Οδηγός

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 25.000 ανέργους με μισθό

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 25.000 ανέργους με μισθό

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Αρχίζουν σήμερα οι αιτήσεις στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας 25.000 νέων ηλικίας έως 29 ετών, που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης.

Αρχίζουν σήμερα οι αιτήσεις στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας 25.000 νέων ηλικίας έως 29 ετών, που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης.

Αρχίζουν σήμερα οι αιτήσεις στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας 25.000 νέων ηλικίας έως 29 ετών, που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια επτά μηνών και η ΔΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελουμένους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), αναλογία δώρων εορτών, επιδόματος αδείας, ενώ οι ωφελούμενοι θα έχουν πλήρη την ιατροφαρμακευτική κάλυψη του e-ΕΦΚΑ.

Κριτήρια και προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού κατά το τρίμηνο πριν από την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ.

Οι επιχειρήσεις εντάσσονται, ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής:

  • επιχειρήσεις με έως 3 άτομα προσωπικό μπορούν να επιδοτηθούν για 1 άνεργο
  • από 4 έως 9 άτομα προσωπικό για έως 2 ανέργους
  • από 10 έως 19 άτομα προσωπικό μπορούν να επιδοτηθούν για έως 3 ανέργους.
  • Επιχειρήσεις με 20 έως 30 άτομα προσωπικό επιδοτούνται για έως 5 ανέργους
  • από 31 έως 50 για έως 8 ανέργους και
  • από 51 και άνω άτομα προσωπικό η επιδότηση αφορά έως 20% του προσωπικού και έως 20 ωφελουμένους

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι άνεργοι ηλικίας 18-29 ετών εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ, οι οποίοι δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται κατά την υπόδειξή τους μέχρι την τοποθέτησή τους στην επιχείρηση (συμφωνητικό συνεργασίας).

Διάρκεια και Αποζημίωση

Η προεργασία διαρκεί 8 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 7 μήνες και η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους συμμετέχοντες μηνιαία, αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό.

Επιπρόσθετα, καταβάλλεται αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Οι ωφελούμενοι απολαμβάνουν πλήρους ιατροφαρμακευτικής κάλυψης υπαγόμενοι στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ.

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 200 εκ. €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την ΕΕ μέσω του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» στην Προτεραιότητα 5 «Απασχόληση των Νέων (15-29 ετών) ΕΑΕΚ (εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης)».

Διαδικασία

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις στο gov.gr:

  • Προσδιορίζουν την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα της/των θέσης/θέσεων
  • H ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις
  • Οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της/των θέσης/θέσεων
  • Η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και υπογράφουν συμφωνητικό

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/anoikta-proghrammata.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments