Τεχνολογία

Apple: Τι αναμένεται να ανακοινώσει στο WWDC – Στο επίκεντρο η τεχνητή νοημοσύνη

Apple: Τι αναμένεται να ανακοινώσει στο WWDC – Στο επίκεντρο η τεχνητή νοημοσύνη

Πηγή Φωτογραφίας: SCREEN/YouTube Apple

Η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο πρόκειται να προχωρήσει σε σημαντικές ανακοινώσεις απόψε.

Το πολυαναμεμόνεο Worldwide Developers Conference (WWDC) της Apple ξεκινά τη Δευτέρα και όλη η τεχνολογική κοινότητα έχει προσδοκίες για μεγάλες ανακοινώσεις από την κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone.

Οι αναλυτές και οι ειδικοί σε θέματα τεχνολογίας δεν περιμένουν να ανακοινωθεί κάποια νέα συσκευή, όπως συνέβη για παράδειγμα με το Vision Pro, αλλά εμφανίζονται σίγουροι ότι έρχονται μεγάλες αναβαθμίσεις σε όλα τα λειτουργικά συστήματα των συσκευών που ανήκουν στο οικοσύστημα της Apple.

H Apple αναμένεται να παρουσιάσει το iOS 18, ο οποίο ο Mark Gurman του Bloomberg δήλωσε ότι «θεωρείται εσωτερικά ως η μεγαλύτερη αναβάθμιση στην ιστορία του iPhone». Το νέο λειτουργικό σύστημα θα γίνει διαθέσιμο μέσα στον Σεπτέμβριο.

Μετά τις πρόσφατες εκδηλώσεις της Microsoft, της Google και της OpenAI που παρουσίασαν βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης, όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην κεντρική παρουσίαση της Apple που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ (20:00 ώρα Ελλάδος), αναμένοντας εξίσου καινοτόμες ανακοινώσεις.

Η OpenAI και η Apple βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα σε συζητήσεις προκειμένου το ChatGPT να τροφοδοτήσει τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης που θα έρθουν με το iOS 18. Κάπως έτσι λειτουργίες που υπάρχουν ήδη στις συσκευές της εταιρείας, όπως για παράδειγμα η Siri θα γίνουν πιο «έξυπνες».

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές απόψε, αλλά σύμφωνα με το Bloomberg πολλά από τα νέα AI χαρακτηριστικά θα απαιτούν ένα iPhone 15 pro ή νεότερη συσκευή. Αυτό μένει να επιβεβαιωθεί από τους ανθρώπους της Apple.

Μερικές από τις αλλαγές που θα ανακοινωθούν είναι οι εξής:

Νέα αρχική οθόνη Αν και μικρές αναβαθμίσεις στην αρχική οθόνη του iPhone έχουν σημειωθεί με την πάροδο των ετών, το iOS 18 θα επικεντρωθεί περισσότερο στην παραμετροποίηση. Ο επανασχεδιασμός θα μπορούσε να καταστήσει το παραδοσιακό μοτίβο της αρχικής οθόνης στις συσκευές της Apple προαιρετικό.

Με λίγα λόγια οι χρήστες θα μπορούν να αλλάξουν το χρώμα των εικονιδίων των εφαρμογών και να τις τοποθετούν ελεύθερα, όπως γίνεται στο Android, κάτι που μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατό.Η Siri πρόκειται να αναβαθμιστεί με τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα της Apple προκειμένου να μπορέσει να υιοθετήσει χαρακτηριστικά γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Για πολλά χρόνια η Siri ήταν σε θέση να κάνει κάποιες μικρές εργασίες, όπως για παράδειγμα να καλέσει μια επαφή ή να μια υπενθήμηση κατόπιν αιτήματος του χρήστη. Πλέον, και μετά την ένταξη των AI λειτουργιών, ο χρήστης θα μπορεί να ζητάει από την Siri να κάνει επεξεργασία σε μια φωτογραφία, να οργανώσει τις σημειώσεις ή να διαγράψει ένα email.

Το βράδυ της Δευτέρας θα γνωρίζουμε περισσότερα για την αναβάθμιση της Siri, αλλά το Bloomberg αναφέρει ότι οι πλήρεις AI δυνατότητες πιθανότατα θα είναι διαθέσιμες μέσα στο 2025.

Emojis με τεχνητή νοημοσύνη Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη έχει τεράστιες δυνατότητες ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να τις χρησιμοποιήσει η Apple είναι να κάνει τα emojis πιο διασκεδαστικά.

Ο τεχνολογικός γίγαντας φέρεται να εργάζεται πάνω στο genAI, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργούν emojis για συγκεκριμένες καταστάσεις.

Μπορεί τα emojis να μην φαντάζουν το πιο καινοτόμο πράγμα στον κόσμο, αλλά η Apple σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη σε όλο το «μήκος και το πλάτος» των συσκευών της.

Με πληροφορίες από το Bloomberg και το businessinsider

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments