Διεθνή

Θρίαμβος Λε Πεν – Μπαρντελά στη Γαλλία – Διάγγελμα Μακρόν

Θρίαμβος Λε Πεν – Μπαρντελά στη Γαλλία – Διάγγελμα Μακρόν

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/Sarah Meyssonnier//Ο Ζορντάν Μπαρντελά, πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λε Πεν, βρίσκεται πολύ μπροστά έναντι του κόμματος Μακρόν, λαμβάνοντας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το 32,4% των ψήφων, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ifop-Fiducial για TF1, LCI και Le Figaro.

Πάνω από 17 μονάδες η διαφορά στις εκτιμήσεις, εκλογές ζητάει η πλευρά Λε Πεν

Ο Ζορντάν Μπαρντελά, πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λε Πεν, βρίσκεται πολύ μπροστά έναντι του κόμματος Μακρόν, λαμβάνοντας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το 32,4% των ψήφων, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ifop-Fiducial για TF1, LCI και Le Figaro.

«Επιτρέποντας στο RN να ξεπεράσει το 30% των ψήφων, οι Γάλλοι έδωσαν την ετυμηγορία τους. Χαιρετίζουμε αυτό το αποτέλεσμα με ταπεινότητα και σοβαρότητα. Οι συμπατριώτες μας εξέφρασαν την επιθυμία για αλλαγή», δήλωσε ο Μπαρντελά το απόγευμα της Κυριακής. «Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα που απευθύνεται στους Ευρωπαίους ηγέτες σηματοδοτεί την επιθυμία των Γάλλων να δουν την Ευρώπη να αλλάζει δρόμο». «Ένας άνεμος ελπίδας σηκώθηκε πάνω από τη Γαλλία και μόλις αρχίζει», δήλωσε.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να μείνει κωφός. Πρέπει να εγκαταλείψει την ατζέντα που θέλει να εφαρμόσει, όπως η αποπροσαρμογή των συντάξεων. Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ένας αποδυναμωμένος πρόεδρος. Περιορίζεται στα μέσα δράσης του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να αποφασίσει να στηριχθεί στους θεσμούς. Του ζητάμε να προχωρήσει σε  βουλευτικές εκλογές».

Σε διάγγελμα θα προχωρήσει ο Εμανουέλ Μακρόν.

Σε ανάρτησή της στο X, η Μαρίν Λε Πεν δήλωσε: «Όταν ο λαός θέλει, κερδίζει».

Πηγή: naftemporiki.gr//Ελίζα Καραγιώργη
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments