EDITOR'S PICK

Τα top 5 οφέλη υγείας που έχει ο τόνος κονσέρβα

Ο τόνος μπορεί να καταναλωθεί φρέσκος (είτε ωμός είτε μαγειρεμένος) και σε κονσέρβα (που είναι πάντα προμαγειρεμένος). Οι κονσέρβες τόνου συσκευάζονται σε άλμη, νερό, ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο.

Είναι ο τόνος (σε κονσέρβα και μη) ασφαλής για όλους;

Μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο μερίδες (των 140 γρ. έκαστη) μαγειρεμένου ψαριού την εβδομάδα, εκ των οποίων η μία πρέπει να είναι από λιπαρά ψάρια με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Οι περισσότεροι από εμάς δεν τρώμε αρκετά ψάρια.

Τούτου λεχθέντος, για ορισμένα είδη ψαριών, συμπεριλαμβανομένου του τόνου, υπάρχουν συστάσεις σχετικά με τη μέγιστη ποσότητα που πρέπει να φάτε. Αυτό συμβαίνει επειδή ο τόνος είναι πιο επιρρεπής σε υψηλά επίπεδα υδραργύρου.

Για αυτόν τον λόγο, οι ειδικοί συνιστούν ότι εάν είστε έγκυος ή προσπαθείτε να αποκτήσετε παιδί, πρέπει να μην τρώτε περισσότερες από 4 κονσέρβες τόνου ή 2 φιλέτα/μπριζόλες φρέσκου τόνου την εβδομάδα. Αλλά για τους υπόλοιπους, είναι καλό να τρώμε τόνο ως μέρος μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής.

Αν και η αλλεργία στα οστρακοειδή είναι η πιο συχνή από τα θαλασσινά είδη, μερικοί είναι αλλεργικοί και σε κάποια ψάρια. Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι ο τόνος κονσέρβα έχει χαμηλότερη αλλεργιογένεση. Παρόλα αυτά, εάν γνωρίζετε ότι είστε αλλεργικοί στον τόνο, θα πρέπει προφανώς να αποφύγετε την κατανάλωσή του.

Πηγή: bbcgoodfood.com