Πολιτική

Κασσελάκης: “Πολύ ικανοποιητικά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών”-Πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία

Κασσελάκης: “Πολύ ικανοποιητικά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών”-Πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κασσελάκης: "Πολύ ικανοποιητικά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών"-Πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία

«Όσο είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει συνεργασία με το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης

Πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία σε προτάσεις νόμου έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣΣτέφανος Κασσελάκης, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.  Ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε και ξεκάθαρο μήνυμα ερωτηθείς για τον Διονύση Τεμπονέρα ότι «όποιος δεν θέλει, δεν μένει στον ΣΥΡΊΖΑ». Παράλληλα, επανέλαβε το κατηγορηματικό «όχι» σε συνεργασία με τη «Νέα Αριστερά».

«Μην καλομαθαίνετε τους πολιτικούς αρχηγούς λέγοντας ότι είναι τιμή σας» όταν τον καλωσόρισαν η Χριστίνα Κοραή με τον Δημήτρη Τάκη. «Είμαι στις Σπέτσες με τα ανίψια μου που έχουν έρθει από την Αμερική. Έχω εγερτήριο κάθε μέρα από τις έξι, βλέπω να χρειάζομαι διακοπές μετά» είπε στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε ούτε ένα ευρώ μαύρα. Έχω απαυδήσει με τη βρομιά στη χώρα μας» είπε στην αρχή της συνέντευξής του ο Στέφανος Κασσελάκης. «Όλο αυτό γίνεται για να μην υπάρχουν αποδείξεις. Ας αρχίσουμε με τη ρύθμιση χρέους της ΝΔ. Είναι δυνατόν το κόμμα του κυβερνά να έχει 500 εκατ. χρέος και να πληρώνει εκατομμύρια σε συμπβούλους;» αναρωτήθηκε.

«Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να ξέρει» συνέχισε.

«Η δύναμη που έχουμε στις λαϊκές συνοικίες αποδεικνύει ότι η καμπάνια κατά του προσώπου μου δεν πέτυχε. Ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος λέει την αλήθεια και είναι στο πλευρό του» είπε σχολιάζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπιασε τον πήχυ του 17% στις ευρωεκλογές.

«Ήταν ένα μήνυμα ότι οι Ευρωπαίοι δεν εμπνέονται από τις Βρυξέλλες». «Στον ΣΥΡΙΖΑ που είμαστε ευρωπαϊστές, έχουμε ένα διακύβευμα, ένα αντίβαρο γιατί η δεξιά κάνει συνεργασίες με την ακροδεξιά και αυτό είναι επικίνδυνο».

«Είμαι υπερήφανος που δεν πρέπει να απολογηθώ στη βάση του κόμματος μου».

«Με τις πρωτοβουλίες για την ακρίβεια θέσαμε την ατζέντα και καταφέραμε να εκθέσουμε τη ΝΔ. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Η ΝΔ δεν πήγε τυχαία στο 28%. Αν δείτε τα δικά μας αποτελέσματα, δεν πετάω από τη χαρά μου, αλλά είναι πολύ ικανοποιητικά».

«Για να κερδίσεις τη ΝΔ πρέπει να μειώσεις τη διαφορά σου».

«Είχαμε ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο».

«Είχα πει ότι την επόμενη μέρα τα προβλήματα πάλι εκεί θα είναι. Πρέπει να έχουμε ταπεινοφροσύνη. Είμαστε εδώ για να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου. Είμαι πολύ περήφανος για τις προτάσεις που καταθέσαμε για τη φορολογία και την ακρίβεια». «Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να πάμε στο Γενικό Λογιστήιο του Κράτους».

«Όταν ένα ολόκληρο σύστημα προσπαθεί να κάνει δολοφονία χαρακτήρα κάτι δεν πάει καλά».

«Όταν παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 8-9%».

«Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του κ. Καρτερού για το one man show και για αυτό είχαμε ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο και όλοι θα αξιοποιηθούν την επόμενη ημέρα» «Δώσαμε τη δύναμη στα μέλη και τη βάση και ήταν συλλογική προσπάθεια».

«Αυτό που λέει ο κ. Σπίρτζης δεν ισχύει. Σε αυτό που λέει ο κ. Κοτζιάς συμπφωνώ».

«Προσκαλώ το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου. Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Υπάρχουν ζητήματα όπως ο ΦΠΑ στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε».

«Δεν τείνω χείρα φιλίας στο ΠΑΣΟΚ γενικά, αυτό που βλέπω στην Αθήνα είναι η προμετωπίδα, θα τη γυρίσουμε. Θα χτίσουμε πλατιά κοινωνική βάση. Είναι το πρώτο στοίχημα που γυρνάει από το μείγμα ακροδεξιάς-δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Με τους βουλετές του ΠΑΣΟΚ έχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου».

«Όσο είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς, που έκλεψε έδρες».

Σχετικά με ερώτηση για τον κ. Τεμπονέρα απάντησε ότι κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι δικαίωμα του καθενός να αλλάξει πορεία» είπε χαρακτηριστικά.

«Έχω πάρει τα μηνύματά μου από την κάλπη. Υπαρχει κόσμος που λέει σε εμπιστεύομαι, θέλω να είσαι ο αντίπλαος της δεξιάς, αλλά πρέπει να φττιάξεις μια ομάδα και να δείξεις στιβαρότητα και ξεκάθαρες προτάσεις». Για την παρουσίαση του σπιτιού του είπε mea cupla και υποσχέθηκε να χτίσει μια ομάδα με άτομα με ένσημα από την κοινωνία και την οικονομία.

Ερωτηθείς για την ίδρυση του ιδρύματός του απάντησε ότι η πρωτοβουλία του δεν έχει καμία σχέση με το ίδρυμα του Αλέξη Τσίπρα. Έδωσε συγχαρητήρια που συνεχίζει να είναι ενεργός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Πρέπει να υπάρχει υποστήριξη στην παραγωγή πολιτικής» είπε και συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχουν πολλοί απόδημοι που θέουν να συνεισφέρουν, ενώ υπάρχει άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και πρέπει να υπάρξει ανάχωμα.

«Όλο αυτό το κομμάτι που θα αναδεικνύει κοινωνικούς στόχους πρέπει να συνδυαστεί με την παραγωγή πολιτικής». 

«Αυτή η βρομιά του πώς υποστηρίζονται στη χώρα πρέπει να τελειώσει» πρόσθεσε, λέγοντας ότι πρπεπει να ελεγχθούν τα οικονομικά. Όπως είπε το ίδρυμα θα έχει δύο έδρες, στην Αμερική και την Ελλάδα.

Αναφορικά με το πόθεν έσχες ο κ. Κασσελάκης είπε πως απώθησε κόσμο αυτή η συζήτηση αλλά φανέρωσε την υποκρισία της ΝΔ. Με την απουσία προτάσεων και αντιπροτάσεων για την ακρίβεια, έπεσαν στο πόθεν έσχες. «Η δολοφονία χαρακτήρα δεν είναι παιχνίδι» είπε τονίζοντας ότι «ήθελαν να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα μου, αλλά δεν το πέτυχαν».

«Το ανακοίνωσα γιατί ήθελα να τηρήσω την υπόσχεσή μου». «Η πλατφόρμα δεν είναι ανοιχτή, θα τα καταθέσουμε όλοι μαζί. Εγώ τα παρουσίασα είμαι έτοιμος. Άλλοι είναι οι πολιτικοί που έχουν πλουτίσει από την πολιτική».

«Η απάντηση στην ανεπάρκειά τους ήταν η δολοφονία χαρακτήρα μου. Μπορεί να είμαι λίγο λαβωμένος, αλλά άντεξα και προχωράμε δυναμικά».

«Όταν έρθει η ώρα θα δώσω τα στοιχεία αναλυτικά και θα προκαλέσω και τον πρωθυπουργό και όλυος τους υπόχρεους να κάνουν το ίδιο. Αυτή η κοροϊδία έχει κουράσει τον κόσμο. Ο κόσμος πεινάει. Εμείς σε αυτή την εκλογική μάχη κερδίσαμε νέους, άνεργους, αναποφάσισους. Είναι παρακαταθήκη για το μέλλον και θα το χτίσουμε».

«Αύριο θα ανακοινώσω τις σκέψεις μου στην ΚΟ και θα προχωρήσουμε με το χρονοδιάγρμμά μας όπως είχε δεσμευτεί και στο συνέδριο του Φεβρουαρίου. Ο στόχος είναι το συνέδριο να είναι αρχές Οκτωβρίου με καταστατικές αλλαγές και εκλογή νέων οργάνων».

«Θα υπάρχει προσυνεδριακός διάλογος και καταστατικές αλλαγές. Ο Κασσελάκης εκλέγεται από τη βάση του κόμματος. Αν στο μέλλον επιθυμεί να υπάρχει νέος Κασσελάκης αυτό συνάδει με την επιθυμάι μου. Ουδέποτε ήταν προσωπικό αυτό για μένα. Μάλλον δεν ήταν θέλμα λειτουργίας, αλλά θέμα ποιότητας του στελεχιακού δυναμικού. Τελικά το σύστημα δούλεψε. Το να μην ξέρουμε πέρσι τους 20 πόντους διαφορά δεν μπορεί να ξαναγίνει, πρέπει να έχουμε επαφή με την κοινωνία».

«Δεν είναι σωστό ένας πρόεδρος να διαγράφει από μόνος του, πρέπει να υπάρχει αντίβαρο, αλλά πρέπει να μπορεί να κυβερνήσει». «Το όραμά μου στα επόμενα 2 χρόνια είναι κάποιος να βάζει τα στοιχεία στο syriza.gr και να βλέπει τις προτάσεις. Αν το κάνουμε αυτό θα υπάρχει διαφάνεια σε όλα».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων ο κ. Κασσελάκης παραδέχτηκε ότι μέχρι τα 40 με τον Τάιλερ επιθυμούν να έχουν αποκτήσει παιδιά, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα μπορέσουν να το κάνουν αυτό.   «Επεξεργαζόμαστε όλες τις επιλογές για τα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ και είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθούν όλες οι λύσεις για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης μου».

«Με το “ήρθα για να μείνω” απαντούσα στα χιλιάδες μηνύματα του κόσμου να μην αποχωρήσω μετά τα αποτελέσματα των εκλογών. Πρέπει να χτίσουμε πέρα από το πρόγραμμα, και τη σκιώδη κυβέρνησή μου, για να ξέρετε ποιοι θα είναι στην πρώτη γραμμή. Στις επόμενες εκλογές θέλω να ξέρουν όλοι ότι αυτή η ομάδα θα έχει πραγματική αριστεία και όχι ανακύκλωση, θα ξέρει πώς να κυβερνήσει».

«Προβλέπω ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ξανακατέβει για εκλογή. Το 28% δεν είναι τυχαίο. Πιστεύω ότι θα ακολουθήσει την πορεία του Σημίτη και εμείς θα αναλάβουμε μια χώρα που θα έχει φτωχοποιήσει το 1/3».

Ερωτηθείς για την εκλογή Προέδου της Δημοκρατίας ο κ. Κασσελάκης αρνήθηκε να απαντήσει.

Έχω ζητήσει από την ΚΟ μας να ασχοληθεί με το κομματι των μικροβιολόγων και του clawback, αλλά και με το θέμα των συντάξεων χηρείας είπε κλείνοντας. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments