Πολιτική

Αμφίρροπη η μάχη “παραλία ή κάλπη”

Αμφίρροπη η μάχη “παραλία ή κάλπη”

Πηγή Φωτογραφίας: 370057] ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σενάρια και εκπλήξεις της κάλπης.

Παραλία ή κάλπη φαίνεται πως είναι το κρίσιμο ερώτημα που θα κρίνει τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024. Η ώρα έφτασε, με τις κάλπες να ανοίγουν σε λίγες ώρες, όπου οι πολίτες θα αναδείξουν ποια θα είναι τα κόμματα και τα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την επόμενη πενταετία.

Στις κάλπες καλούνται 9.796.330 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι εκ των οποίων 4.755.686 άνδρες και 5.040.644 γυναίκες. Δικαίωμα για να ψηφίσουν για πρώτη φορά έχουν 111.500 εκλογείς. Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν έως τέσσερις υποψηφίους στο κόμμα της επιλογής τους. Τον «σταυρό» των ψηφοφόρων διεκδικούν συνολικά 1.168 υποψήφια πρόσωπα, που είναι στα ψηφοδέλτια 31 κομμάτων.

Το exit poll της MRB για το OPEN αναμένεται στις 19:00, ενώ λίγο πριν τις 20:00 θα δοθούν τα πρώτα αποτελέσματα.

“Η κάλπη της Κυριακής αναμένεται να έχει μεγάλη αποχή με τον διευθύνοντα σύμβουλο της MRB, Δημήτρη Μαύρο, να μιλά για πολύ υψηλό ποσοστό που φαίνεται να αγγίζει το 55%. Ο ίδιος τονίζει ότι αναμένεται να φανεί εάν αυτή η μεγάλη αποχή θα φέρει εκπλήξεις.

Όσο μεγαλώνει η αποχή, τότε αναμένει κανείς πως θα είναι αναλογικά κατανεμημένη σε όλα τα κόμματα. Μέχρι στιγμής δεν είναι αναλογικά κατανεμημένη, εξηγεί ο κ. Μαύρος και σχολιάζει πως «η αποχή αυτή τη φορά είναι τερατώδης».

Η προεκλογική εκστρατεία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο οι πολιτικοί αρχηγοί απολάμβαναν χρόνο ξεκούρασης ή γεύματος με δημοσιογράφους, όπως συνηθίζεται. Οι αρχηγοί των κομμάτων εμφανίστηκαν συγκρατημένοι αλλά αισιόδοξοι και απέφυγαν να κάνουν προβλέψεις για το αποτέλεσμα των αυριανών εκλογών.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί αισιοδοξία, καθώς πιστεύουν ότι έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να πείσουν για τα μηνύματα της εκλογικής αυτής αναμέτρησης, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Θεωρούν ότι κατέβηκε μεγάλη προσπάθεια για να πειστούν οι απογοητευμένοι και οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, οι οποίοι μπορεί να είναι και αυτοί που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος, αλλά απέφυγε να δώσει εκτίμηση αποτελέσματος. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του OPEN Χρήστο Τσιγουρή, στάθηκε στο γεγονός ότι έχει δώσει έναν εντατικό προεκλογικό αγώνα, καθώς έχει καλύψει 5.000 χλμ, έχει επισκεφτεί 25 νησιά, 39 πόλεις και 6 προορισμούς στο εξωτερικό. Εκτιμούν ότι θα έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Επίσης, αναφέρθηκε στο νησί της Αστυπάλαιας όπου παρέμεινε μερικές μέρες και γνώρισε την τοπική κοινωνία και την επίσκεψη στην Παλαιστίνη όπου δήλωσε συγκλονισμένος από τις εικόνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments