Lifestyle

Στράτος Τζώρτζογλου: Δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι – Πίστευα ότι έχω όλες τις αρρώστιες

Στράτος Τζώρτζογλου: Δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι –  Πίστευα ότι έχω όλες τις αρρώστιες

Πηγή Φωτογραφίας: INSTAGRAM/stratos_tzortzoglou_official

Στράτος Τζώρτζογλου: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την κατάθλιψη

ΟΣτράτος Τζώρτζογλου άνοιξε σήμερα την καρδιά του στο «Fay’s Time» και εξομολογήθηκε με συγκλονιστικό τρόπο το πώς βίωσε ο ίδιος την κατάθλιψη, αλλά και ποιοι τον βοήθησαν να την ξεπεράσει.

Όλοι έχουμε συνηθίσει να μένουμε στην εικόνα που περνά όλα αυτά τα χρόνια ο Στράτος Τζώρτζογλου στις δημόσιες εμφανίσεις του. Την εικόνα ενός ανθρώπου χαμογελαστού, ανοικτού και μονίμως ευδιάθετου. Πίσω από αυτό που βλέπουμε, όμως, μπορεί να κρύβονται πράγματα που κανείς μας δεν θέλει να δει ή απλώς φοβάται να αντιμετωπίσει.

Για όλα αυτά μίλησε σήμερα ο Στράτος Τζώρτζογλου στο «Fay’s Time», επιθυμώντας να στείλει το δικό του μήνυμα σε όσους μπορεί να αντιμετωπίζουν κάτι ανάλογο. Ο ίδιος, άλλωστε, έχει αναφερθεί και στο παρελθόν στην κατάθλιψη που βίωσε πριν από μερικά χρόνια. Σήμερα, όμως, αποκάλυψε πράγματα που δεν ξέραμε και ίσως δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε για εκείνη τη σκοτεινή περίοδο της ζωής του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stratos Tzortzoglou (@stratos_tzortzoglou_official)

O Στράτος Τζώρτζογλου την περίοδο της συμμετοχής του στη «Φάρμα», όπου είχε αρχίσει να εκδηλώνει σημάδια κατάθλιψης.

Ο ηθοποιός είχε αποκαλύψει ότι το γεγονός που πυροδότησε την κατάθλιψή του ήταν ο θάνατος της μητέρας του, τον οποίο δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ποτέ. «Την είχα ανάγκη για να συνεχίσω να υπάρχω», ομολόγησε συγκινημένος και παραδέχθηκε πως μπήκε στη «Φάρμα» σε μία προσπάθεια να ξεφύγει από τις σκέψεις του, όμως η εμπειρία αυτή δεν βοήθησε.

«Στη “Φάρμα” έδειξα έναν άλλο εαυτό. Ήμουν μεν ο εαυτός μου, αλλά στα όρια. Ήμουν πολύ χαρούμενος όταν ήμουν χαρούμενος. Ήμουν πολύ θυμωμένος όταν ήμουν θυμωμένος. Αμέσως μετά τη “Φάρμα”, όλο αυτό “έσκασε” κι έγινε βαθιά κατάθλιψη», είπε.

Και τόνισε: «Άκουγα για κατάθλιψη και νόμιζα πως είναι η μελαγχολία. Ή θεωρούσα πως κάποιοι γεννήθηκαν έτσι, περίεργοι. Δεν περίμενα ότι θα μου συνέβαινε. Δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι για δύο χρόνια. Δεν ήθελα να δώσω συνεντεύξεις. Προσπάθησα κάνα δυο φορές και δεν μπορούσα να αρθρώσω λέξη. Πίστευα ότι έχω όλες τις αρρώστιες, κάθε δύο βδομάδες πήγαινα για εξετάσεις».

Φυσικά, όλο αυτό είχε αντίκτυπο και στη δουλειά του: «Δούλευα τότε σε ένα σίριαλ, στην “Άγρια γη”. Πήγαινα στο γύρισμα, έλεγα το ρόλο μου με πολλή δυσκολία, προσπαθούσα να θυμηθώ τα λόγια μου για να μείνω στη δουλειά. Κάποια στιγμή έφτασα στο σημείο να θέλω να φύγω κι από τη δουλειά».

Ο Στράτος Τζώρτζογλου στα γυρίσματα της «Άγριας γης», σε σενάριο Μαρίας Γεωργιάδου, με παραγωγό τον Σταύρο Καπελούζο. Δύο ανθρώπους που τον βοήθησαν πολύ, όπως λέει.

Αυτοί που τον βοήθησαν να το ξεπεράσει ήταν, όπως τόνισε, ο παραγωγός Σταύρος Καπελούζος, η πρώην σύζυγός του, Μαρία Γεωργιάδου, που του έδωσε ρόλο στο σίριαλ «Άγρια γη», ο γιος του και φυσικά η νυν σύζυγός του, Σοφία Μαριόλα, που τον στήριζε καθημερινά.

«Ο Σταύρος Καπελούζος μου στάθηκε σαν πατέρας. Μου είπε “είμαι δίπλα σου ό,τι και να συμβεί. Εσύ θα αποφασίσεις. Πήγαμε στο ψυχίατρο, έγινε η διάγνωση κι εγώ θεώρησα το ψυχίατρο τρελό. Δεν πίστευα ότι θα γίνω καλά. Μου έδωσε ελαφριά αγωγή και ήμουν εναντίον».

Και κατέληξε: «Ευτυχώς, ήρθε η μέρα που έγινε το “κλικ”. Σηκώθηκα κι ήμουν καλά, ήταν σαν να μην είχα περάσει αυτήν την κόλαση, αυτή τη βαθιά νύχτα. Ήμουν φυσιολογικότατος, καλύτερα κι απ’ ό,τι ήμουν πριν την κατάθλιψη!».

Μετά τη διάγνωση και με τη βοήθεια της φαρμακευτικής αγωγής που πήρε, ο Στράτος Τζώρτζογλου ξύπνησε μια μέρα «καλύτερα απ’ ό,τι ήταν πριν».

Κι όπως εξήγησε, όλο αυτό τον ωφέλησε να το μοιραστεί και με άλλους και να δώσει κουράγιο σε όσους ζουν με κατάθλιψη, ότι είναι κάτι που πολεμιέται, αρκεί να θέλεις να θεραπευτείς.

Ο Στράτος Τζώρτζογλου τόνισε ότι χρωστάει ευγνωμοσύνη στη σύζυγό του, Σοφία Μαργιόλα, που στάθηκε δίπλα του στην πιο σκοτεινή περίοδο της ζωής του.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο γάμο του με τη Σοφία Μαργιόλα, διαψεύδοντας για άλλη μια φορά τις φήμες περί χωρισμού, αν και παραδέχθηκε ότι έχουν όντως περάσει κρίση στη σχέση τους.

Σχολιάζοντας στη συνέχεια τα όσα είπε ο Στράτος Τζώρτζογλου, η Φαίη Σκορδά θέλησε να του στείλει «μια μεγάλη αγκαλιά», ενώ αποκάλυψε και ένα περιστατικό από τον καιρό που εκείνη ήταν στον ΑΝΤ1 παρουσιάζοντας το «Πρωινό» και ο ηθοποιός είχε εισβάλλει στο στούντιο και την είχε πάρει αγκαλιά, γυρνώντας την στον αέρα.

«Είχε μια υπερβολή στα πάντα. Ποτέ δεν περνούσε από το μυαλό μου ότι αυτό μπορεί να ήταν κατάθλιψη», σχολίασε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments