Ελλάδα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ξανά στο εδώλιο ο Κορκονέας – Αναιρέθηκε η αναγνώριση ελαφρυντικού

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ξανά στο εδώλιο ο Κορκονέας – Αναιρέθηκε η αναγνώριση ελαφρυντικού

Πηγή Φωτογραφίας: ΛΑΜΙΑ/ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΚΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΡΟΥΡΟ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΚΟΡΚΟΝΕΑ (EUROKINISSI)

Το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκανε δεκτή τη δεύτερη αναίρεση της εφετειακής απόφασης

Αναίρεσε για δεύτερη φορά ο Άρειος Πάγος την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου στον καταδικασμένο για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρο Γρηγορόπουλου, πρώην ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκανε δεκτή τη δεύτερη αναίρεση της εφετειακής απόφασης με την οποία αναγνωρίστηκε το συγκεκριμένο ελαφρυντικό στον Κορκονέα, γεγονός που αναβιώνει την πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης που του είχε επιβληθεί και τον οδηγεί για τέταρτη φορά, στο εδώλιο.

Ο σύννομος βίος αναγνωρίστηκε στον Κορκονέα από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια, ποινή με την οποία είχε τιμωρηθεί σε πρώτο βαθμό και βγει από τις φυλακές μετά από παραμονή έντεκα ετών στις φυλακές.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Για δεύτερη φορά αναβιώνει η ποινή ισόβιας κάθειρξης 

Στο γεγονός αυτός αναφέρθηκε και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου με παρέμβαση της κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ολομέλεια, η οποία εκπροσωπεί με την ιδιότητα της δικηγόρου της οικογένεια του 15χρονου Αλέξανδρου, τη μητέρα και την αδελφή του.

«Αναιρέθηκε για δεύτερη φορά η απόφαση αναγνώρισης ελαφρυντικού στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πράγμα που σημαίνει ότι για δεύτερη φορά αναβιώνει η ποινή ισόβιας κάθειρξης που του έχει επιβληθεί και εξαφανίζεται από το νομικό στερέωμα η αναγνώριση ελαφρυντικού που οδήγησε στην σκανδαλώδη αποφυλάκισή του» τόνισε η κύρια Κωνσταντοπούλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments