Πολιτική

Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με τον Ντιντιέ Ρέιντερς

Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με τον Ντιντιέ Ρέιντερς

Πηγή Φωτογραφίας: [366695] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/EUROKINISSI)

Σήμερα το πρωί η συνάντηση με τον Επίτροπο Δικαιοσύνης της Ε.Ε.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα συναντηθεί σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τον Επίτροπο Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντιντιέ Ρέιντερς.

Ο κ. Ρέιντερς αυτή την περίοδο τελεί σε άδεια από την Επιτροπή καθώς είναι υποψήφιος για το αξίωμα του νέου Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 10:00 το πρωί.

Σημειώνεται ότι, χθες, στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Ελλάδα «ώστε να έχουμε ωφέλιμα αποτελέσματα στο Μεσανατολικό», αναφέρθηκε από την Ιορδανία ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά τη συμμετοχή του στη Διεθνή Διάσκεψη για την ανάληψη ανθρωπιστικής δράσης για τη Γάζα.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «για ακόμα μία φορά η Ελλάδα προσκλήθηκε στη διεθνή διάσκεψη και κατέθεσε τις απόψεις της. Η Ελλάδα μπορεί και συνομιλεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και είναι σημαντικό να μπορέσουμε να συνδράμουμε τη διεθνή προσπάθεια, για την κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή. Αποτελεί καθολική απαίτηση όλης της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου να σταματήσει αυτός ο εφιάλτης».

Επισήμανε δε πως, κατόπιν πρότασής του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., θα συγκροτηθεί ειδική ομάδα, αποτελούμενη από υπουργούς Εξωτερικών, τόσο της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και του αραβικού κόσμου, με στόχο να βοηθήσει στην υιοθέτηση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments