Focus

Όλα τα highlights που ξεχωρίσαμε από τη φετινή Εβδομάδα Σχεδιασμού της Μελβούρνης

Όλα τα highlights που ξεχωρίσαμε από τη φετινή Εβδομάδα Σχεδιασμού της Μελβούρνης

Πηγή Φωτογραφίας: A&A ‘The Kissing Cabinet’ 2024, installation view 25 May – 1 June 2024/tolarnogalleries.com

Χαρίζοντας «ζωή» σε απροσδόκητους χώρους σε όλη την πόλη

Η Εβδομάδα Σχεδιασμού της Μελβούρνης προκάλεσε γι’ άλλη μια φορά την κοινότητα του design στην Αυστραλία να «σχεδιάσει τον κόσμο που επιθυμεί». Η όγδοη έκδοση ολοκληρώθηκε στις αρχές του μήνα με περισσότερες από 300 εκθέσεις, επιδείξεις, συμπόσια και ομιλίες σε όλη τη μητροπολιτική Μελβούρνη και εξαπλώθηκε στην περιφερειακή Βικτώρια. Το Melbourne Design Week έδωσε «ζωή» σε απροσδόκητους χώρους, εξιτάροντας τη φαντασία όσων λατρεύουν τον σχεδιασμό και δίνοντας την ευκαιρία στους νέους του κλάδου να αναδείξουμε τη σπουδαία δουλειά τους.

Ακολουθούν τα highlights που μας τράβηξαν την προσοχή… 1. Villa Alba

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη alessandra smith | interior decorator + stylist (@alessandrasmith_design)

Στο καταπράσινο προάστιο Kew, το μουσείο Villa Alba που κατασκευάστηκε στο του 19ου αιώνα έγινε βασικός προορισμός της Εβδομάδας Σχεδιασμού της Μελβούρνης. Η φετινή παρουσίαση συγκέντρωσε μερικούς από τους καλύτερους σχεδιαστές της Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένων των Tom Fereday, Adam Goodrum, Object Density, Kate Benazi και Studio Tops, παράλληλα με την έκθεση “Some Things” που παρουσίασε δείγματα υλικών, ερμηνευμένα εργαλεία και πειραματικές μορφές.

Info: Villa Alba, 44 Walmer St, Kew VIC 3101.

2. Desire x Design (Useful Objects)

Στην Easey Street -μια πρόσφατα ολοκληρωμένη μετατροπή αποθήκης του Collingwood από το BAR Studio που στεγάζει μια σειρά από δημιουργικά studios-, το Useful Objects είναι μια νέα γκαλερί αφιερωμένη στο συλλεκτικό design. Η εναρκτήρια έκθεσή της για την Εβδομάδα Σχεδιασμού της Μελβούρνης εξερευνά τη σχέση του σχεδιασμού με την επιθυμία. Μέσα από υλικά, ιδέες και μορφές, μια ομάδα σχεδιαστών, μεταξύ των οποίων οι Danielle Brustman & Edward Linacre, Dean Toepfer και Elliot Bastianon, διερωτώνται αν το αντικείμενο της επιθυμίας είναι ο καταλύτης ή το τελικό σημείο της ανθρώπινης παρόρμησης για κατανάλωση.

Info: Useful Objects, 47 Easey Street, η έκθεση θα παρουσιάζεται έως τις 15 Ιουνίου.

3. Squiggles & Cubes (Tie Factory)

Μέσα από παρεμβάσεις σε συγκεκριμένους χώρους, η καλλιτέχνης Meagan Streader με έδρα τη Μελβούρνη, δούλεψε με το φως για να εξερευνήσει τον ρόλο του στον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε και περιηγούμαστε σε έναν χώρο. Για την Εβδομάδα Σχεδιασμού της Μελβούρνης συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή επίπλων Billy Horn για να εγκαταστήσει μια συλλογή λειτουργικών γλυπτών στο Tie Factory, μια ιστορική αποθήκη του Carlton. Και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό και μοντέρνο.

Info: Tie Factory, 89 Faraday St, Carlton VIC 3053.

4. Nostalgia (Abbotsford Convent)

Το δημιουργικό studio Misc Objet με έδρα τη Μελβούρνη επιστρέφει στην Εβδομάδα Σχεδιασμού της πόλης με μια παρουσίαση δεκατριών αναδυόμενων καλλιτεχνών και σχεδιαστών με διαφορετικό υπόβαθρο στην παραδοσιακή και αντισυμβατική χρήση υλικών και διαδικασιών. Η έκθεση, που παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Ορατόριο της ιστορικής Μονής Abbotsford, θέτει το ερώτημα: Πώς η ματιά στο παρελθόν εμπνέει και διαμορφώνει το μέλλον;

Info: Abbotsford Convent, 1 St Heliers St, Abbotsford VIC 3067.

5. A&A (Tolarno Galleries)

Η Mercedes-Benz Αυστραλίας απένειμε το πέμπτο ετήσιο βραβείο της Εβδομάδας Σχεδιασμού της Μελβούρνης στην A&A, μια συνεργασία μεταξύ του Αυστραλού βιομηχανικού σχεδιαστή Adam Goodrum και του Γάλλου τεχνίτη Arthur Seigneur, οι οποίοι συμμετέχουν συχνά στο Melbourne Design Week. Το The Kissing Cabinet παρουσίασε το τελευταίο έργο της A&A, ένα διαφορετικό ντουλάπι που αποδίδεται σχεδιαστικά με την πανάρχαια τέχνη της μαρκετερί με άχυρο, η οποία αποκαλύπτει κρυφές μορφές κι ένα οπτικό ενδιαφέρον σε όποιον το παρατηρεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments