Πολιτική

Οι κυβερνητικές προτεραιότητες της επόμενης μέρας

Οι κυβερνητικές προτεραιότητες της επόμενης μέρας

Πηγή Φωτογραφίας: [364826] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ WERNER HOYER (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας το ζήτημα της ακρίβειας.

Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης των ευρωεκλογών ήρθε να επιβεβαιώσει μια πραγματικότητα που θέλει το εκλογικό σώμα κουρασμένο, αλλά και δυσαρεστημένο, ένα εκλογικό σώμα, που ζητεί περισσότερα και ταυτόχρονα μια πραγματικότητα που θέλει την κυβέρνηση, ένα χρόνο μετά την επανεκλογή της, να διατηρεί την αδιαμφισβήτητη πολιτική κυριαρχία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, ακόμη και με απώλειες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ερμηνεύουν το αποτέλεσμα ως ένα μήνυμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση από τους πολίτες, αλλά και ως ένα μήνυμα που υποδεικνύει την επιθυμία τους για ταχύτερη πρόοδο και διόρθωση λαθών και ατελειών.

Με το αποτέλεσμα των εκλογών της 9ης Ιουνίου ως αφετηρία, η κυβέρνηση έχει έναν πολιτικό δρόμο τριών ετών μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές το 2027. Μέχρι τότε, το Μέγαρο Μαξίμου δεν θα αντιμετωπίσει καμία εκλογική αναμέτρηση, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά σημαντικά ζητήματα που παραμένουν ανεπίλυτα και απαιτούν άμεση παρέμβαση, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της χώρας σε κρίσιμους τομείς και να προσεγγίσει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός θα υλοποιηθεί με τη βοήθεια της οικονομίας. Με την επιστροφή της Ευρώπης σε ένα αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο, είναι ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία να διατηρήσει θετική ανάπτυξη στα επόμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διατηρηθούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και να ενισχυθούν οι επενδύσεις, προκειμένου να μειωθεί η ανεργία και να δημιουργηθεί κατάλληλο οικονομικό περιβάλλον για την αύξηση των εισοδημάτων. Η λειτουργία της αγοράς, με την εφαρμογή κανόνων και ελέγχου, θα είναι κρίσιμη για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων που αναμένεται να επιμείνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με αξιωματούχους όπως η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η κυβέρνηση έχει το «στοίχημα» να παραμείνει πιστή στον μεταρρυθμιστικό δρόμο και να προχωρήσει σε τομές που έχει υποσχεθεί. Η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας περιλαμβάνει την κάλυψη κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού, τη βελτίωση των υποδομών και την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων. Σημαντικοί παράγοντες για την αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ τα επόμενα τρία χρόνια είναι η πλήρης ανάπτυξη των απογευματινών χειρουργείων, η χρήση τεχνολογικών εργαλείων και ψηφιακών καινοτομιών για το καλύτερο όφελος των ασθενών, καθώς και η επέκταση των προγραμμάτων προληπτικών εξετάσεων.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πρόκληση στην αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων, όπως το δημογραφικό και το στεγαστικό, τα οποία έχουν ήδη αξιολογηθεί ως σημαντικά από το Μέγαρο Μαξίμου. Έχουν προαναγγείλει μέτρα στήριξης των οικογενειών, όπως των τρίτεκνων, καθώς και ένα νέο πρόγραμμα “Σπίτι μου” ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο διαπραγματεύεται με τις Βρυξέλλες για να χρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκούς πόρους.

Στην επόμενη τριετία, η κυβέρνηση έχει το στόχο να προχωρήσει περαιτέρω στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, με σκοπό να απλοποιήσει τη σχέση του πολίτη με το δημόσιο και να αξιοποιήσει την τεχνολογία σε κάθε τομέα, όπως για παράδειγμα στην πολιτική προστασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments