Πολιτική

Ελιγμοί Κασσελάκη για συνεργασίες και ΠΑΣΟΚ

Ελιγμοί Κασσελάκη για συνεργασίες και ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [366378] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Χείρα φιλίας προς το ΠΑΣΟΚ.

Σε έναν ακόμα ελιγμό προχωρά ο Στέφανος Κασσελάκης, επιχειρώντας να αποφύγει τις εσωκομματικές λακκούβες, που εμφανίστηκαν με αφορμή την συζήτηση για τη συνεργασία των προοδευτικών κομμάτων. Εχθές έτεινε χείρα κοινοβουλευτικής συνεργασίας στο ΠΑΣΟΚ, έδειξε όμως και την έξοδο στον Διονύση Τεμπονέρα και όσα στελέχη διαφωνούν με την πολιτική του. Την ίδια ώρα, βέβαια, πληθαίνουν τα στελέχη που ζητούν ο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στις σχετικές συζητήσεις ανασύνθεσης του χώρου της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε χτες να ελιχθεί μπροστά στο ετερογενές εσωκομματικό μέτωπο που στήνεται απέναντί του με αίτημα να συζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με άλλες προοδευτικές δυνάμεις με στόχο ακόμα και την εκλογική συμπόρευση μαζί τους. Σε συνέντευξή του (Parapolitika FM) είπε χαρακτηριστικά ότι «επειδή είμαι σίγουρος ότι στο ΠΑΣΟΚ θα υπάρχουν μεγάλες αναταράξεις, λέω το εξής: προσκαλώ την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου για τις οποίες συμφωνούμε. Να ξεκινήσουμε από εκεί, να δούμε εάν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό μαζί για το λαό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι την Τρίτη μιλούσε για αυτόνομη πορεία του κόμματός του, διευκρίνισε μεν πως «τη στρατηγική μας τη συνεχίζουμε, ανανεωνόμαστε, εκσυγχρονιζόμαστε», αλλά αντέτεινε πως «αυτό που βλέπω στην Αθήνα για μένα προσωπικά είναι η προμετωπίδα από εδώ και πέρα».

Ωστόσο, παρά τον ελιγμό Κασσελάκη υπέρ του ΠΑΣΟΚ, το κλίμα παραμένει εξαιρετικά βαρύ στα ενδότερα του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που εντείνεται η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της Διεθνούς Διάσκεψης για την ειρήνη, την οποία διοργανώνει το Ινστιτούτο του πρώην Πρωθυπουργού, την επόμενη Δευτέρα, 17 Ιουνίου.

Παρότι ο κ. Κασσελάκης έχει προσκληθεί επισήμως, δεν είναι ακόμη σαφές αν θα παρευρεθεί στη Διεθνή Διάσκεψη, σε μια συνάντηση δηλαδή των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων. Αντίθετα, μετά την ανακοίνωση σύστασης Ιδρύματος, ο κ. Κασσελάκης δημοσιοποίησε χθες επιστολή του προς τους προοδευτικούς ταγούς στην Ευρώπη, ασχέτως αν οι περισσότεροι εξ΄ αυτών αναμένεται να τοποθετηθούν από το βήμα της Διάσκεψης, μόλις σε πέντε ημέρες.

Με εμφανή τα σημάδια αμηχανίας, ευρύτερες πρωτοβουλίες και εκπλήξεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλουν πηγές της Κουμουνδούρου, με αφορμή την σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεδρίαση, η οποία «αναμένεται να βγάλει… ειδήσεις σε ο,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις», όπως τονίζεται. Ως προς την κατεύθυνση των όσων θα ακολουθήσουν, μια πρόγευση έδωσε, κατά τις ίδιες πηγές, χθες ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στα «Παραπολιτικά». Ειδικότερα, ερωτηθείς για το αν θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό των οργάνων στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος υποστήριξε πως «θα προχωρήσουμε στην πορεία που έχουμε αποφασίσει και σε καταστατικό συνέδριο που θα εκσυγχρονίσει τη δομή του κόμματος». «Στις αρχές Οκτωβρίου θα γίνει το καταστατικό του κόμματος και θα υπάρξει και εκλογή οργάνων. Θα υπάρξουν καταστατικές αλλαγές, όλα θα γίνουν κανονικά» κατέληξε ο κ. Κασσελάκης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments