», είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε μια αναδρομή στις επιτυχίες της κυβέρνησης σε διάφορα μέτωπα, μεταξύ των οποίων η απάντηση στην πανδημία Covid, και στάθηκε «στα 36 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης που φέραμε στη χώρα», αναφέροντας πως το κράτος εκσυγχρονίζεται και ψηφιοποιείται διαρκώς.

«Να εκλέξουμε ευρωβουλευτές που θα δυναμώσουν τη φωνή της χώρας, έχουμε 42 εξαιρετικούς υποψηφίους», συνέχισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε, αναφερόμενος σε «ορισμένους πολιτικούς από την πατρίδα μας που έφτασαν μέχρι του σημείου να ζητήσουν τη διακοπή της κοινοτικής χρηματοδότησης».

«Τέτοια κόμματα και τέτοιους ευρωβουλευτές δεν χρειαζόμαστε» είπε και πρόσθεσε ότι «έχουμε ανάγκη από εκπροσώπους πάνω από κομματικές σκοπιμότητες, που θα εργάζονται για τα εθνικά συμφέροντα, που θα φορούν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας».

«Αυτή είναι μία παράδοση που μόνο η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί με συνέπεια εδώ και μισό αιώνα. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις, αλλά με πράξεις», είπε.

Η ευρωπαϊκή μας ατζέντα είναι συγκεκριμένη, συνέχισε: 11 μέτρα για ευέλικτη κοινή αγροτική πολιτική, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενιαία πολιτική για το μεταναστευτικό με φύλαξη των συνόρων και κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, με πρώτο βήμα τη θωράκιση του εναέριου χώρου ολόκληρης της ηπείρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments