Διεθνή

«Είμαι πεπεισμένη ότι μπορώ να κερδίσω δεύτερη θητεία στην Κομισιόν», λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

«Είμαι πεπεισμένη ότι μπορώ να κερδίσω δεύτερη θητεία στην Κομισιόν», λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Πηγή Φωτογραφίας: European Commission President Ursula von der Leyen rings a bell to mark the start of the College of European Commissioners' meeting in Brussels, Belgium March 5, 2024. REUTERS/Yves Herman

«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι ξανά στην πρώτη θέση»

Την αισιοδοξία της ότι μπορεί να κερδίσει μία δεύτερη θητεία στην Κομισιόν εξέφρασε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Όπως δε τόνισε σε δηλώσεις της από σήμερα, Δευτέρα 10/6 δηλαδή την επόμενη των ευρωεκλογών ξεκινούν επισήμως οι ζυμώσεις έτσι ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες συμμαχίες.

Σύμφωνα με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ο Εμανουέλ Μακρόν από την αρχή έπαιζε το παιχνίδι του ότι δεν θέλει την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Αλλά μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για δύο διαφορετικές πολιτικές ομάδες. Άρα όσο ήταν υποψήφιος δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό» είπε η ίδια.

Αναφερόμενη στην εκλογή Ντράγκι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημειώσε ότι δεν ήταν πολύ πιθανή με βάση τα δεδομένα, παρότι ακουγόταν και ακούγεται το όνομα του και λόγω ηλικίας.

Σε ερώτηση του ΕΡΤNews σε σχέση με τα αποτελέσματα, η υποψήφια για δεύτερη θητεία με το ΕΛΚ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απάντησε ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι ξανά στην πρώτη θέση, ενώ συμπλήρωσε πως είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να κερδίσει μια δεύτερη θητεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments