Διεθνή

Ευρωεκλογές: Οικονομία, μετανάστευση και οι διεθνείς συγκρούσεις οι μεγαλύτερες ανησυχίες των ψηφοφόρων

Ευρωεκλογές: Οικονομία, μετανάστευση και οι διεθνείς συγκρούσεις οι μεγαλύτερες ανησυχίες των ψηφοφόρων

Πηγή Φωτογραφίας: www.europarl.europa.eu

Έρευνα με 6.000 πολίτες στις πέντε μεγαλύτερες χώρες της Ε.Ε. με βάση τον πληθυσμό στις Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία, καθώς και στη Σουηδία.

Η οικονομία, η μετανάστευση και οι διεθνείς συγκρούσεις ήταν οι κυριότερες ανησυχίες των ψηφοφόρων στις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με στοιχεία από τις μεγαλύτερες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δόθηκαν σήμερα Δευτέρα.

Τα προσωρινά αποτελέσματα των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το βράδυ της Κυριακής έδειξαν άνοδο για τα εθνικιστικά και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα με ατζέντα προεκλογικά που περιλάμβανε την πάταξη της μετανάστευσης, τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών και την κατάργηση των πράσινων πολιτικών.

Η οικονομία στην πρώτη θέση Η βελτίωση της οικονομίας και η μείωση του πληθωρισμού κατέλαβαν την υψηλότερη θέση μεταξύ των πολιτών που ρωτήθηκαν ποιο ήταν το πιο σημαντικό θέμα που επηρέαζε την ψήφο τους, σε έρευνα της πλατφόρμας δημοσκοπήσεων Focaldata, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσίευσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Οι διεθνείς συγκρούσεις και ο πόλεμος ήταν η δεύτερη σημαντικότερη ανησυχία, ακολουθούμενη από τη μετανάστευση και τους αιτούντες άσυλο, στη δημοσκόπηση σε 6.000 πολίτες στις πέντε μεγαλύτερες χώρες της Ε.Ε. με βάση τον πληθυσμό στις Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία, καθώς και στη Σουηδία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου, την ημέρα έναρξης της ψηφοφορίας για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην πέμπτη θέση η κλιματική αλλαγή Οι ερωτηθέντες τοποθέτησαν την κλιματική αλλαγή στην πέμπτη θέση ως ένα ζήτημα που επηρεάζει την ψήφο τους, πίσω από τη «μείωση της ανισότητας» που κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Τα πράσινα κόμματα της Ευρώπης ήταν από τους μεγαλύτερους χαμένους στις εκλογές της Ε.Ε., με τα αρχικά αποτελέσματα να δείχνουν ότι θα χάσουν 18 έδρες και θα καταλήξουν με 53 ευρωβουλευτές.

Ωστόσο, η κλιματική αλλαγή κατέλαβε την τρίτη θέση στη Σουηδία και την Ισπανία, η τελευταία από τις οποίες έχει υποστεί ξηρασίες που έγιναν πιο σοβαρές λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Στη Γαλλία, την Ιταλία και την Πολωνία, οι ψηφοφόροι δήλωσαν ότι οι οικονομικές ανησυχίες ήταν το κυριότερο στοιχείο που επηρέασε την ψήφο τους, με τη μετανάστευση να βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη Γαλλία και τον πόλεμο να αποτελεί τη δεύτερη ανησυχία στην Ιταλία και την Ισπανία.

Οι Γερμανοί πολίτες που συμμετείχαν κατέταξαν τη μετανάστευση και τους αιτούντες άσυλο ως την κύρια ανησυχία τους, ακολουθούμενη από τους πολέμους και στη συνέχεια από τις οικονομικές ανησυχίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments