Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Κεντροδεξιά χωρίς δεξιά δεν νοείται [vid,pics]

Άδωνις Γεωργιάδης: Κεντροδεξιά χωρίς δεξιά δεν νοείται [vid,pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024", Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Αγένεια Κασσελάκη απέναντι σε δημοσιογράφους

Την ανάγκη η Νέα Δημοκρατία να αντιμετωπίσει προσεκτικά την άνοδο των δυνάμεων στα δεξιά της, υπογράμμισε, σε συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο υπουργός Υγείας εκτίμησε πως η χώρα δεν θα μπει σε ένα τούνελ πολιτικής αστάθειας, γιατί «το εκλογικό αποτέλεσμα κρύβει τη σοφία να μην είναι καλό για κανέναν. Το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για την κυβέρνηση, αλλά δεν είναι καλό και για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Για την κυβέρνηση, πρόκειται για μια πύρρειο νίκη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κέρδισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ο ελληνικός λαός μοίρασε το αποτέλεσμα, έτσι ώστε να μην υπάρξει πολιτική αστάθεια».

Αναφερόμενος στα αίτια της διαρροής ψήφων προς τα δεξιά, ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως «ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών μας κόστισε. Πολλοί ψηφοφόροι μάς το κρατούσαν. Ο γάμος έβλαψε εκλογικά τη Νέα Δημοκρατία. Το αποτέλεσμα δε με φοβίζει, αλλά με προβληματίζει. Το 28% δείχνει ότι για πρώτη φορά από το 2019 δεν καταφέραμε το στόχο μας. Και δεν πιστεύω ότι είχαμε αλαζονεία. Το πιο δεξιό κομμάτι της ΝΔ αντιμετωπίστηκε αφ’ υψηλού, το υποτιμήσαμε».

«Πρέπει όμως να γίνει σαφές», πρόσθεσε ο Άδωνις «πως κάθε εκλογική αναμέτρηση μπαίνει σε ένα πλαίσιο. Το πλαίσιο των ευρωεκλογών είναι η τεράστια στροφή προς τα δεξιά και τα ακροδεξιά. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Είναι πιο περίπλοκα από όσο νομίζουμε ή φαίνονται εκ πρώτης όψεως».

Σε σχέση με την άνοδο της Ελληνικής Λύσης, επισημάνθηκε ότι «στόχος μας ήταν να μην πάρει ο Κυριάκος Βελόπουλος διψήφιο ποσοστό. Ο Βελόπουλος ήταν για μια περίοδο στο 12%. Ο Βελόπουλος δεν πήρε το πιο υψηλό ποσοστό δημοκοπικά. Πήρε κάτω από 10%, αν και δικαιώθηκε κατά το ότι η ατζέντα του έχει απήχηση σε συγκεκριμένα ακροατήρια.

Και για το αν θα υπάρξει συνεργασία με δεξιές δυνάμεις, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Είμαστε η κεντροδεξιά παράταξη. Και κεντροδεξιά χωρίς δεξιά δεν νοείται. Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο πάνω στην καθημερινότητα των πολιτών: ακρίβεια, υγεία, φορολογία κ.λπ.».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης συμπλήρωσε ότι «ζούμε σε μια Ένωση, στην Ε.Ε. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) παραμένει η πρώτη πολιτική δύναμη, η ηγέτιδα δύναμη, αν και είναι πανθομολογούμενη η στροφή προς τα δεξιά σε ευρωπαϊκή κλίμακα».

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη χθεσινή συμπεριφορά του Στέφανου Κασσελάκη απέναντι σε εκπροσώπους του Τύπου, με τον Άδωνι να τονίζει σχετικά πως «χθες, ο κ. Κασσελάκης έκανε δηλώσεις. Πλησιάζει στην Κουμουνδούρου και συμπεριφέρεται με αγένεια στους δημοσιογράφους. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο και έφυγε. Ο Κασσελάκης πήρε το σκύλο του και έφυγε, χωρίς να σεβαστεί τους εκπροσώπους του Τύπου, οι οποίοι περίμεναν μες στη ζέστη επί ώρες τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν χρειάζεται κυβερνητικός ανασχηματισμός, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως «με βάση τις αρμοδιότητές μου, δηλαδή της αρμοδιότητες του χαρτοφυλακίου, είναι αδύνατο να απαντήσω. Ο μόνος αρμόδιος συνταγματικά για να αποφασίσει κυβερνητικό ανασχηματισμό είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν είναι δική μου δουλειά. Δική μου δουλειά είναι να κάνω καλύτερο το δημόσιο σύστημα υγείας. Να μην έχετε όμως καμιά αμφιβολία για το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει κι αυτή τη φορά αυτό που πρέπει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments