Αθλητισμός

Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός: Με ξέσπασμα στο τελευταίο τρίλεπτο οι πράσινοι πήραν τη νίκη [83-76]

Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός: Με ξέσπασμα στο τελευταίο τρίλεπτο οι πράσινοι πήραν τη νίκη [83-76]

Πηγή Φωτογραφίας: [370128] BASKET LEAGUE 2023-2024 / 3oς ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Με ξέσπασμα στο τελευταίο τρίλεπτο ο Παναθηναϊκός AKTOR πήρε τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός AKTOR εμφανίστηκε αλλαγμένος προς το – πολύ – καλύτερο στον τρίτο τελικό της Basket League και με μπροστάρηδες τους Ναν και Λεσόρ πήρε τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν έτοιμοι για μάχη (κάθε άλλο) όντας κάκιστοι τόσο επιθετικά όσο κυρίως αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σε ένα σημείο καλύτεροι, προσπέρασαν, όμως δεν ήταν έτοιμοι για μια τόσο μεγάλη νίκη. Πλέον η σειρά διαμορφώνεται στο 2-1 υπέρ των Πειραιωτών και θα κριθεί το βράδυ της Τετάρτης στο ΣΕΦ. Άκρως συγκινητική η ατμόσφαιρα στο ξεκίνημα για τον Πάρη Δερμάνη.

Το πρώτο δεκάλεπτο του τρίτου τελικού είχε αρκετές διαφορές σε σχέση με τους προηγούμενους τελικούς. Πρώτα από όλα, ο Παναθηναϊκός επιτέθηκε σχεδόν αποκλειστικά μέσα στη ρακέτα με τους παίκτες του Αταμάν να εκτελούν μόλις δύο τρίποντα. Τόσο ο Λεσόρ όσο και ο Ναν ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των πράσινων. Οι διαιτητές σφύριζαν κάθε επαφή αλλάζοντας “στρατηγική” γι’ αυτό και οι δύο ομάδες χρεώθηκαν συνολικά 9 φάουλ στα πρώτα 3:30′ της αναμέτρησης με Παπανικολάου και Κάνααν να χρεώνονται νωρίς από δύο φάουλ.

Με πρωταγωνιστή τον Λεσόρ, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε ξανά στο παιχνίδι στην τρίτη περίοδο. Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν εκείνος που δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του να ξεφύγουν πάνω από το +13 (47-34). Πάνω που ο Ολυμπιακός έσφιξε λίγο την άμυνά του, ήρθαν δύο μεγάλα σουτ από Ναν και Παπαπέτρου για να διατηρήσουν διψήφιο προβάδισμα. Τότε όμως ο Αϊζάια Κάνααν το πήρε κάπως προσωπικά (παρά τα 3 φάουλ του) και μείωσε μέχρι και το -6 (55-49).

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 43-34, 61-59, 83-76
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments