Αθλητισμός

Μπαρτζώκας: «Μάστορας στον χαρτοπόλεμο ο Παναθηναϊκός» [vid]

Μπαρτζώκας: «Μάστορας στον χαρτοπόλεμο ο Παναθηναϊκός» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Στην ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τους τελικούς αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Ο προπονητής των Πειραιωτών αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις τακτικές που ακολουθούν οι «πράσινοι»

Στην ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τους τελικούς αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Ο προπονητής των Πειραιωτών αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις τακτικές που ακολουθούν οι «πράσινοι» ενώ στο αγωνιστικό στάθηκε μεταξύ άλλων στις πολλές χαμένες βολές.

Όσα είπε ο Μπαρτζώκας:

Για το ματς: «Ο Παναθηναϊκός είναι μάστορας (σ.σ. η ερώτηση έκανε λόγο για χαρτοπόλεμο) σε αυτό πολλά χρόνια τώρα. Εμείς δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε, πρέπει να παίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και να παίζουμε με αυτοπεποίθηση. Δεν το κάναμε και υπεύθυνος είμαι κι εγώ.

Περιμένατε κάτι άλλο να γίνεται έξω από το γήπεδο. Αν υπάρχουν αντεγκλήσεις μέσα στο ματς, είναι στο πνεύμα του παιχνιδιού. Δεν είναι σχολικός αθλητισμός, υπάρχουν τίτλοι, χρήματα, πριμ, καριέρες και ο καθένας θα πρέπει να δικαιολογεί από μας… Ρωτήσατε το ίδιο τον κ. Αταμάν; Αυτή η κατάσταση δεν είναι φυσιολογική. Αυτές είναι οι συνθήκες, με αυτές πρέπει να παίξουμε».

Για τον αγώνα είπε στην αρχική του τοποθέτηση: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, έκανε πολύ καλό επιθετικό παιχνίδι. Είναι προφανές ότι δεν διαχειριστήκαμε την πίεση του διακυβεύματος του ματς, με αποτέλεσμα να χάσουμε τόσα ανοιχτά σουτ, 13 βολές, λέι απ και να πάρουμε λάθος αμυντικές αποφάσεις. Έπρεπε να γεμίσουμε τη ρακέτα μας και δώσαμε εύκολα καλάθια στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να γυρίσομε τον διακόπτη πνευματικά, ελπίζοντας πως θα ανταποκριθούμε όλοι μας καλύτερα πνευματικά στις συνθήκες του παιχνιδιού».

Για τον επιθετικό ρυθμό που βρήκε ο Ναν: «Προφανώς έπαιξε ρόλο, είχε ρυθμό, πέτυχε κρίσιμα καλάθια και πήρε πολλές αποφάσεις».

Για το αν υπάρχουν ομοιότητες μετά το 2-2 με την Μπαρτσελόνα: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, να παίξουμε όπως πρέπει, γιατί σήμερα δεν ήμασταν καλοί σε πολλά πράγματα. Ακόμη και το τρίποντο του Γκραντ στο τέλος του ημιχρόνου ή το καλάθι και φάουλ του Λεσόρ είναι χαρακτηριστικά. Εμείς αμυντικά δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, κάναμε λάθος περιστροφές δίνοντας αχρείαστες βοήθειες, ενώ έπρεπε να ήμασταν καλύτεροι στα ριμπάουντ και οι ψηλοί μας να αμυνθούν καλύτερα. Αν δεν επιβάλλεσαι πνευματικά στον αντίπαλο, όταν έχει επιθετικό ταλέντο θα παίξει με αυτοπεποίθηση. Έπρεπε να θέσουμε νωρίτερα τις βάσεις».

Για το αν ο Γουόκαπ είχε κάποιο πρόβλημα και έπαιξε λίγο στο δεύτερο μέρος: «Όχι δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Εμπιστευτήκαμε τον Γκος στο ‘1’ και τον Κάνααν στο ‘2’. Το πρόβλημα δεν ήταν τόσο το μαρκάρισμα του Ναν αλλά τι γινόταν όταν έμπαινε στη ρακέτα».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν πήρε πολύ σκορ από τους συνήθεις σκόρερ του: «Όταν έχεις χάσει τόσες βολές, τόσα ανοιχτά σουτ, μπορείς να πεις πως οτιδήποτε δεν έγινε, δεν μπορούσε να γίνει. Σε ένα παιχνίδι που παίζεται στον πόντο παίρνεις κάποιες αποφάσεις με βάση την εμπειρία κάθε παίκτη, τις παραστάσεις του… Μακάρι να ξέραμε ότι κάποιος θα χάσει τις βολές, θα τον βγάζαμε νωρίτερα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments