Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Νίκη αλλά μηνύματα [vid,pics]

Άδωνις Γεωργιάδης: Νίκη αλλά μηνύματα [vid,pics]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)//Για σημαντική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά με μηνύματα προς την κυβέρνηση έκανε λόγο απόψε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πρόσθεσε πως ο κύριος όγκος των απωλειών σε ψήφους έγινε στα δεξιά της ΝΔ.

Εκλογικές απώλειες στα δεξιά μας

Για σημαντική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά με μηνύματα προς την κυβέρνηση έκανε λόγο απόψε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πρόσθεσε πως ο κύριος όγκος των απωλειών σε ψήφους έγινε στα δεξιά της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, παρεμβαίνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέας Δημοκρατία παραμένουν με απόσταση οι βασικές επιλογές των πολιτών: «Η χειρότερη περίπτωση για τη ΝΔ είναι το 28%. Μα ακόμη και με 28%, η ΝΔ είναι το κόμμα που κέρδισε και με διαφορά την πρώτη θέση. Μιλάμε για double score σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης κέρδισε πέμπτη εκλογική αναμέτρηση».

«Ωστόσο», πρόσθεσε ο υπουργός, «αν η ΝΔ πάρει τελικά 28%, θα είναι ένα ηχηρό καμπανάκι για τη ΝΔ, που παραμένει η κύρια δύναμη των εκλογών. Η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζουν ούτε μονάδα από τη φθορά και την πτώση της Νέας Δημοκρατίας. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι νίκη της ΝΔ με μήνυμα. Και το μήνυμα πρέπει να μας προβληματίσει για να δούμε τι είναι αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε. Ας έχουμε υπ’ όψη ότι σε όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. έχουμε σήμερα πτώση των κυβερνητικών κομμάτων. Και από την άποψη αυτή, η ΝΔ έχει τις λιγότερες απώλειες από άλλα κόμματα, κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά, στην Ευρώπη των 27. Σήμερα, οι πολίτες δεν επέλεξαν για κυβερνήτη του κάποιον άλλον από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουμε επιτύχει τον εκλογικό μας στόχο. Είναι προφανές ότι η ΝΔ έχει υποχωρήσει από τα ποσοστά της. Πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με τις ευαισθησίες των ανθρώπων».

Διαρροές στα δεξιά μας

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις εκλογικές απώλειες της ΝΔ προς τα δεξιά του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με τον Άδωνι, «το αποτέλεσμα δείχνει μια σαφή απώλεια προς τα δεξιά της ΝΔ. Οι βασικές απώλειες της ΝΔ είναι προς τα δεξιά της. Και αυτό δεν οφείλεται στην ακρίβεια, αλλά στη νομοθέτηση του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Ξέραμε πως ερχόμασταν σε αντίθεση με ένα τμήμα του παραδοσιακού μας ακροατηρίου. Απώλειες υπάρχουν και προς το χώρο του πολιτικού Κέντρου. Ωστόσο, η μεγάλη απώλεια γίνεται προς τα δεξιά της ΝΔ. Και αυτό είναι και το εκλογικό εκκρεμές σε όλη την Ευρώπη.

Και όσον αφορά τα Τέμπη, πρέπει να σταματήσει η χυδαία πολιτική επένδυση. Η ανθρώπινη τραγωδία θα κριθεί στην ελληνική δικαιοσύνη. Υπάρχουν κόμματα, τα οποία προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν πολιτικά την τραγωδία των Τεμπών. Και η σημερινή παρέμβαση της κ. Καρυστιανού έγινε αντικείμενο χυδαίας και απροκάλυπτης εκμετάλλευσης από ορισμένες πολιτικές δυνάμεις. Αυτή η πολιτική χυδαιότητα πρέπει να λάβει τέλος», ολοκλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments