Lifestyle

Συγκλονίζει η ηθοποιός Μυρτώ Πισπινή: «Έχασα τον γιο μου πριν 2 χρόνια, δημιούργησα ομάδα πενθούντων γονέων»

Συγκλονίζει η ηθοποιός Μυρτώ Πισπινή: «Έχασα τον γιο μου πριν 2 χρόνια, δημιούργησα ομάδα πενθούντων γονέων»

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μια σπάνια συνέντευξη παραχώρησε η Μυρτώ Πισπινή στον δημοσιογράφο Γιάννη Μαυρίδη.

Η ηθοποιός που γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη σειρά, «Καλημέρα Ζωή», μεταξύ άλλων, μίλησε για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε όταν έφυγε από τη ζωή ο γιος της, Χρήστος, ενώ μίλησε και για το ίδρυμα που δημιούργησε με αφορμή την απώλειά του.

«Ο μόνος λόγος που το τελευταίο διάστημα βγαίνω σε κάποια Μέσα, είναι γιατί θέλω να ενημερώσω τον κόσμο, επειδή έχασα πριν δυο χρόνια τον γιο μου. Ήρθα για πρώτη φορά στη ζωή μου αντιμέτωπη με την τεράστια δυσκολία που έχει ένα πένθος. Δεν είχα χάσει ούτε τους γονείς μου, δεν ήξερα πως είναι. Λίγους μήνες μετά τον θάνατο του γιου μου δημιούργησα μία ομάδα πενθούντων γονέων επειδή δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα τέτοια ομάδα στήριξης», είπε αρχικά η Μυρτώ Πισπινή.

Και συνέχισε: «Αν υπήρχε κάποια ομάδα σαν αυτή όταν έφυγε από τη ζωή ο γιος μου, ήμουν διατεθειμένη να μετακομίσω και σε άλλη πόλη για να βρίσκομαι εκεί».

«Δημιούργησα αυτή την ομάδα εδώ και έναν χρόνο. Συναντιόμαστε μαζί με άλλους γονείς που έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο κάθε Σάββατο σε έναν χώρο που μας παραχωρεί ο Δήμος Κηφισιάς. Το παλεύουμε όσο μπορούμε και εκεί που καταλήγουμε πάντα είναι ότι πρέπει να αναπτυχθεί μέσα μας μια αίσθηση υπομονής. Πρέπει να αφήνεσαι σε αυτό που συμβαίνει, γιατί αν το πολεμήσεις μπορεί να τρελαθείς. Είναι ένα τσουνάμι που έρχεται και αν εσύ τρομάξεις από αυτό το τσουνάμι που έρχεται και σε κατακλύσει και πας να το αποφύγεις, υπάρχει περίπτωση να πέσεις σε ουσίες να αρρωστήσεις και σωματικά και ψυχικά. Πέρα από την ψυχοθεραπεία ίσως στην αρχή χρειαστεί και κάποια φαρμακευτική αγωγή. Πάντα πρέπει να υπάρχουν δίπλα μας φίλοι. Ο χειρότερος σύμβουλος είναι η μοναξιά. Αν ο πόνος είναι χίλια, με τη μοναξιά γίνεται εκατομμύρια», συμπλήρωσε η Μυρτώ Πισπινή.

«Έχω χωρίσει από τον σύζυγό μου και δεν έχω άλλο παιδί, οπότε πέρα από τον πρώτο χρόνο που με φιλοξενούσε ο πατέρας του, μετά έμεινα μόνη μου. Τον πρώτο καιρό ήταν μια κόλαση, τώρα τα έχω καταφέρει. Ευτυχώς έχω τους φίλους μου και την οικογένειά μου», κατέληξε η Μυρτώ Πισπινή.

H Μυρτώ Πισπινή, που έγινε ευρέως γνωστή από τη σειρά “Καλημέρα Ζωή”, αποκάλυψε ότι έχασε τον μονάκριβο γιο της σε ηλικία 27 ετών, με πολύ τραγικό τρόπο.

“Δεν είμαι πια ηθοποιός εδώ και πολλά χρόνια. Είμαι ψυχοθεραπεύτρια πια. Το μόνο που κρατώ από την προηγούμενη μου ζωή είναι πως είμαι 20 χρόνια καθηγήτρια υποκριτικής στη σχολή της Μαίρης Τράγκα” είπε αρχικά η Μυρτώ Πισπινή στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”.

Στη συνέχεια “λύγισε”, όταν μίλησε για τον γιο της. “Πριν από περίπου 11 μήνες έχασα το μοναχοπαίδι μου, τον γιο μου, 27 ετών. Τον Χρήστο. Τον έχασα με έναν πολύ τραγικό τρόπο που δεν θα ήθελα να πω. Ακόμη μέσα μου υπάρχει η λέξη αδιανόητο. Ένας γονιός που χάνει το παιδί του”.

“Από τις πρώτες ώρες εγώ σαν κουτάβι ένιωθα την ανάγκη αν υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που έχουν το ίδιο βίωμα, να πάω να χωθώ. Είχα τρομερή ανάγκη να μοιραστώ από την πρώτη στιγμή. Ήμουν διατεθειμένη να μετακομίσω σε άλλη πόλη αν υπήρχε ομάδα πενθούντων γονέων… Ακόμη αιμορραγώ. Πρέπει να ζήσω χωρίς ένα κομμάτι της ύπαρξής μου. Πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό και να το αποδεχτείς ότι αξίζει τον κόπο να ζεις. Δεν έχω χάσει κανέναν άλλον, ούτε τους γονείς μου. Και έχασα το παιδί μου, χωρίς καμία γεύση τι εστί θάνατος” εξομολογήθηκε η Μυρτώ Πισπινή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments