Ελλάδα

Αμοργός: Βίντεο ντοκουμέντο από τις τελευταίες κινήσεις του Αμερικανού τουρίστα πριν εξαφανιστεί

Αμοργός: Βίντεο ντοκουμέντο από τις τελευταίες κινήσεις του Αμερικανού τουρίστα πριν εξαφανιστεί

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//

O 59χρονος φαίνεται στο βίντεο να βγαίνει από το δωμάτιό του για να ξεκινήσει την πεζοπορία του.

Για τρίτη μέρα συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν ενώ πήγε για πεζοπορία στην Αμοργό. Το MEGA εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τον Αμερικανό το πρωί της Τρίτης, πριν εξαφανιστεί. Συγκεκριμένα, ο 59χρονος φαίνεται στο βίντεο να βγαίνει από το δωμάτιό του για να ξεκινήσει την πεζοπορία του.

Ο φίλος του 59χρονου αγνοούμενου τουρίστα που έκαναν μαζί διακοπές στην Αμοργό μίλησε στο Mega για το πώς ένα ταξίδι αναψυχής εξελίχθηκε στον απόλυτο εφιάλτη. «Έχω φτάσει, είμαι εδώ», του έστειλα την τοποθεσία. «Πάρε με όταν φτάσεις». Δεν με πήρε ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Live News του Mega. «Μέναμε στην Αιγιάλη κάναμε διακοπές, δύο μέρες και μετά θα ερχόμασταν να μείνουμε στα Κατάπολα και εκείνος αποφάσισε ότι θέλει να το κάνει με τα πόδια, τη διαδρομή. Εκείνος πάει, κάνει διαδρομές. Του αρέσει. Εγώ δεν μπορώ», επεσήμανε ακόμη.

«Να χάθηκε είναι λίγο δύσκολο, αν ήταν στα καλά του δηλαδή εκείνη την ώρα να χάθηκε στην Αμοργό, έρχεται 10 χρόνια, έχει περπατήσει όλη την Αμοργό. Ή κάπου του ήρθε να πάει να βγάλει μια φωτογραφία, να είπε ”να ένα βραχάκι ωραίο, να ανέβω να βγάλω μια φωτογραφία” και γλίστρησε και έπεσε και είναι λίγο μακριά από το μονοπάτι αλλά που να τον βρεις. Ή έπαθε μια ηλίαση που λέμε, τα έχασε και άρχισε να περιφέρεται», συμπλήρωσε ο φίλος του αγνοούμενου στο Live News.

Η τελευταία συνομιλία με την σύντροφό του

Το LIVE NEWS έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα την τελευταία συνομιλία που είχε ο 59χρονος με την σύντροφο του πριν χαθούν τα ίχνη του. Στις 07.07 το πρωί ώρα Ελλάδος έκανε βιντεοκλήση στην σύντροφο του που βρισκόταν στο Λος Αντζελες.

Στη συνέχεια στις 07.20 της έδτειλε φωτογραφία από την πινακίδα του μονοπατιού που είχε επιλέξει να διανύσει με την εξίσου έμπειρη πεζοπόρο να του απαντά: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη! Ανυπομονώ να έρθω εκεί και να κάνουμε μαζί πεζοπορία».

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ο 59χρονος Άλμπερτ επικοινώνησε με τους δικούς του ανθρώπους. Δύο 24ωρα μετά την εξαφάνιση του κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται. Η σύντροφος του η οποία σχεδίαζε να πάει κι εκείνη στην Αμοργό στις 19 Ιουνίου άρχισε να τον ψάχνει –όπως μπορούσε- από την άλλη άκρη του κόσμου.

«Μπορεί να το έχετε δει στις ειδήσεις, ψάχνουμε τον σύντροφο μου. Πήγε χτες για πεζοπορία γύρω στις 07:00 το πρωί. Ξεκίνησε από την Αιγιάλη με κατεύθυνση τα Κατάπολα. Ακόμα αγνοείται. Αν γνωρίζετε κάτι, παρακαλώ στείλτε μου μήνυμα», γράφει σε ανάρτησή της.

Όλοι περιγράφουν τον 59χρονο Αμερικανό ως έναν καλοσυνάτο άνθρωπο, ιδιαίτερα δραστήριο και αθλητικό που αγαπούσε την πεζοπορία. «Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τότε είχα μια ανησυχία, δεν σημαίνει ότι κάτι είχε γίνει. Γιατί ο άνθρωπος αυτός γενικότερα… στις διακοπές δεν έχουμε συγκεκριμένο ωράριο. Μπορεί να είχε σταματήσει στη χώρα να πιει καφέ», σημείωσε ο φίλος του αγνοούμενου. Οι ώρες περνούσαν όμως και τότε ο φίλος του 59χρονου άρχισε να τον καλεί στα δύο κινητά τηλέφωνα. Μάταια όμως.

«Έβλεπα ότι δεν τα έχει λάβει αλλά θεωρούσα οκ, φυσιολογικό. Κάποια στιγμή που θα κατέβαινε προς τα κάτω θα έπιανε Wi-Fi. Είχε πάει πια, σχεδόν 14:00 και έβλεπα ότι δεν είχε λάβει ακόμα τα μηνύματα. Άρχισα να του στέλνω μήνυμα στο άλλο το κινητό, στο γαλλικό, τα οποία φαινόταν ότι τα λαμβάνει. Εγώ του έστελνα λοιπόν, μηνύματα, τον έπαιρνα τηλέφωνο, τον ξανάπαιρνα, τον ξανάπαιρνα… δεν απαντούσε». Η δήλωση της εξαφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα ήταν μονόδρομος με τις έρευνες να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για τρίτη μέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments