Πολιτική

Στο ΣΕΤΕ την Πέμπτη ο Μητσοτάκης

Στο ΣΕΤΕ την Πέμπτη ο Μητσοτάκης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννη Παράσχη θα συζητήσει την Πέμπτη (13/06) στις 20:00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της 32ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννη Παράσχη θα συζητήσει την Πέμπτη (13/06) στις 20:00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της 32ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΝΔ: Στροφή στο κέντρο ή δεξιά;

Στις τάξεις της κυβέρνησης διαφωνούν για το ποιοι ψηφοφόροι τούς εγκατέλειψαν και πού πήγαν. Άλλοι υποστηρίζουν πως έφυγαν οι δεξιοί ψηφοφόροι και πήγαν στα συντηρητικά κόμματα κι άλλοι πως έφυγαν οι κεντρώοι, αλλά δεν πήγαν πουθενά, κάθισαν στο σπίτι τους.

Υπάρχει διχογνωμία σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στην εκλογική ήττα και προτείνονται διαφορετικές προσεγγίσεις. Οι αντικρουόμενες ερμηνείες των εκλογικών αποτελεσμάτων, ακόμα και μεταξύ των κορυφαίων στελεχών, αποκαλύπτουν το πολιτικό χάσμα που υπάρχει στη ΝΔ εδώ και καιρό. Ο πρωθυπουργός καλείται εκ των πραγμάτων να αποφασίσει την πολιτική πορεία που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του.

Η Νέα Δημοκρατία έχασε περισσότερους από 700.000 ψηφοφόρους σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Σε σύγκριση με τις περσινές εθνικές εκλογές, η απώλεια των ψηφοφόρων της ανέρχεται σε περίπου ένα εκατομμύριο. Τώρα, στην κυβέρνηση, υπάρχει διαμάχη για το ποιοι είναι αυτοί οι ψηφοφόροι και πού πήγαν. Έχουν δημιουργηθεί δύο στρατόπεδα που διαφωνούν για το αν οι ψηφοφόροι που τους εγκατέλειψαν είναι δεξιοί ή κεντρώοι. Ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και άλλοι πιστεύουν ότι οι απώλειες κυρίως προήλθαν από τη δεξιά πλευρά, γεγονός που ενίσχυσε τα συντηρητικότερα κόμματα της αντιπολίτευσης. Την ίδια άποψη έχει και ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς και ορισμένοι καραμανλικοί που πιστεύουν ότι απογοήτευσαν παραδοσιακούς ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς παράταξης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments