Πολιτική

Ταραγμένη η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ – “Μουρμούρες” και προβληματισμός

Ταραγμένη η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ – “Μουρμούρες” και προβληματισμός

Πηγή Φωτογραφίας: [370011] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να «γράψει» μπροστά στο ποσοστό του τον αριθμό 2, όπως είχε δηλώσει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ωστόσο στις δηλώσεις του έδωσε έμφαση στο ότι μειώθηκε η διαφορά με τη ΝΔ στις 13 μονάδες και ότι από εδώ και πέρα, έως τις εκλογές του 2027, ο ΣΥΡΙΖΑ με προγραμματικό λόγο έχει […]

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να «γράψει» μπροστά στο ποσοστό του τον αριθμό 2, όπως είχε δηλώσει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ωστόσο στις δηλώσεις του έδωσε έμφαση στο ότι μειώθηκε η διαφορά με τη ΝΔ στις 13 μονάδες και ότι από εδώ και πέρα, έως τις εκλογές του 2027, ο ΣΥΡΙΖΑ με προγραμματικό λόγο έχει λάβει πίστωση χρόνου από τον ελληνικό λαό για εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

Παρόλα αυτά, είναι γνωστό ότι στην Κουμουνδούρου τα στελέχη έχουν ανεβασμένη ψυχολογία σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ευχαριστημένοι από την εκλογική επίδοση, με τις ανασφάλειες και τις γκρίνιες να εκδηλώνονται στις δηλώσεις των κορυφαίων στελεχών του κόμματος. Πιστεύουν ότι παρά τη διπλή διάσπαση και την εσωτερική αναταραχή, κατάφεραν να διατηρήσουν τη δεύτερη θέση, αλλά το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό σε σχέση με τις προσδοκίες, οι οποίες είχαν καλλιεργηθεί.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ άντεξε, με το εκλογικό αποτέλεσμα να αποτελεί σαφέστατη αποδοκιμασία για την κυβέρνηση» εκτίμησε το βράδυ της Κυριακής η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, προσθέτοντας πως «είμαστε ξεκάθαρα η δεύτερη πολιτική δύναμη της χώρας, τη στιγμή που κάποιοι έλεγαν ότι θα είμαστε τρίτοι, ανάμεσα σε αυτούς και κάποιες δημοσκοπήσεις».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι θα καλέσουν τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις τις επόμενες ημέρες, καθώς το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κύρια δύναμη στον χώρο της Κεντροαριστεράς, του προοδευτικού Κέντρου και της Αριστεράς.

“Με το κατάλληλο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε στο επόμενο διάστημα, μπορούμε να πείσουμε τους πολίτες που μέχρι τώρα δεν έχουν πειστεί, λόγω της ανέφελης πορείας μας τα τελευταία δύο μήνες”, τόνισε η κ. Κεχαγιά, δίνοντας το στίγμα για τη νέα “μεγάλη Κεντροαριστερά”.

Και πράγματι, πριν ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση του 100% των τμημάτων, σειρά προβεβλημένων στελεχών της Κουμουνδούρου έθεσαν από την πρώτη στιγμή ζήτημα ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου, παρατηρώντας ότι το χθεσινό άθροισμα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υπολείπεται του ποσοστού της ΝΔ.

Παρέμβαση των Τεμπονέρα – Κοτσακά

Την ίδια στιγμή, πρόταση-πλαίσιο για τη «διαμόρφωση συνθηκών ανασύνθεσης του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά με σκοπό τον κοινό συντονισμό, με τη «συμμετοχή εκπροσώπησης από όλους τους πολιτικούς φορείς, αναλογικά με τη δύναμη που κατέγραψαν στις πρόσφατες εκλογές», κατέθεσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας και Αντώνης Κοτσακάς.

Σύμφωνα με τα δύο στελέχη, «τίποτα δεν θα προχωρήσει αν δεν κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση-πλαίσιο για να εκκινήσουν οι διαδικασίες», ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι «συνεδριακές διαδικασίες που έχουν εξαγγελθεί είναι προφανές ότι δεν προσφέρουν λύση στο πρόβλημα». Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει προαναγγείλει «συνέδριο επανίδρυσης» του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο φθινόπωρο, ενώ στο 1ο πρώτο της συνέδριο αναμενόταν να οδηγηθεί και η Νέα Αριστερά την ίδια χρονική περίοδο.

Τεμπονέρας και Κοτσακάς τονίζουν επίσης ότι «δεν μπορεί να αφεθούμε σε προσωπικές στρατηγικές, σχεδιασμούς και επιδιώξεις επί μέρους προσώπων».

Επίθεση λόγω… άμυνας από τους Κασσελίστας

Ακόμη, σε ανάρτησή του, ο Παύλος Πολάκης ανέφερε πως «η αποχη δεν ειναι μονο δεξια ειναι και μιας τεραστιας μαζας δημοκρατικου κοσμου που απο το 15 το 19 και το 23 απεχει γιατι δεν πειθεται!!», για να προσθέσει ότι «εδώ πρεπει να απευθυνθουμε με γραμμη κοινωνικων συμφεροντων». «Εμεις χρειαζομαστε βαθειες αλλαγες σε επιπεδο γραμμής, στη συλλογικη λειτουργια και στην ΟΡΓΑΝΩΣΗ του ΚΟΜΜΑΤΟΣ και άλλους ορους στην εμφανιση και επικοινωνια μας!!» υποστήριξε ο κ. Πολάκης, στη σκιά και της εσωκομματικής κριτικής για επιλογές τύπου Σπηλιωτόπουλου, καταλήγοντας πως «πήραμε τον κορμό αλλά δεν πεταχτήκαμε μπρος!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments