Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: “Πυρ ομαδόν” κατά Ανδρουλάκη – Πρωτοκλασάτοι θέτουν θέμα ηγεσίας [vid]

ΠΑΣΟΚ: “Πυρ ομαδόν” κατά Ανδρουλάκη – Πρωτοκλασάτοι θέτουν θέμα ηγεσίας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Η «βεντάλια» δε ήδη ανοίγει, με τους διεκδικητές της προεδρίας σταδιακά να κάνουν την εμφάνισή τους

Η «βεντάλια» δε ήδη ανοίγει, με τους διεκδικητές της προεδρίας σταδιακά να κάνουν την εμφάνισή τους

«Φωτιά» στο ΠΑΣΟΚ έχουν ανάψει τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, με το Νίκο Ανδρουλάκη να βάλλεται πανταχόθεν, με τις τριβές και τις μουρμούρες που προκάλεσαν οι επιδόσεις του Κινήματος να έχουν γίνει πλέον ανοιχτή αμφισβήτηση, με τη «θρυαλλίδα» να αποτελεί η επιστολή του βουλευτή Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της Βουλής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, προς τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος, με τα οποία και ζητά την επίσπευση διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Η «βεντάλια» δε ήδη ανοίγει, με τους διεκδικητές της προεδρίας σταδιακά να κάνουν την εμφάνισή τους. 

Η Γιαννακοπούλου «άνοιξε» τον χορό – «Θα τα συζητήσουμε όλα στα όργανα του κόμματος»

Η γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ είναι διάχυτη, καθώς το κόμμα, παρόλο που αύξησε το ποσοστό του, δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο του, να τερματίσει δηλαδή δεύτερο στις ευρωεκλογές και δεν κατόρθωσε να καρπωθεί και τις απώλειες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι πρώτη η βουλυετής Δυτικού τομέα του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, επισήμανε ότι «οφείλουμε να δούμε τι έγινε σωστά και τι λάθος, τι μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερο ποια ήταν η στρατηγική μας».

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε με νόημα πως «για να μπορέσουμε να κάνουμε μα εκτίμηση και αποτίμηση πρέπει να το συγκρίνουμε με τον στόχο που είχαμε θέσει και ο στόχος που είχαμε και ο πρόεδρος μας και εμείς, είναι ότι θέλαμε να είχαμε τη δεύτερη θέση και ισχυροποιήση του ποσοστού μας. Όσον αφορά το ζήτημα της δεύτερης θέσης, δυστυχώς, είναι κάτι που δεν επετεύχθη. Όσον αφορά την ισχυροποίηση του ποσοστού μας, έχουμε μια σταθεροποίηση και μία άνοδο, έστω και αν είναι μικρή».

Η κ. Γιαννακοπούλου, σημείωσε ότι «είτε τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ θετικά, είτε ήταν μέτρια είτε κακά, ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ και όλα τα δημοκρατικά, οφείλουν να συζητήσουν. Οφείλουμε να δούμε τι έγινε σωστά και τι λάθος, τι μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερο ποια ήταν η στρατηγική μας».

Ερωτηθείσα για το εάν τίθεται ζήτημα αρχηγού, η κυρία Γιαννακοπούλου σχολίασε: «Όλα μα όλα οφείλουμε να τα συζητήσουμε και όταν λέμε όλα εννοούμε όλα. Θα τα συζητήσουμε στα όργανα».

Παύλος Γερουλάνος: Ό,τι έχω να πω για το εκλογικό αποτέλεσμα, θα το πω στα θεσμικά όργανα

Με τη σειρά του, και ο βουλευτής Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος, με μια ανάρτησή του στα social media του, επισήμανε πως «ό,τι έχω να πω για το εκλογικό αποτέλεσμα, να το πω στα θεσμικά όργανα».

Η ανάρτηση του Παύλου Γερουλάνου: «Είχα αποφασίσει πως ό,τι έχω να πω για το εκλογικό αποτέλεσμα, να το πω στα θεσμικά όργανα.

Αυτό θα κάνω. Επειδή όμως, από την Κυριακή το βράδυ, γίνεται λόγος ότι το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τη «μεγάλη ασυμμετρία μεταξύ Περιφέρειας και Αθήνας», που σε μερικά παραπολιτικά φτάνει μέχρι και σε στοχοποίηση βουλευτών, το πήρα προσωπικά.

Και το πήρα προσωπικά, γιατί λιώσαμε παπούτσια στις ευρωεκλογές, όλοι στην Α’ Αθήνας, η Νομαρχιακή, οι τοπικές οργανώσεις, όλοι.

Και κοίταξα τους αριθμούς. Γιατί καλό είναι να μιλάμε με αριθμούς.

Ας δούμε, λοιπόν, τι έγινε σε αυτές τις ευρωεκλογές:

1. Από όλες τις Εκλογικές Περιφέρειες που έχει το ΠΑΣΟΚ βουλευτή, στην Α’ Αθηνών είχαμε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στο αποτέλεσμά μας, σε σχέση με τις εθνικές εκλογές πριν ένα χρόνο. 28% ποσοστιαία αύξηση, από τότε που με εμπιστευτήκατε για βουλευτή.

2. Η Α’ Αθηνών ήταν η μόνη Εκλογική Περιφέρεια που, ως ΠΑΣΟΚ, καταφέραμε να αυξήσουμε ακόμα και τον απόλυτο αριθμό ψήφων που πήραμε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, πριν από ένα χρόνο.

3. Και στο Λεκανοπέδιο; Πέρα από την Α’ Αθηνών, σε όλες τις Εκλογικές Περιφέρειες του Λεκανοπεδίου που έχουμε βουλευτή, και στης Μιλένας, και στου Παύλου, και στου Μανώλη, και στης Νάντιας, το ΠΑΣΟΚ αύξησε περισσότερο τα ποσοστά του σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο. Στο σύνολό του, το Λεκανοπέδιο συνέβαλε ουσιαστικά στη συνολική αύξηση τού ποσοστού του ΠΑΣΟΚ.

4. Πανηγυρίζουμε; Προφανώς και όχι. Είμαστε ακόμα πολύ χαμηλά, όμως η δουλειά έχει ξεκινήσει και φέρνει αποτέλεσμα.

Γιατί δεν υπάρχει βουλευτής ή στέλεχος που να μην ίδρωσε τη φανέλα σε αυτές τις εκλογές. Κανένας δεν έκανε απεργία, κανένας δεν έτρεξε περισσότερο από άλλον.

Αν παρατηρήσατε, μιλάω πάντα σε πρώτο πληθυντικό, «πήραΜΕ», «καταφέραΜΕ», «αυξήσαΜΕ».

Ξέρετε γιατί; Διότι θα πάμε μπροστά μόνο όταν στεκόμαστε συλλογικά, παραδεχόμαστε και αναγνωρίζουμε όταν γίνεται δουλειά και δεν ψάχνουμε να ρίξουμε την ευθύνη, χωρίς να κάνουμε σωστή εκτίμηση της πραγματικότητας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κοινοβουλευτική μας ομάδα που κάνει δουλειά στην κοινωνία, στο Κοινοβούλιο και στα μέσα ενημέρωσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, λοιπόν, σε όσους συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Αυτό επιβάλλει η ενότητα.

Αυτά προς το παρόν. Τα υπόλοιπα για το τι έφταιξε, εκεί που πρέπει».

Κατρίνης: «Άμεσα ανοιχτή πολιτική συζήτηση»

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Μιχάλης Κατρίνης δηλώνει ότι «δεν είναι κανένας στο απυρόβλητο», ότι «πρέπει να γίνει άμεσα μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση, χωρίς ανθρωποφαγία» και μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ υπογραμμίζει με νόημα ότι «όλα τα στελέχη έδωσαν σκληρή εκλογική μάχη και ΄τωρα εκφράζουν την αγωνία τους για την παράταξη».

Σφοδρή επίθεση Καστανίδη κατά Ανδρουλάκη στα ”Παραπολιτικά” 90,1: Μικρομαγαζάτορες όσοι νομίζουν ότι με άθροισμα βουλευτών μπορεί να φτάσουν το 15%

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, εξαπέλυσε και ο πρώην υπουργός του κόμματος Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

«Εάν κάποιοι νομίζουν ότι με το άθροισμα βουλευτών μπορεί να φτάσουν το 15%, εγώ λέω ότι πρόκειται για μικρομαγαζάτορες που δεν ξέρουν τι τους γίνεται», είπε αρχικά ο Χάρης Καστανίδης, σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο της «Απογευματινής» και το ρεπορτάζ του Γιώργου Κατσίγιαννη, με τίτλο «Κόλπο grosso Ανδρουλάκη με τη Νέα Αριστερά – Κοινό σχήμα, με αντιπρόεδρο την Έφη Αχτσιόγλου».

«Προφανώς η λογική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή των μικρών αθροίσεων, φέτος 1%, του χρόνου 1%, άρα σε 30 χρόνια θα γίνουμε κυβέρνηση», επισήμανε ο Χάρης Καστανίδης, τονίζοντας ότι ο γραμματέας του κόμματος αποδοκιμάστηκε και βγήκε 7ος, άρα χρειάζεται ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος.

Στην ερώτηση ποιος θα είναι αρχηγός αυτού του προοδευτικού πόλου, απάντησε ότι αυτό θα συζητηθεί στα όργανα του κόμματος.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Καστανίδης, δεν υπήρχε κανένας λόγος να πάει στη συγκέντρωση του Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments