Πολιτική

“Έκρηξη” στο ΠΑΣΟΚ, ζητούν να φύγει τώρα ο Ανδρουλάκης – Θέμα ηγεσίας από Ν. Παπανδρέου

“Έκρηξη” στο ΠΑΣΟΚ, ζητούν να φύγει τώρα ο Ανδρουλάκης – Θέμα ηγεσίας από Ν. Παπανδρέου

Πηγή Φωτογραφίας: υζήτηση στην Ολομέλεια του σχεδίου νόμου "Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών, γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας", Πέμπτη 25 Απριλίου 2024.

"Το 2025 θα τα πούμε", τους απάντησε

Ραγδαίες είναι οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά και το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της «Απογευματινής», που έκανε λόγο για σύμπραξη με τη Νέα Αριστερά με στόχο τη δημιουργία κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε συνδυασμό βέβαια με το εκλογικό αποτέλεσμα και την αδυναμία της ηγεσίας να πετύχει τον στόχο της.Στη Χαριλάου Τρικούπη πλέον και τυπικά άνοιξε θέμα ηγεσίας, μετά τη σχετική τοποθέτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και της ευρείας υποστήριξης που έτυχε από στελέχη του κινήματος.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη στο κίνημα υπάρχουν μόνο δύο επιλογές: εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση ή διάσπαση. «Χρειαζόμαστε μία ισχυρή επανεκκίνηση! Μία νέα ισχυρή νομιμοποιητική εντολή ώστε να κάνουμε πράξη το μεγάλο ΠΑΣΟΚ των προσδοκιών μας, με ηγεσία που να κινητοποιεί ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις», τονίζει ο κ. Κωνσταντινόπουλος, σε επιστολή του προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Και συνεχίζει: «Ζητώ λοιπόν άμεσα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να συγκληθούν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ και να αποφασίσουν το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα: Οι καταστατικά προβλεπόμενες για το 2025 εκλογικές διαδικασίες για την ηγεσία της παράταξης να επισπευστούν, ώστε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους να έχουν ολοκληρωθεί τόσο αυτές όσο και το μετέπειτα συνέδριο για την ανάδειξη των πολιτικών μας και την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων».

Στην επιστολή του ο βουλευτής Αρκαδίας μάλιστα έκανε λόγο για «restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό, για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς» και αναγνώρισε ότι υπάρχουν «και καλώς υπάρχουν», όπως αναφέρει, πρόσωπα με ηγετικές φιλοδοξίες εντός του κόμματος.

Η εκλογή

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, διά στόματος του Θανάση Γλαβίνα, ξεκαθαρίζει ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που ορίζει το καταστατικό και η εκλογή νέου προέδρου θα γίνει το φθινόπωρο του 2025. «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει από δω και πέρα να κοιτάξει μπροστά με κινήσεις εξωστρέφειας και τέτοιου είδους δημόσιες παρεμβάσεις δεν ομνύουν σε αυτή την προσπάθεια. Τα όργανα θα συγκληθούν», δήλωσε (Αθήνα 9,84 FM) ο στενός συνεργάτης του προέδρου του Κινήματος.

Τη στήριξή του στην πρόταση κ. Κωνσταντινόπουλου εξέφρασε και ο Παύλος Γερουλάνος, ζητώντας να υπάρξει γρήγορη και συντεταγμένη διαδικασία που θα πάει σε βάθος τη συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής Α΄ Αθηνών χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την πρωτοβουλία του κ. Κωνσταντινόπουλου, ενώ απέρριψε τα σενάρια για συνενώσεις κομμάτων στην Κεντροαριστερά και απέφυγε να απαντήσει αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παρότι δήλωσε ότι θα συμβάλει στην ενδυνάμωση του κόμματος με κάθε τρόπο.

Ο Απόστολος Πάνας από την πλευρά του μίλησε για «αυθεντική αγωνία» και συμπλήρωσε: «Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να είμαστε ένα μικρομεσαίο κόμμα ή θα διαμορφώσουμε ένα μέτωπο πλειοψηφικού ρεύματος» (Talk Radio).

«Πρέπει να γίνει άμεσα μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση, χωρίς ανθρωποφαγία», τόνισε (Σκάι) ο Μιχάλης Κατρίνης, υπογραμμίζοντας παράλληλα, με νόημα πως «όλα τα στελέχη έδωσαν σκληρή εκλογική μάχη και τώρα εκφράζουν την αγωνία τους για την παράταξη» και «δεν είναι κανένας στο απυρόβλητο».

Θέμα ηγεσίας θέτει με άρθρο του στο protothema.gr και o Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος εξελέγη πρώτος στις ευρωεκλογές με 123.294 σταυρούς. «Οι ευθύνες στην πολιτική είναι αντικειμενικές. Την ευθύνη έχει η ηγεσία de facto και είναι αυτή η οποία απορρίφθηκε από το πολιτικό σώμα», αναφέρει ο ευρωβουλευτής του κόμματος και τονίζει ότι «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το κόμμα μας, τον λόγο πρέπει να έχουν άμεσα οι φίλοι και τα μέλη, η αληθινή βάση του ΠΑΣΟΚ. Τα προβλήματα μεγαλώνουν και η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Η ιστορία τους απρόθυμους τους αφήνει πίσω».

Τη θέση της ότι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα τίθεται ζήτημα και για το πρόσωπο του προέδρου επανέλαβε χθες η Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στο Action 24. Η βουλευτής είχε αφήσει σαφείς αιχμές από το βράδυ των ευρωεκλογών, λέγοντας ότι «οφείλουμε να συζητήσουμε τα πάντα».

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments