Πολιτική

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Τα σενάρια για συμφωνίες στην Κεντροαριστερά, που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι ανεδαφικά

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Τα σενάρια για συμφωνίες στην Κεντροαριστερά, που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι ανεδαφικά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Πηγές ΠΑΣΟΚ: Τα σενάρια για συμφωνίες στην Κεντροαριστερά, που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι ανεδαφικά

«Αυτή την ώρα προτεραιότητα είναι η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος»

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη διέψευσαν κατηγορηματικά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και η Νέα Αριστερά συμφώνησαν να συνεργαστούν.

Άτυπη ενημέρωση από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει: «Τα σενάρια, που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι ανεδαφικά. Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται στο προσκήνιο και όχι με παρασκηνιακές συμφωνίες. Αυτή την ώρα προτεραιότητα είναι η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Η συζήτηση για την Κεντροαριστερά είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν θα επιτρέψουμε να εκφυλιστεί».

Διαψεύδει η Νέα Αριστερά τα δημοσιεύματα περί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

«Όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τη Νέα Αριστερά και τα στελέχη της στους δικούς τους τακτικισμούς, θα αποτύχουν», ξεκαθαρίζει το γραφείο Τύπου του κόμματος, διαψεύδοντας κάθε αναφορά περί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει: «Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ” και άλλα αντίστοιχα άρθρα που αναπαράγονται σε sites, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Νέα Αριστερά ούτε με την Έφη Αχτσιόγλου. Όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τη Νέα Αριστερά και τα στελέχη της στους δικούς τους τακτικισμούς και σε σενάρια σύγχυσης της κοινής γνώμης, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τους στόχους και τις επιδιώξεις της Νέας Αριστεράς, θα αποτύχουν».

Η Νέα Αριστερά υπογραμμίζει «προς κάθε κατεύθυνση» τα εξής:

• Η κρίση του πολιτικού συστήματος και πολύ περισσότερο της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τακτικισμούς και διαρροές.

• Τα σενάρια περί παρασκηνιακών συζητήσεων και ακύρωσης της αυτόνομης πορείας της Νέας Αριστεράς που αντιμετωπίσαμε και προεκλογικά, είναι παντελώς αβάσιμα. Έχουμε απαντήσει ξεκάθαρα ότι για εμάς η Αριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας.

• Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα εργαλειοποιήσουν τη Νέα Αριστερά για τα εσωκομματικά τους ζητήματα.

Και καταλήγει: «Αυτό που χρειάζεται η κοινωνία είναι τα μέτωπα αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Απογευματινής με τίτλο« Κόλπο Grosso από τον Νίκο Ανδρουλάκη με τη Νέα Αριστερά!» επωάζεται ιστορική συμφωνία ΠΑΣΟΚ με τον Αλέξη Χαρίτση, κάτι που αν δρομολογηθεί θα εκπαραθυρώσει τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την «ενοποίηση» τα δύο κόμματα θα αθροίζουν 43 βουλευτές, έναντι 36 που αριθμεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments