Πολιτική

Οι άμεσες κινήσεις Μητσοτάκη για αντιστροφή του κλίματος

Οι άμεσες κινήσεις Μητσοτάκη για αντιστροφή του κλίματος

Πηγή Φωτογραφίας: [368366] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Ώρα αποκρυπτογράφησης είναι για το Μέγαρο Μαξίμου του εκλογικού αποτελέσματος, που έφερε τη Νέα Δημοκρατία κάτω από τον πήχη του 33%.

Στο μικροσκόπιο των συσκέψεων που είχε ο πρωθυπουργός με τους στενούς συνεργάτες του βρέθηκε η πρώτη ανάλυση των αιτιών που οδήγησαν περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες να μην ψηφίσουν χθες τη Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τις περυσινές εθνικές εκλογές.

Κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για μία εκλογή δύσκολη εξ’ αρχής καθώς, σύμφωνα με την πρώτη ανάγνωση οι αιτίες υποχώρησης των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας είναι πολυπαραγοντικές

Όπως επισημαίνουν:

-Οι πολίτες που στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία το 2023, ήξεραν ότι τώρα δεν εκλέγεται κυβέρνηση και αντιμετώπισαν διαφορετικά αυτήν τη μάχη.

-Προεκλογικά απουσίασε ο ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της Ελλάδας σε αυτήν.

-Υπήρξαν πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα της καθημερινότητας, με πιο σημαντικό από αυτά την ακρίβεια.

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επόμενη ημέρα. Ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει αύριο το απόγευμα συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα, προκειμένου να δώσει απαντήσεις για τα εκλογικά συμπεράσματα.

Επίσης θα συναντήσει στις 10πμ στο Μέγαρο Μαξίμου τους νέους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και είχε επικοινωνία με τον Φρέντι Μπελέρη.

Από τη χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού, πάντως, τεκμαίρεται ότι σε πολιτικό επίπεδο τα επόμενα στοιχήματα στον ορίζοντα σχετίζονται.

Με την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων σε τομείς με άμεση αντανάκλαση στην καθημερινότητα των πολιτών.

Την αντιμετώπιση με μεγαλύτερη ένταση των προβλημάτων της κοινωνίας, με νούμερο ένα ζήτημα την ακρίβεια που ορθώνει συμπληγάδες στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς χιλιάδων νοικοκυριών.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, μια αποστροφή του πρωθυπουργού από τη χθεσινή δήλωση του για για «περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες», φουντώνει τα σενάρια για έναν ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, που πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι φανατικός των συχνών ανασχηματισμών και παρεμβαίνει με διορθωτικές κινήσεις στους τομείς που εντοπίζει προβλήματα ή καθυστερήσεις, δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του.

Πιθανό είναι ο ανασχηματισμός να γίνει Τετάρτη ή Πέμπτη.

Σε κάθε περίπτωση και με βάση την ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος θα σταθμίσει τις επιλογές του, ενώ ένα πρώτο χρονικό ορόσημο αυτήν την εβδομάδα θα μπορούσε να είναι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Παρασκευής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments