Διεθνή

Νόαμ Κατς: Πώς θα τελειώσει ο πόλεμος, η επόμενη ημέρα στη Γάζα [vid]

Νόαμ Κατς: Πώς θα τελειώσει ο πόλεμος, η επόμενη ημέρα στη Γάζα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Στους στρατηγικούς στόχους του Ισραήλ, δηλαδή την επιστροφή όλων των ομήρων και τη διάλυση των δυνατοτήτων της Χαμάς, στη σχέση του Τελ Αβίβ με την Ουάσιγκτον αλλά και στην επόμενη ημέρα στη Γάζα αναφέρθηκε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς

Στους στρατηγικούς στόχους του Ισραήλ, δηλαδή την επιστροφή όλων των ομήρων και τη διάλυση των δυνατοτήτων της Χαμάς, στη σχέση του Τελ Αβίβ με την Ουάσιγκτον αλλά και στην επόμενη ημέρα στη Γάζα αναφέρθηκε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς

Στους στρατηγικούς στόχους του Ισραήλ, δηλαδή την επιστροφή όλων των ομήρων και τη διάλυση των δυνατοτήτων της Χαμάς, στη σχέση του Τελ Αβίβ με την Ουάσιγκτον αλλά και στην επόμενη ημέρα στη Γάζα αναφέρθηκε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς, σε συνέντευξή του στο OPEN.

«Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν θα πετύχουμε τον σκοπό μας και αυτός είναι πολύ απλός: να φέρουμε πίσω όλους τους ομήρους που η Χαμάς απήγαγε σε αυτή την επιχείρηση (την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου) και ακόμα υπάρχουν 124 όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς σε απάνθρωπες συνθήκες», τόνισε ο Νόαμ Κατς.

Ειδικότερα για τους ομήρους και για την πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ισραηλινός πρέσβης ανέφερε ότι η χώρα του «κάνει οτιδήποτε γίνεται για να απελευθερώσει τους ομήρους, είτε στο στρατιωτικό είτε στο διπλωματικό πεδίο».

Αυτή τη στιγμή, επισήμανε, «υπάρχει μια συμφωνία που παρουσιάστηκε  από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν η οποία βασίζεται σε σχέδιο που πρότεινε το Ισραήλ και έχει, στο σύνολό της, αποδοχή της Διεθνούς Κοινότητας».

Η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης

«Οι ΗΠΑ από την έναρξη του πολέμου δίνουν μάχη μαζί με το Ισραήλ και συμφωνούν πλήρως για τους στόχους αυτού του πολέμου», είπε, σε άλλο σημείο ο Ν. Κατς.

«Κατά τη διάρκεια του πολέμου υπήρξαν διαφορές», παραδέχθηκε, σημειώνοντας ωστόσο ότι «επειδή είμαστε δύο έθνη φιλικά το ένα προς το άλλο, με πολύ καλές σχέσεις, συζητήσαμε αυτές τις διαφορές και βρήκαμε τον τρόπο να χτίσουμε γέφυρες και να τις ξεπεράσουμε».

Ράφα

«Δεν μπορούσαμε ένα αφήσουμε τη Ράφα εκτός του πολέμου γιατί η Ράφα αποτελεί στρατηγείο για τη Χαμάς και αν ο στόχος μας είναι να διαλύσουμε τις στρατιωτικές δομές τις Χαμάς, πρέπει να είμαστε στη Ράφα», δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Μπορεί το Ισραήλ να εξουδετερώσει τη Χαμάς στη Γάζα;

«Αυτό που θα θέλαμε εμείς είναι να καταστρέψουμε την κυβερνητική και στρατιωτική δυνατότητα [της Χαμας]. Αυτό δεν σημαίνει ότι και μετά τη στρατιωτική επιχείρηση δεν θα συνεχίζει να υπάρχει το τρομοκρατικό κομμάτι με κάποια μορφή», σημείωσε.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να αναπτύξουμε την παλαιστινιακή δυνατότητα να καταλάβει τη Γάζα και να την χτίσει ξανά. Μια παλαιστινιακή δυνατότητα που να είναι διαφορετική από αυτή της Χαμάς», κατέληξε ο Ισραηλινός πρέσβης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments