Focus

Όνειρα καλοκαιρινής νυκτός: Οι 3 τοπ εμπειρίες διαμονής στην Tοσκάνη

Όνειρα καλοκαιρινής νυκτός: Οι 3 τοπ εμπειρίες διαμονής στην Tοσκάνη

Πηγή Φωτογραφίας: "Terra Mater" artwork by Andrea Roggi in Siena - Credit: Margherita Moretti

Τρία διαμάντια αληθινής πολυτέλειας στην καρδιά της πιο πολυσυζητημένης επαρχιακής περιοχής στον κόσμο.

Υπάρχει κάτι μαγικό στην Τοσκάνη που κάνει όσους την έχουν επισκεφθεί να της έχουν δώσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους και όσους έχουν διαβάσει για την ιστορία της και τα μαγευτικά της τοπία να την κρατούν ως πρώτη τους προτεραιότητα στις μελλοντικές τους περιηγήσεις. Και μπορεί μεν να είναι η πανέμορφη Φλωρεντία η πρώτη που έρχεται στο μυαλό στο άκουσμα του άλλοτε μεγάλου Δουκάτου των Μεδίκων, όμως οι εκπλήξεις που κρύβει η φύση της Τοσκάνης είναι αμέτρητες, όσες και οι ομορφιές που ξεδιπλώνονται στα μάτια του επισκέπτη μόλις βρεθεί σε κάποιο από τα ετρουσκικά κάστρα της ή τα υπέροχα χωριουδάκια της κοιλάδας του Άρνου.

Σήμερα, όλο και περισσότερα από τα άλλοτε ερειπωμένα αγροκτήματα και καστέλα της αναπαλαιώνονται και παίρνουν τη μορφή πολυτελών συμπλεγμάτων που τιμούν την παράδοση και παράλληλα προσφέρουν την τελευταία λέξη στην πολυτέλεια, κι εμείς στρέφουμε το βλέμμα μας σε τρία από τα εντυπωσιακότερα estates από αυτά.

Όταν ο εγγονός του θρυλικού Salvatore Ferragamo αποφάσισε να επενδύσει με τη σύγχρονη οπτική του στην έκταση των 2.700 στρεμμάτων που είχε αγοράσει ο πατέρας του πριν από 30 χρόνια και άλλοτε αποτελούσε ιδιοκτησία των Μεδίκων, το μικρό μεσαιωνικό χωριό πλαισιώθηκε από επαύλεις και αγροικίες απαράμιλλης ομορφιάς επάνω στον λόφο της κοιλάδας του Valdarno. To Ιl Borro, εκτός από ένα πολυτελές resort που καταφέρνει να προσφέρει στον επισκέπτη την αυθεντική εμπειρία της Τοσκάνης, είναι παράλληλα ένας παράδεισος βιωσιμότητας, με ηλιακούς συλλέκτες που τροφοδοτούν την ιδιοκτησία με ενέργεια, κήπους με βιολογικά λαχανικά, ελαιώνες και βιολογικούς αμπελώνες. Μάλιστα, 800 στρέμματα αυτής της εύφορης γης φιλοξενούν βιολογικούς αμπελώνες και τα 14 λευκά, κόκκινα και ροζέ κρασιά που παράγει το οινοποιείο Il Borro αντανακλούν το πλούσιο terroir της κοιλάδας Vardano, ενώ οι ιδιοκτήτες έχουν τα δικά τους μελίσσια, εκτρέφουν 300 κοτόπουλα για τα αβγά της ημέρας και 250 πρόβατα τα οποία τους δίνουν πεκορίνο και ρικότα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Il Borro Toscana (@ilborro)

Όσο για τις τρεις βίλες και σουίτες που περικλείει, αυτές δίνουν ούτε λίγο ούτε πολύ μια γεύση από τον παράδεισο, καθώς η θέα από τα παράθυρα θυμίζει ελαιογραφία, τη στιγμή που η πολυτέλεια του εσωτερικού φέρει την υπογραφή των Relais & Chateaux –κι αυτό τα λέει όλα. Σε ένα συγκρότημα που προσφέρει τέτοιες ξεχωριστές συγκινήσεις -είτε πρόκειται για tour στα παλιά κελάρια και την γκαλερί του οινοποιείου που φιλοξενεί τη συλλογή τέχνης του Ferruccio Ferragamo με έργα των Chagall, Durer, Picasso και Warhol είτε για σεμινάρια κοσμήματος και δερματοτεχνίας στα παραδοσιακά εργαστήρια του χωριού, είτε για ιππασία στους αμπελώνες και εξορμήσεις για κυνήγι τρούφας– κανείς δεν μπορεί να μη νιώσει ξεχωριστός.

Castelfalfi Resort, Καστελφάλφι

Πώς θα μπορούσε ένα τέτοιο μέρος να μην ανήκει στην Preferred Hotels & Resorts exclusive Legend Collection; Χτισμένο πριν από 2.000 χρόνια από τους Ετρούσκους επάνω σε έναν πανέμορφο λόφο στην ύπαιθρο της Βόρειας Ιταλίας, προστατευμένο από τους εισβολείς του Μεσαίωνα χάρη στο γραφικό κάστρο του, το χωριουδάκι μετατράπηκε σε ένα συγκρότημα 2.700 στρεμμάτων και -έπειτα από μια ανακαίνιση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων- έγινε ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του luxury leisure. Η ανεμπόδιστη περιμετρική θέα από όλο τον λόφο του Castelfalfi κόβει την ανάσα, όμως το ασύγκριτο πλεονέκτημά του από αρχιτεκτονικής πλευράς παραμένει το αναγεννημένο χωριό του, που περιβάλλει τις κύριες ξενοδοχειακές μονάδες, μία εκ των οποίων μάλιστα είναι παλιό εργοστάσιο καπνού.

Πίσω από τα τείχη του ιστορικού χωριού βρίσκονται 146 μοντέρνα δωμάτια και σουίτες με τιμή διανυκτέρευσης που ξεκινά από τα 850 και φτάνει τα 4.500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της Grand Suite Castelfalfi των 105 τ.μ. και της Suite Terrace, η οποία μπορεί να είναι πολύ μικρότερη αλλά το μπαλκόνι της προσφέρει θέα ως τη Θάλασσα της Λιγουρίας. Η δε σουίτα Casale, με την ιδιωτική πισίνα, τα 5 υπνοδωμάτια, τα 6 μπάνια και τα… 5.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση, θάμπωσε τον Justin Bieber, έναν μόνο από τους διάσημους θαμώνες του συγκροτήματος. Το exclusive spa του περηφανεύεται για το κορυφαίο Thai warrior massage που προσφέρουν οι ειδήμονες Ταϊλανδοί θεραπευτές του, όμως τις καρδιές των επισκεπτών φαίνεται να κλέβει το adventure park του Castelfali, με τη θιβετιανή γέφυρα που δεσπόζει στο κέντρο του και τις 40 και πλέον εμπειρίες περιπέτειας στις εγκαταστάσεις, όπως τοξοβολία, τένις, γκολφ 27+ οπών, έως και κυνήγι τρούφας με σκύλους. Μάλιστα, οι σεφ στα έξι εστιατόρια του πεντάστερου θέρετρου χρησιμοποιούν ευχαρίστως στα γεύματά τους τα πολύτιμα αποκτήματα που θα τους φέρουν οι ένοικοι στο τέλος της ημέρας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Henry C. (@h.e.n_r_y)

Castiglion del Bosco, Σιένα

Σε απόσταση 120 χλμ. από τη Φλωρεντία και 220 χλμ. από τη Ρώμη, αυτό το πολυτελές resort της Rosewood φέρει περήφανα τρία Leisure World’s Best Awards για την ασυναγώνιστη εμπειρία που προσφέρει στα 20.000 στρέμματα ενός κτήματος ηλικίας 800 και πλέον ετών, το οποίο περιλαμβάνει 42 πολυτελέστατες σουίτες, όπου η αυθεντικότητα είναι εμφανής σε κάθε λεπτομέρεια. Παραδοσιακά στοιχεία, έπιπλα αντίκες, ντόπια υφάσματα και artisanal αντικείμενα πλαισιώνουν έναν χώρο υψηλής αισθητικής, ενώ οι 11 μοναδικές luxury βίλες κόβουν την ανάσα, καθώς προέρχονται από την αναστήλωση και ανακατασκευή αγροικιών της Τοσκάνης του 17ου και του 18ου αιώνα. Σε αυτές, δίπλα στην πολυτελή διακόσμηση προστίθενται θερμαινόμενες infinity πισίνες, βεράντες, πέργκολες, κήποι και πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, όλα σε πλήρη αρμονία με το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο της εξοχής της Τοσκάνης. Πέρα από την 10×20 μ. πισίνα με θέα στην πλαγιά του Montalcino και τις fitness δραστηριότητες που διοργανώνονται καθημερινά (γιόγκα, πεζοπορία, ποδηλασία κ.ά.), το συγκρότημα περιλαμβάνει ένα εξαιρετικό spa που προσφέρει μεταξύ άλλων σάουνα, χαμάμ, relaxation area και έναν πανέμορφο κήπο και εγγυάται στιγμές απόλυτης αναζωογόνησης.

Το Rosewood Castiglion del Bosco περιλαμβάνει επίσης ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά γήπεδα γκολφ σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ τα εστιατόριά του αποτελούν προορισμό από μόνα τους, καθώς εδώ ο Executive Chef Matteo Temperini μεγαλουργεί με σεβασμό στη μαγειρική παράδοση της Τοσκάνης. Το δε Ristorante Campo del Drago απολαμβάνει ήδη ένα αστέρι Michelin για το εξαιρετικό γαστρονομικό ταξίδι στις τοπικές παραδόσεις που προσφέρει, ενώ η Osteria La Canonica θυμίζει τρατορία στη μέση του μεσαιωνικού borgo. Στους δύο αμπελώνες της έκτασης, Borgo και Capanna, παράγονται εξαιρετικά κρασιά, ενώ τα wine tours και τα events γευσιγνωσίας αποτελούν από μόνα τους μια ξεχωριστή πρόκληση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments