Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο λαός αποκήρυξε τις εύκολες λύσεις

Μητσοτάκης: Ο λαός αποκήρυξε τις εύκολες λύσεις

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ" ΤΟΥ ΣΚΑΪ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

«Αποδοκιμάστηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Έταξαν 45 δισ και πήραν 14%. Ο λαός αποκήρυξε τις εύκολες λύσεις, ξεράθηκαν τα λεφτόδεντρα", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2024 δίνει στον Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για την επόμενη ημέρα, την ακρίβεια που όπως φαίνεται ήταν μία από τις «πληγές» που πλήρωσε στα ποσοστά της η ΝΔ, αλλά και το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «ήταν μια δύσκολη προεκλογική εκστρατεία, κουραστική, όπως πάντα. Πιστεύω ότι έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. Θέλω να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους συνεργάτες μου, σε όλα τα στελέχη μας, στον κομματικό μας μηχανισμό για τον αγώνα τον οποίο έκαναν. Αλλά, σίγουρα, δεν θα το κρύψω, το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Κι αυτό με κάνει ταυτόχρονα να είμαι και προβληματισμένος, αλλά με έναν παράξενο τρόπο και ανακουφισμένος. Και αν σας αιφνιδιάζει το δεύτερο επίθετο, είναι γιατί πιστεύω πάντα στη σοφία του ελληνικού λαού. Aν ο ελληνικός λαός ήθελε με τον τρόπο του -και νομίζω θα το εξηγήσουμε και στη συνέχεια- να μας στείλει ένα μήνυμα, νομίζω ότι είναι καλύτερα που το έστειλε τώρα».

Για την ακρίβεια, υπογράμμισε πως «θα έλθουν νέες παρεμβάσεις για την ακρίβεια. Αρχίζουμε να βλέπουμε μία αποκλιμάκωση των τιμών, δεν είμαστε ικανοποιημένοι, πρέπει να το δούμε αυτό με πολύ μεγαλύτερη ένταση».

«Αποδοκιμάστηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Έταξαν 45 δισ και πήραν 14%. Ο λαός αποκήρυξε τις εύκολες λύσεις, ξεράθηκαν τα λεφτόδεντρα, δεν προσφέρεται το έδαφος της πατρίδας μας για τέτοιου είδους φυτά. Υπήρχαν πολίτες που δεν τους πείσαμε για το πόσο σημαντικές ήταν οι εκλογές, υπήρχαν όμως και πολίτες που ήθελαν να μας στείλουν νωρίτερα. Είχα πάρει τα μηνύματα, μιλούσα για την ακρίβεια, τις παθογένειες του βαθέως κράτους. Έβλεπα τα προβλήματα και πριν από την κάλπη. Θέλω να αποδείξω με τον τρόπο μου ότι έλαβα το μήνυμα Είναι καλύτερα που πήραμε τώρα το μήνυμα, θα κάνω διορθωτικές κινήσεις. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και την τεκμαρτή φορολόγηση παρατήρησε ότι καταλαβαίνει την αντίδραση και το αίσθημα της αδικίας αλλά το τεκμήριο είναι «μαχητό».

Μητσοτάκης για το νομοσχέδιο ομόφυλων ζευγαριών Για τον γάμο ομοφύλων και τις αντιδράσεις: Σίγουρα η ΝΔ υπέστη ζημιά πολιτική. Είμαι άνθρωπος που πιστεύει βαθιά στην ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα και για αυτό εισηγήθηκα την πρωτοβουλία. Ήμασταν ένα βήμα πιο μπροστά. Κάναμε το σωστό και το δίκαιο αλλά στεναχωρήσαμε παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ.

«Δεν θα έχουμε καμία αλλαγή», τόνισε, όταν ρωτήθηκε εάν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών το νομοσχέδιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε σημαντική πτώση, ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε θέσει ξεκάθαρο στόχο για δεύτερη θέση και απέτυχε, και τα άλλα κόμματα πρέπει να προβληματιστούν για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Το 41% είναι 158 έδρες δεν υπάρχει πια σήμερα, κι αυτό μπορεί να είναι ανακουφιστικό. Αν κάποιοι είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά είναι καιρός να τον δουν και από πιο χαμηλά, δεν είναι κακό αυτό.

Για τον ανασχηματισμό Το υπουργικό συμβούλιο θα γίνει με τη σημερινή σύνθεση. Σε κάθε κυβερνητική αλλαγή υπάρχουν δύο επιλογές: Είτε να αλλάξει κάποιος αρμοδιότητες και θέση, ή να πάει σπίτι του (ζήτησε συγγνώμη για την έκφραση) και να επιτελέσει τα καθήκοντά του ως μέλος της ΚΟ. Δεν μπορούν όλοι οι βουλευτές να γίνουν υπουργοί.

Δεν με ενδιαφέρει να είμαι ένας πρωθυπουργός που στο τέλος της θητείας θα έχω κάνει μία απλή διαχείριση. Έχω πάρει διαφορετική εντολή. Βάλαμε τον πήχη των προσδοκιών ψηλά, δεν θα τον κατεβάσουμε.

«Θα προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές. Δεν θα πατήσουμε φρένο, θα πατήσουμε γκάζι . Διαχείριση δεν σημαίνει εθίζουμε τον λαό στα ευχάριστα . Δεν πρόκειται να κατέβει ο πήχης των προσδοκιών της κυβέρνησης.

Οι προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό:

Σε εθνικό επίπεδο: ακρίβεια, στέγη, Airbnb. ΑΣΕΠ, υγεία, ασφάλεια, καθημερινότητα – MMM, οικονομία, αύξηση μισθών, μείωση ανεργίας, επενδύσεις, αναθεώρηση επιδοματικής πολιτικής, συνέχιση μείωσης φόρων. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο: διαπραγμάτευση για τις 4 θέσεις ευθύνης της ΕΕ, άμυνα, ζητήματα τιμών, αγροτικά, ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης. Σχετικά με το τι αλλάζει από εδώ και πέρα: θα εστιαστούμε ακόμα πιο αποτελεσματικά στην ακρίβεια και στον τρόπο λειτουργίας συγκεκριμένων αγορών, τράπεζες, τηλεποικοινωνίες, όπου μπορεί να υπάρχουν στρεβλώσεις. Θα δούμε πιο αποτελεσματικά το θέμα της στέγης, όπως να έχουμε ένα ακόμα σημαντικό ποσό για να τρέξουμε ένα νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου», θα εξετάσουμε αν πρέπει να κάνουμε παρεμβάσεις στη βραχυχρόνια μίσθωση. Έχουμε σημαντικές δουλειές στα θέματα του κράτους, όπως το ΑΣΕΠ που οι ρυθμοί είναι απογοητευτικοί. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, είναι πρώτη προτεραιότητα. Μεγαλύτερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας, έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας και πρώτα τα ΜΜΜ, με πρώτη απάντηση τα λεωφορεία. Σημαντικές παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο. Είναι μόνο κάποια από τα παραδείγματα παρεμβάσεων που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments