Πολιτική

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα κριθούμε στις εκλογές του 2027

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα κριθούμε στις εκλογές του 2027

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ" ΤΟΥ ΣΚΑΪ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

«Το ΕΛΚ αύξησε τον αριθμό των ευρωβουλευτών. Η συμμαχία ΕΛΚ, Σοσιαλιστών και Φιλελεύθερων παραμένει κυρίαρχη».

«Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές με 28% και αυτό το ποσοστό είναι υψηλότερο από το σύνολο του ποσοστού του δεύτερου και του τρίτου κόμματος και έτσι παραμένουμε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Και συνέχισε: «Και αν λάβετε υπόψιν σας ότι αυτές οι εκλογές έγιναν έναν χρόνο μετά την διπλή εκλογική αναμέτρηση των εθνικών εκλογών καταγράφεται μια αξιοσημείωτη εκλογική κόπωση. Είχαμε επίσης πολύ χαμηλή συμμετοχή της τάξης του 40% και πιστεύω ότι καταγράφηκε και ένας βαθμός δυσαρέσκειας καθώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος διαβίωσης. Εκλεγήκαμε για να εφαρμόσουμε ένα επιθετικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για τα επόμενα τρία χρόνια της θητείας μας και αυτό πρέπει να κάνουμε. Έχουμε άλλα τρία χρόνια χωρίς εκλογές και θα κριθούμε για τις επιδόσεις μας το 2027. Σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες πολιτικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες αλλά εμείς το αποφύγαμε αυτό και παραμένουμε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα».

Όσον αφορά στην άνοδο της ακροδεξιάς στην ΕΕ ο πρωθυπουργός τόνισε: «Αν το δείτε σε πλήρη καταγραφή το ΕΛΚ το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα αύξησε τα ποσοστά του και θα έλεγα ότι μαζί με τους φιλελεύθερους και του σοσιαλιστές το ευρωπαϊκό κέντρο άντεξε. Όντως υπήρξε άνοδος της ακροδεξιάς στις δυο μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης αλλά όχι σε όλη την ήπειρο. Οπότε νομίζω ότι υπάρχει μια δόση υπερβολής σε όλη αυτή τη συζήτηση για στροφή στην ακροδεξιά στο σύνολο της ηπείρου μας. Αν δείτε τους συσχετισμούς στο ευρωκοινοβούλιο θα διαπιστώσετε ότι τις κρίσιμες αποφάσεις θα λαμβάνουν τις τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές οικογένειες».

πρωθυπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση Μακρόν για πρόωρες εκλογές στη Γαλλία λέγοντας ότι έχουμε στρατηγική συμμαχία με τη Γαλλία και θα ήταν απρεπές να σχολιάσει τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. «Θα αρκεστώ στο ότι είμαι ευτυχής που η Ελλάδα δεν αποτελεί σημείο κρίσης και συζήτησης στην Ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά

Δήλωσε πεπεισμένος για την επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν. Για τους συσχετισμούς και τις συμμαχίες τόνισε: «Αν υπάρχουν κόμματα ή κυβερνήσεις που θέλουν να στηρίξουν την υποψηφιότητά της είναι καλοδεχούμενες αλλά δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις για στήριξη από ομάδες δεξιά του ΕΛΚ. Είναι καλό για την Κομισιόν να έχει μια συνέχεια».

Για τη στήριξη στην Ουκρανία: Δεν θα κάνουμε τίποτα που θα θέτει σε κίνδυνο την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας.

Χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης ένα επιτυχημένο εργαλείο στήριξης. Η ελληνική οικονομία δεν βασίζεται μόνο στον τουρισμό αλλά και σε άλλους τομείς όπως η τεχνολογία, οι επενδύσεις κτλ. Πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζουμε προσπαθούν να αλλάξουν το μείγμα της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι μόνο οι αριθμοί αλλά είναι η μείωση της ανεργίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments