Πολιτική

Γαλάτω Αλεξανδράκη: Η συνταξιούχος κτηνοτρόφος που εξελέγη στις ευρωεκλογές 2024 με την Ελληνική Λύση

Γαλάτω Αλεξανδράκη: Η συνταξιούχος κτηνοτρόφος που εξελέγη στις ευρωεκλογές 2024 με την Ελληνική Λύση

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Η Ελληνική Λύση στις ευρωεκλογές 2024 εξέλεξε δύο ευρωβουλευτές, τον Φράγκο Εμμανουήλ και τη Γαλάτω Αλεξανδράκη, με την τελευταία να τραβάει τα βλέμματα, επειδή δεν έχει γνωστές πολιτικές αναφορές.

Μια διαφορετική υποψηφιότητα

Η Ελληνική Λύση στις ευρωεκλογές 2024 εξέλεξε δύο ευρωβουλευτές, τον Φράγκο Εμμανουήλ και τη Γαλάτω Αλεξανδράκη, με την τελευταία να τραβάει τα βλέμματα, επειδή δεν έχει γνωστές πολιτικές αναφορές.

Το inevros.gr σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρει πως είναι 76 ετών και συνταξιούχος κτηνοτρόφος με καταγωγή από το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου.

Επίσης, ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη, καθώς διατηρεί κρεοπωλείο με τον γιο της Αλέξανδρο Αλεξανδράκη.

Στις φετινές ευρωεκλογές λοιπόν, αποτέλεσε μια διαφορετική υποψηφιότητα και εκλέχθηκε με 51.267 σταυρούς.

Στη «μάχη» των ευρωεκλογών, η Ελληνική Λύση κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε έξι εκλογικές περιφέρειες, λαμβάνοντας ποσοστά από 18,48% έως 15, 61%.

Πρόκειται για τις εκλογικές περιφέρειες Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Β’ Θεσσαλονίκης, Σερρών και Δράμας. Μάλιστα, στον Έβρο η Ελληνική Λύση διπλασίασε τα ποσοστά της, παίρνοντας 14% και τη δεύτερη θέση, μετά τη ΝΔ.

Την επομένη των ευρωεκλογών τα «βλέμματα» στρέφονται στο προφίλ των ευρωβουλευτών των κομμάτων που πήραν το «χρυσό» εισιτήριο. Μία από αυτές η Γαλάτω Αλεξανδράκη της Ελληνικής Λύσης, που διατηρεί κρεοπωλείο με τον γιο της, Αλέξανδρο Αλεξανδράκη στην Αλεξανδρούπολη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments