Ελλάδα

Δολοφονία 11χρονης: Δίωξη για ανθρωποκτονία και ακόμα τέσσερα αδικήματα στον 37χρονo

Δολοφονία 11χρονης: Δίωξη για ανθρωποκτονία και ακόμα τέσσερα αδικήματα στον 37χρονo

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ο εισαγγελέας μετέβη στο αστυνομικό μέγαρο, καθώς τα δικαστήρια είναι αποκλεισμένα από οργισμένους συγγενείς

Ο εισαγγελέας μετέβη στο αστυνομικό μέγαρο, καθώς τα δικαστήρια είναι αποκλεισμένα από οργισμένους συγγενείς

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοκατοχή ασκήθηκε στον 37χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 11χρονης Βασιλικής.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας, όπως μεταδίδει το patrisnews.com, μετέβη νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης στο μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, όπου απήγγειλε τις κατηγορίες σε βάρος του παιδοκτόνου και τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση στην Ανακρίτρια Ηλείας. Η μετάβασή του κρίθηκε αναγκαία, καθώς έξω από το δικαστικό μέγαρο σημειώθηκαν επεισόδια από οργισμένους συγγενείς.

Ο 37χρονος, χωρίς την παρουσία συνηγόρου υπεράσπισης, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου ενώπιον της Ανακρίτριας Ηλείας για τις πράξεις που του έχουν αποδοθεί.

Προς ώρας παραμένει άγνωστο αν η απολογητική διαδικασία θα λάβει χώρα στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου ή αν η Ανακρίτρια Ηλείας μεταβεί στο κτίριο της αστυνομίας, καθώς συντρέχουν λόγοι της μη ασφαλούς διεξαγωγής της απολογίας του κατηγορούμενου.

Ο τόπος της απολογίας θα αποφασιστεί κατόπιν συνεννόησης αστυνομικών και δικαστικών άρχων.

Ήθελε να βιάσει το παιδί, η 11χρονη είπε ότι θα το πει στους γονείς της, και τη σκότωσε

Υπενθυμίζεται πως ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι είπε στην 11χρονη να συνευρεθούν ερωτικά, εκείνη τον απείλησε πως θα το πει στους γονείς της και εκείνος τη σκότωσε με κατσαβίδι.

Ο 37χρονος είχε καταδικαστεί το 2020 για βιασμό ανήλικης, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους μέχρι το Εφετείο. Ο Άρειος Πάγος παρενέβη σήμερα ζητώντας τον πειθαρχικό έλεγχο των τριών δικαστών της Ζακύνθου που τον είχαν αφήσει ελεύθερο.

Ο δολοφόνος, συγγενής της οικογένειας, παρέσυρε το παιδί σε μια παγίδα θανάτου, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που του είχε ως ένα πρόσωπο γνωστό και οικείο. Αφού δολοφόνησε με αγριότητα το 11 ετών παιδάκι, πέταξε τη σορό του στις καλαμιές και ο ίδιος ξεκίνησε να παίζει θέατρο προσποιούμενος μάλιστα ότι ψάχνει και αγωνιά για τη μικρή όταν οι γονείς της δήλωσαν την εξαφάνισή της και έψαχναν εναγωνίως το παιδί τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments