Πολιτική

Ανδρουλάκης: Θα αναλάβω πρωτοβουλίες για να διαμορφώσουμε την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

Ανδρουλάκης: Θα αναλάβω πρωτοβουλίες για να διαμορφώσουμε την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

Πηγή Φωτογραφίας: [370110] ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

"Δικό μας χρέος είναι να συνεχίσουμε την αξιόπιστη αντιπολίτευση" δήλωσε

Το πρώτο του σχόλιο για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έκανε αργά το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης στάθηκε στο ζήτημα της αποχής ενώ μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας. Ακόμη συμπλήρωσε ότι το χρέος του Κινήματος είναι να συνεχίσει την αξιόπιστη αντιπολίτευση.

«Η πρωτοφανής αποχή και η άνοδος της ακροδεξιάς είναι τα δύο μηνύματα της κάλπης. Μία μερίδα του κόσμου νιώθει ότι το πολιτικό σύστημα του γύρισε την πλάτη. Θα αγωνιστώ ώστε η πολιτική να γοητεύει. Πρέπει να μας προβληματίσει η στροφή στην ακροδεξιά, ιδιαίτερα την κυβέρνηση, , η οποία συστηματικά υποβαθμίζει το κράτος δικαίου», είπε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης.

«Σε αυτές τις εκλογές η ΝΔ υπέστη βαριά ήττα. Αποδοκιμάστηκε η περιφρόνηση που επιδεικνύει σε μεγάλα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας. Τιμωρήθηκε για την αλαζονεία και χρέος μας είναι να συνεχίσουμε με δυναμισμό την αντιπολίτευση», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα στάθηκε στην «ισχυρή στροφή στην ακροδεξιά», ενώ σημείωσε και ότι «δεν συμβιβαζόμαστε με μια τέτοια εξέλιξη».

Όσον αφορά, τα αποτελέσματα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Ν. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «για τρίτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση αυξήσαμε τα ποσοστά μας από τις εκλογές του 2019». «Σπάσαμε την γαλάζια κυριαρχία στον χάρτη», πρόσθεσε αναφερόμενος στους δύο νομούς της Κρήτης που έγιναν πράσινοι στον χάρτη του υπουργείου Εσωτερικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments