Οδηγός

Συντάξεις Ιουλίου 2024: Νωρίτερα η πληρωμή λόγω Αγίου Πνεύματος

Συντάξεις Ιουλίου 2024: Νωρίτερα η πληρωμή λόγω Αγίου Πνεύματος

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Συντάξεις Ιουλίου 2024: Νωρίτερα η πληρωμή λόγω Αγίου Πνεύματος

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες θα είναι κλειστές την Δευτέρα 24 Ιουνίου καθώς η ημέρα είναι καθιερωμένη ως εθνική τραπεζική αργία.

Νωρίτερα θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι συντάξεις Ιουλίου 2024 λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες θα είναι κλειστές την Δευτέρα 24 Ιουνίου καθώς η ημέρα είναι καθιερωμένη ως εθνική τραπεζική αργία.

Οι ημερομηνίες πληρωμής για τις Συντάξεις Ιουλίου 2024

Η πρώτη ημέρα καταβολής για τις Συντάξεις Ιουλίου 2024 από τον e-ΕΦΚΑ είναι η Τρίτη 25/6, ωστόσο στα ATM οι συνταξιούχοι θα δουν τα χρήματα από το απόγευμα της Παρασκευής 21/6.

Ειδικότερα, οι πληρωμές αφορούν όσους λαμβάνουν κύριες συντάξεις από ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, τους συνταξιούχους από 1/1/2017 ενώ θα καταβληθούν και οι επικουρικές του ιδιωτικού τομέα.

Οι υπόλοιπες συντάξεις θα καταβληθούν την Πέμπτη 27/6 και στα ATM τα χρήματα θα φανούν από το απόγευμα της προηγούμενης 26/6. Η πληρωμή θα αφορά κύριες συντάξεις από ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Δημόσιο, Τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜ ενώ θα πληρωθούν και οι επικουρικές του Δημοσίου.

Αγίου Πνεύματος: Για ποιους είναι αργία

Φέτος, η αργία του Αγίου Πνεύματος, που επηρεάζει και τις πληρωμές στις συντάξεις, «πέφτει» τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, καθώς τότε συμπληρώνονται οι επτά εβδομάδες μετά το Πάσχα και είναι η επόμενη ημέρα από την Κυριακή της Πεντηκοστής.

Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος είναι αργία, αλλά μόνο για τους μισθωτούς του Δημοσίου – ΝΠΔΔ και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι επίσης εθνική τραπεζική αργία.

Ωστόσο, η εορτή του Αγίου Πνεύματος δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, γεγονός που σημαίνει πως τα καταστήματα είναι, σε γενικές γραμμές, ανοιχτά.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η εορτή του Αγίου Πνεύματος έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments