Πολιτική

Μητσοτάκης: Το βλέμμα στα δεξιά και τους μικρομεσαίους

Μητσοτάκης: Το βλέμμα στα δεξιά και τους μικρομεσαίους

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ" ΤΟΥ ΣΚΑΪ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Επανασυσπείρωση των παραδοσιακών "γαλάζιων" ψηφοφόρων.

Στην προσπάθεια επανασυσπείρωσης των παραδοσιακών «γαλάζιων» ψηφοφόρων στράφηκε μέχρι και την τελευταία στιγμή το ενδιαφέρον του Μεγάρου Μαξίμου και της Πειραιώς, με φόντο την αυριανή κάλπη.

Εξάλλου, μέχρι και χθες το βράδυ το σύνολο των μετρήσεων καταδείκνυε ότι ένα άκρως υπολογίσιμο κομμάτι του εκλογικού σώματος, το οποίο συμπεριλαμβάνει τη λεγόμενη ραχοκοκκαλιά της κυβερνώσας παράταξης, όχι μόνο παρουσίαζε σαφείς τάσεις αποχής από τις ευρωεκλογές, αλλά ήταν εκείνο που στις μετρήσεις του τελευταίου διαστήματος φαινόταν να «φλερτάρει» με την ιδέα χαλαρής αντιμετώπισης της αναμέτρησης και ως εκ τούτου εκπομπής μηνύματος δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη για μια σειρά πολιτικών μέσω της προτίμησης σε κάποιον από τους σχηματισμούς στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Αν και η κατάσταση βελτιώθηκε στο τέλος της προεκλογικής εκστρατείας σε περιοχές όπως η Μακεδονία και η Θράκη, υπήρχε ακόμα ανησυχία σε νομούς όπως η Μεσσηνία και η Αρκαδία. Η στρατηγική της Ν.Δ. ενισχύθηκε σε αυτές τις περιοχές τις τελευταίες ώρες, με τον Μάκη Βορίδη να πραγματοποιεί επισκέψεις και επαφές.

Ένα ακόμα παράδειγμα της αφοσίωσης του πρωθυπουργού στη δεξιά πολιτική ήταν η συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Γαλλία, όπου επισκέφτηκε τα ναυπηγεία της Naval Group στη Λοριάν. Εκεί κατασκευάζονται οι τρεις φρεγάτες Belharra που η Ελλάδα έχει παραγγείλει για την ενίσχυση του ναυτικού της.

Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση ήθελε να δείξει ότι υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα και τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής, χωρίς να ακολουθεί ξεπερασμένες γραφικότητες που επιστρατεύουν τα μικρότερα κόμματα που τάσσονται προς την Ακροδεξιά. Επίσης, με την ανάδειξη των αδυναμιών και της επιπολαιότητας στη διαχείριση της υπόθεσης του “πόθεν έσχες” του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση απευθυνόταν τόσο στην παραδοσιακή βάση της Νέας Δημοκρατίας όσο και στο κέντρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του έδωσαν έμφαση στην ηλικιακή ομάδα 40-50 ετών, στην οποία η Νέα Δημοκρατία είχε κερδίσει στις προηγούμενες εθνικές εκλογές και παρουσίαζε έντονη διάθεση αποχής. Έτσι, ανακοινώθηκε η διεύρυνση των προγραμμάτων για τη διευκόλυνση της στέγασης ζευγαριών αυτής της κοινωνικής ομάδας, που θα αποτελέσει προτεραιότητα μετά τις ευρωεκλογές.

Μέσω της συγκεκριµένης επιλογής, επεδίωξε ουσιαστικά να καταδείξει όχι µόνο στο εν λόγω κοινό, αλλά και γενικότερα, πως η κυβέρνησή του συνιστά µονόδροµο, όχι µόνο πολιτικά, αλλά και πρακτικά, σε ό,τι έχει να κάνει µε την εξεύρεση λύσεων στο µέτωπο της καθηµερινότητας στην παρούσα κρίσιµη και τόσο δύσκολη από όλες τις απόψεις συγκυρία.

«Την ώρα που ο Κασσελάκης έχει ξεπεράσει κατά πολύ σε ευχολόγια και µεγάλες υποσχέσεις που παραπέµπουν σε επιστηµονική φαντασία, ο Κυριάκος παρουσιάζει πρόγραµµα και χρονοδιάγραµµα υλοποίησης», σηµείωναν όλες αυτές τις µέρες κορυφαία κυβερνητικά και κοµµατικά στελέχη. «Γι’ αυτό, παρά το γενικότερο περιβάλλον και κάποιες επιµέρους πρωτοβουλίες που έπρεπε να ληφθούν, όπως εκείνες για τους ελεύθερους επαγγελµατίες, είναι απαραίτητη η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας για την οποία µιλά ο Μητσοτάκης, προκειµένου να µη διαταραχθούν η οµαλότητα και η αναπτυξιακή προοπτική», προσέθεταν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments