Διεθνή

Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν είναι το μεγαλύτερο σε ευρωκοινοβουλευτική δύναμη κόμμα της Ευρώπης

Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν είναι το μεγαλύτερο σε ευρωκοινοβουλευτική δύναμη κόμμα της Ευρώπης

Πηγή Φωτογραφίας: Marine Le Pen, leader of French far-right National Rally (Rassemblement National) party and candidate for the 2022 French presidential election, speaks during a political campaign rally in Perpignan, France, April 7, 2022. REUTERS/Albert Gea

Πιθανή εκλογή της στην προεδρία της Γαλλίας θα οδηγήσει σε αλλαγές στη θέση της χώρας της στην Ευρώπη

Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν είναι το μεγαλύτερο σε ευρωκοινοβουλευτική δύναμη κόμμα της Ευρώπης. Ειδικότερα, με βάση τα οριστικά αποτελέσματα των γαλλικών ευρωεκλογών, η ακροδεξιά «Εθνική Συσπείρωση» εκλέγει συνολικά 30 ευρωβουλευτές, τους περισσότερους από οποιοδήποτε άλλο κόμμα κράτους-μέλους της ΕΕ.

Ακολουθούν οι γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες, που μαζί με τους Χριστιανοκοινωνιστές έχουν 29 ευρωβουλευτές 

Θυμίζουμε ότι η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, χαιρέτισε την Κυριακή την απόφαση του προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας και να προκηρύξει νέες βουλευτικές εκλογές αργότερα αυτόν τον μήνα.

«Μπορώ μόνο να χαιρετίσω αυτή την απόφαση, η οποία είναι σύμφωνη με τη λογική των θεσμών της 5ης Δημοκρατίας. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την εξουσία, αν ο γαλλικός λαός μας εμπιστευθεί στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Είμαστε έτοιμοι να ξαναστήσουμFε τη χώρα στα πόδια της. Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του γαλλικού λαού. Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε τέλος στη μαζική μετανάστευση. Είμαστε έτοιμοι να θέσουμε ως προτεραιότητα την αγοραστική δύναμη του γαλλικού λαού, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την επανεκβιομηχάνιση της χώρας», δήλωσε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης υποστηρικτών της.

Η ανακοίνωση του Μακρόν ήρθε λίγο μετά τα γαλλικά exit polls, που έδειξαν αύξηση-ρεκόρ για το κόμμα Εθνικός Συναγερμός της Λεπέν, κερδίζοντας σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από την κεντρώα συμμαχία του Μακρόν με 31,5%.

Η Λεπέν χαρακτήρισε την ευρωπαϊκή ψηφοφορία ως «ιστορική», ενώ ο Μακρόν είπε ότι «δεν ήταν καλό αποτέλεσμα για τα κόμματα που υπερασπίζονται την Ευρώπη».

Ο Εθνικός Συναγερμός ανήκει στα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα. Πιθανή εκλογή της Μαρίν Λεπέν στην προεδρία της Γαλλίας είναι περισσότερο από βέβαιο πως θα οδηγήσει σε αλλαγές στη θέση της Γαλλία στην Ευρώπη, αλλαγές σε ζητήματα μετανάστευσης και αλλαγή στάσης σε σχέση με την τωρινή στάση στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, ευνοώντας την πλευρά της Ρωσίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments