Πολιτική

Σαμαράς μέσω συνεργατών: Χάνεται η παράταξη

Σαμαράς μέσω συνεργατών: Χάνεται η παράταξη

Πηγή Φωτογραφίας: [367279] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού για τα τεκταινόμενα στη ΝΔ.

Η μεγαλύτερη απώλεια ψηφοφόρων στην ιστορία της, που υπέστη την περασμένη Κυριακή η ΝΔ, έχει προκαλέσει «εκκωφαντικό σεισμό» στην Πειραιώς, αν και πολλοί εκτιμούν ότι δεν έχει λάβει το ξεκάθαρο μήνυμα η ηγεσία του κόμματος. Συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά προειδοποιούν τον Πρωθυπουργό και τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου με κείμενο που ανήρτησαν στα κοινωνικά δίκτυα ότι εάν επιμείνουν στην «διεύρυνση στο Κέντρο» η παράταξις θα χαθεί! Είναι τόσο μεγάλη η απώλεια ψηφοφόρων – περίπου 1,230 εκατομμύρια σε σχέση με πέρυσι τον Μάιο- που ούτε όταν η ΝΔ επί Σαμαρά, με τα μνημόνια στην πλάτη, την κάθοδο της Χρυσής Αυγής και την θεοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχασε τις εκλογές τον Μάιο του 2012 δεν είχε καταγράψει ανάλογες. Τότε την είχαν ψηφίσει 1.192.193 πολίτες, δηλαδή 65.000 περισσότεροι από τις εφετινές ευρωεκλογές.

Τα βέλη στρέφονται εναντίον του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί αρνείται να αντιληφθεί το προφανές, ότι οι κοινωνίες στην Ευρώπη «στρέφονται δεξιότερα» ενώ αυτός και οι συνεργάτες του κινούνται ανάποδα, προς το Κέντρο! Κατά συνέπεια, επισημαίνουν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά, οι επιλογές της ΝΔ αφήνουν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας «ανεκπροσώπητο» και ωθούν το εκλογικό σώμα, προς ώρας, σε αποχή, και προσεχώς στα άκρα, εάν δεν καλυφθεί το κενό. Προειδοποιούν δε, ότι το προχθεσινό αποτέλεσμα δεν ήταν ο «κύριος σεισμός» και εξηγούν τους λόγους.

Τα συνολικά συμπεράσματα που εξάγονται από τους συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού είναι κατ’αρχήν ότι η κοινωνία δεν θέλει να επιστρέψει στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Το 2023, όταν ακόμα το φόβητρο του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε και λειτουργούσε, ο κόσμος ψήφιζε ΝΔ, για να μην επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Από τον Ιούλιο του 2023 ως το εφετινό Ιούνιο, δηλαδή μέσα σε μόλις 11 μήνες, η ΝΔ έμοιαζε να γίνεται… «γαλάζιο Ποτάμι»! Εγκατέλειψε τις «σταθερές της παράταξής της, έδειξε να προσχωρεί στον ακραίο δικαιωματισμό (γάμος ομοφύλων ζευγαριών), αλλά και στην πολιτική απροσχημάτιστου “κατευνασμού της Τουρκίας”», σημείωσαν οι ίδιες πηγές. Δυστυχώς τώρα εγκατέλειψαν την ΝΔ επί πλέον ένα εκατομμύριο ψηφοφόρων, εκ των οποίων οι 250.000 κινήθηκαν δεξιότερα.

Επίσης οι συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού δεν αφήνουν ασχολίαστο ότι οι δημοσκόποι για πολλοστή φορά έπεσαν απελπιστικά έξω. Πέρυσι υποτίμησαν την ΝΔ και υπερτίμησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και εφέτος έπραξαν το αντίθετο. Δεν έμειναν στο απυρόβλητο και κάποιοι «γκουρού» που μιλούσαν για 35-36% μέχρι πριν λίγες εβδομάδες. «Τρομάρα τους! Ενώ οι περισσότεροι βεβαίωναν ότι “με τίποτα δεν πέφτει η ΝΔ κάτω από το 30%”», συνέχισαν. Και ολοκληρώνουν την δριμεία κριτική προς την ηγεσία της ΝΔ, αναφέροντας ότι όποιος τολμούσε ελάχιστες ημέρες πριν τις εκλογές να πιθανολογήσει ποσοστό κάτω από το 29% για την ΝΔ αντιμετωπιζόταν με χλευασμό και ειρωνεία. Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν το ταχύτερο δυνατόν, ακόμη και εντός της εβδομάδος, γιατί αλλιώς το «γαλάζιο Ποτάμι» θα μετατραπεί σε ξεροπόταμο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ποσοστά, τονίζουν ότι αν και η ΝΔ ευνοήθηκε από τις επιστολικές ψήφους, έλαβε 40%, κατάφερε, γιατί πρόκειται για κατόρθωμα, συμφώνως προς τους συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού, να λάβει τις λιγότερες ψήφους στην ιστορίας της. «Κατηγορούσαν τον Σαμαρά ότι το Μάιο του 2012 είχε πάρει λέει 19%. Ξεχνούν βέβαια ότι 1,5 μήνα αργότερα η ΝΔ του Σαμαρά κατάφεραν να εκτοξευθεί στο 30% (29,7%). Οι αιχμές για τον τρόπο που διαχειρίσθηκε την προεκλογική περίοδο το επιτελείο της ΝΔ δεν περιορίσθηκε μόνο στην ιδεολογία αλλά και στα χρήματα που είχε στην διάθεσή της να μοιράσει (!), «είχε τη (μέχρι “παρεξηγήσεως”) στήριξη των συστημικών ΜΜΕ, την αβάνταραν σκανδαλωδώς και οι περισσότεροι δημοσκόποι κι όμως κατάφερε να πάρει λιγότερα απ’ ό,τι ο Σαμαράς τον “εφιαλτικό” για τη χώρα Μάιο του 2012»., ανέφεραν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά. Και οι αναλύσεις δεν σταματούν στον Μάιο του 2012, γιατί έναν μήνα μετά, η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές με 1,825.497 χιλιάδες ψήφους, δηλαδή 700.000 περισσότερες από ό,τι σήμερα. Στις δε ευρωεκλογές του 2014, η ΝΔ έλαβε 1.298.948 ψήφους, ψήφους (+173.000 από προχθές). Τέλος όταν ηττήθηκε ο κ. Σαμαράς, τον Ιανουάριο του 2015, 1,78 εκατομμύρια ψήφισαν την ΝΔ, υπό συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες για το κόμμα. Το συμπέρασμα, τονίζουν οι συνεργάτες, είναι ότι ο κ. «Σαμαράς και όταν νικούσε κι όταν έχανε, κέρδιζε περισσότερες ψήφους απ’ ό,τι έφτασε σήμερα η ΝΔ».

Το δυσμενές αποτέλεσμα για την παράταξη, έχει ανησυχήσει τους βουλευτές Αθηνών κ. Νικήτα Κακλαμάνη και Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριο Σαλμά που ζητούν σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδος. Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης ετόνισε σχετικώς, ότι «ανασχηματισμοί εν θερμώ δεν πρέπει να γίνονται, αντίθετα πρέπει να προηγηθεί σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας για να συζητήσουμε τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος». Υπεγράμμισε ακόμη την ανάγκη για «επιστροφή στις ρίζες», δείχνοντας ως αιτία για την πτώση των ποσοστών της ΝΔ την στροφή της προς το Κέντρο. «Σε ό,τι αφορά την παράταξή μου απεδείχθη ότι ο σκληρός ιδεολογικός πυρήνας της ΝΔ άντεξε και πήγε έστω και δυσαρεστημένος και ψήφισε και οι επαγγελματίες του Κέντρου ήταν στις αμμουδιές», σημείωσε ο βουλευτής.

Με επιστολή του, εξ άλλου προς τον Πρωθυπουργό, ο κ. Σαλμάς ζητεί την έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της ΝΔ για να αναλυθούν τα αίτια της πτώσεως και να δοθεί «σοβαρή απάντηση στους εκατοντάδες χιλιάδες παραδοσιακά ψηφοφόρους που κάποιοι παρόλο που τα σπίτια τους στα χωριά βρίσκονται 100 μέτρα από τα εκλογικά κέντρα επέλεξαν να απέχουν και άλλοι να αποδοκιμάσουν την κυβερνητική πολιτική».

Δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Εστία”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments