Πολιτική

Ανασχηματισμός: Ποια ονόματα ακούγονται για υπουργικό θώκο

Ανασχηματισμός: Ποια ονόματα ακούγονται για υπουργικό θώκο

Πηγή Φωτογραφίας: [363032] ΔΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ ΕΡΖΓΟΒΙΝΗΣ BORJANA KRISTO (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Σε ποια υπουργεία αναμένονται αλλαγές.

Από το βράδυ της 9ης Ιουνίου, όταν ανακοινώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα, φούντωσε η συζήτηση για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ωστόσο την κουβέντα για ανακοίνωση των αλλαγών εντός της εβδομάδας έκλεισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, προωθώντας το μήνυμα ότι προέχει η αξιολόγηση των μηνυμάτων.

Εν ολίγοις, οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, που ούτως ή άλλως αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού, θα γίνουν άμεσα αλλά όχι βιαστικά, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός μελετά προσεκτικά τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν στο υπουργικό σχήμα, με τις πληροφορίες να δείχνουν προς την κατεύθυνση του δομικού ανασχηματισμού, ο οποίος ενδέχεται να επεκταθεί σε αναδιάταξη δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο μικροσκόπιο του πρωθυπουργού και το θέμα της αξιοποίησης μεγαλύτερου αριθμού μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ εισηγήσεις δέχεται για μικρότερο και πιο ευέλικτο υπουργικό σχήμα αλλά και συνεδρίαση της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας με στόχο να συζητηθούν τα εκλογικά αποτελέσματα αλλά και τα ταυτοτικά ζητήματα της ΝΔ, καθώς ήδη υπάρχουν γκρίνιες για την συνέχιση της μετατόπισης της γαλάζιας παράταξης στο κέντρο, μακριά από τις παραδοσιακές της ρίζες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των τελευταίων ημερών, αναμένονται αλλαγές στη σύνθεση των υπουργείων Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Δικαιοσύνης. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να λάβει υπόψη του την προεκλογική δραστηριότητα των στελεχών πριν λάβει τις τελικές αποφάσεις, με πιθανή επιστροφή στο κυβερνητικό σχήμα των πρώην υπουργών Τάκη Θεοδωρικάκου και Νότη Μηταράκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι το σημαντικότερο στοιχείο για αυτόν είναι η αποτελεσματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξετάζεται αν οποιαδήποτε αλλαγή στην κυβέρνηση θα έχει περισσότερα οφέλη από το κόστος που θα προκαλέσει. Μετά την εκλογική νίκη του, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έχει λάβει το μήνυμα και η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί περισσότερο στις μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ωστόσο, αν υπάρξουν εκτεταμένες αλλαγές στην κυβέρνηση, θα υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής στα υπουργεία, πράγμα που θα οδηγήσει σε περαιτέρω καθυστερήσεις στην υλοποίηση των κυβερνητικών έργων.

Παρόλα αυτά, ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει εντοπίσει προβλήματα στην κυβέρνηση και έχει αξιολογήσει το έργο των στελεχών της, καθώς και ορισμένες αλαζονικές συμπεριφορές που μπορεί να επηρεάσουν τις μελλοντικές αποφάσεις του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης, καθώς επικεντρώνεται στη λήψη πολιτικών μέτρων που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών, με γνώμονα τους 1.000.000 ψηφοφόρους που δεν υποστήριξαν τη ΝΔ, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments