Πολιτική

Γλαβίνας: Λάθος μήνυμα η πασαρέλα υποψηφιοτήτων – Εκλογές για νέο πρόεδρο το 2025 [vid]

Γλαβίνας: Λάθος μήνυμα η πασαρέλα υποψηφιοτήτων – Εκλογές για νέο πρόεδρο το 2025 [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [369913] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Εμείς ζητούμε και θέλουμε και θεωρούμε ότι είναι το σωστό και αυτό θα γίνει να πάμε σε μια συντεταγμένη διαδικασία το Φθινόπωρο του 2025 όπως προβλέπει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ο Θανάσης Γλαβίνας

«Η κοινωνία βλέπει μια διαδικασία, μια πασαρέλα υποψηφιοτήτων όπου ο καθένας ουσιαστικά θέτει υποψηφιότητα για μια διαδικασία η οποία συντεταγμένα στο καταστατικό δεν προβλέπεται, το μήνυμα είναι πολύ λάθος»: Αυτό τόνισε με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ και την ανοιχτή αμφισβήτηση του Νίκου Ανδρουλάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Σημείωσε επίσης πως «εμείς ζητούμε και θέλουμε και θεωρούμε ότι είναι το σωστό και αυτό θα γίνει να πάμε σε μια συντεταγμένη διαδικασία το Φθινόπωρο του 2025 όπως προβλέπει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ», λέγοντας πως στη Χ. Τρικούπη είναι ανοιχτοί σε συζητήσεις αναφορικά με το τι δεν πήγε καλά και το τι μπορεί να αλλάξει, δίνοντας έμφαση σε προτάσεις πολιτικής.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Θανάση Γλαβίνα στα Παραπολιτικά 90,1

Μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Γλαβίνας επεσήμανε:

Θ.ΓΛΑΒΙΝΑΣ: Το ΠΑΣΟΚ, το έχετε συνηθίσει να παράγει δράμα, να έχει έντονα συναισθήματα, ιστορικά ανήκει στο Dna του αυτή η εμπειρία αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, πρέπει να περιφρουρήσουμε την αξιοπιστία μας, τη σοβαρότητα που έχουμε καταφέρει να οικοδομήσουμε όλα αυτά τα χρόνια. Μένουμε στην πολιτική, μένουμε στην παραγωγή ουσιωδών προτάσεων που χρειάζεται η χώρα και να μην αφήσουμε όλο αυτό που έχουμε χτίσει με κόπο όλα αυτά τα χρόνια να το γκρεμίσουμε στο όνομα πραγμάτων τα οποία είτε δεν είναι της ώρας είτε μπορεί να έχουν και άλλου είδους σκοπιμότητες.

Θ.ΓΛΑΒΙΝΑΣ: Η κοινωνία βλέπει μια διαδικασία, μια πασαρέλα υποψηφιοτήτων όπου ο καθένας ουσιαστικά θέτει υποψηφιότητα για μια διαδικασία η οποία συντεταγμένα στο καταστατικό δεν προβλέπεται. Το μήνυμα που περνάει στην κοινωνία ειναι πολύ λάθος.

Ερωτηθείς αν ο κ. Ανδρουλάκης θα επιμείνει στην τήρηση του καταστατικού όσον αφορά την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος

Θ.ΓΛΑΒΙΝΑΣ: Η τήρηση του καταστατικού δεν είναι υπεκφυγή ούτε πίστη στην γραφειοκρατία, είναι σεβασμός στα όργανα, είναι σεβασμός απέναντι στην κοινωνία η οποία θέλει να ακούει προτάσεις και θέσεις. Εμείς ζητούμε και θέλουμε και θεωρούμε ότι είναι το σωστό και αυτό θα γίνει να πάμε σε μια συντεταγμένη διαδικασία το Φθινόπωρο του 2025 όπως προβλέπει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ.

Θ.ΓΛΑΒΙΝΑΣ: Να συζητήσουμε να δούμε τι πήγε καλά, τι δεν πήγε καλά, να ακούσουμε προτάσεις πως θα βελτιώσουμε την επίδοσή μας, την απήχησή μας γιατί μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει κάποια πολιτική πρόταση διαφορετική, Δεν έχω ακούσει ένα διαφορετικό πολιτικό πλαίσιο.

Θ.ΓΛΑΒΙΝΑΣ: Το καταστατικό προβλέπει ότι η εκλογή προέδρου γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια, ως εκ τούτου το Φθινόπωρο του 2025 είναι το νωρίτερο που μπορεί να γίνει η διαδικασία. Για να αλλάξει αυτό αιτείται κάποιο έκτακτο συνέδριο για να αλλάξει και το καταστατικό

Θ.ΓΛΑΒΙΝΑΣ: Δεν μπορεί αυτό το ζήτημα της εσωστρέφειας να ταλανίζει το κόμμα, πρέπει άμεσα να σταματήσει, να συζητηθούν στα όργανα και ακούσουμε όλοι τι έχουμε να πούμε για το τι συνέβη, για το τι δεν συνέβη.

Θ.ΓΛΑΒΙΝΑΣ: Αντί να απολογείται ο πρωθυπουργός γιατί 1 εκατομμύριο πολίτες του γύρισαν την πλάτη και απέρριψαν την πολιτική του, απολογούμαστε εμείς. Αυτό είναι το μείζον πρόβλημα ενώ θα έπρεπε τώρα να έχουμε βγει με κινήσεις εξωστρέφειας ακόμα περισσότερο με περισσότερη πολιτική.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο κ. Δούκας θα πρέπει να εξαντλήσει τη θητεία του στο Δήμο Αθηναίων

Θ.ΓΛΑΒΙΝΑΣ: Αν ήμουν πολίτης του Δήμου Αθηναίων θα ήθελα ο δήμαρχός μου να εκπληρώσει τη θητεία του. Εκτιμώ ότι ο κ. Δούκας θα εκπληρώσει τη θητεία του και θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που κάνει ήδη με πολύ καλό τρόπο και πολύ επιτυχημένα να είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Αναφορικά με το άνοιγμα του κ. Κασσελάκη προς την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Θ.ΓΛΑΒΙΝΑΣ: Η δήλωση του κ. Κασσελάκη «ξέρει το τηλέφωνο μου ας με πάρει» δεν είναι και πολύ πολιτική και δεν δείχνει σεβασμό απέναντι στον αρχηγό. Να υπενθυμίσω ότι στην προηγούμενη συνάντηση που ο ίδιος ο πρόεδρος έχει εξηγήσει ότι ενώ του είπε και του ανέλυσε τι έχει γίνει με τις υποκλοπές ο κ. Κασσελάκης την επόμενη έβγαινε και έλεγε «ο κ. Ανδρουλάκης είναι εκδικαζόμενος» αυτό το αφήνω ως σχόλιο και πάω στο προκείμενο. Εμείς τέτοιου είδους πρωτοβουλίες τις έχουμε ήδη υποστηρίξει και έχουμε πάρει και πρωτοβουλίες, υπενθυμίζω την πρόταση δυσπιστίας όπου με πρωτοβουλία δικιά μας και κορμό ένα κείμενο το οποίο συντάχτηκε από το ΠΑΣΟΚ καταφέραμε και πήγαμε σε ένα μείζον θέμα όπως οι υποκλοπές. Το να πάμε σε πρωτοβουλίες οι οποίες είναι ως προς το περιεχόμενο σωστές, υπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών, συμφωνούμε με αυτη την κατεύθυνση και πράγματι μπορούν αν δώσουν λύση ναι αλλά να ξεκαθαρίσουμε ότι τέτοιες προτάσεις νόμου δεν γίνονται ποτέ αποδεκτές.

Αν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις και γίνει η απαραίτητη συζήτηση με οποιαδήποτε πολιτική δύναμη θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και να στηρίξουμε μια τέτοια πρόταση. Ναι θα προχωρήσουμε και αν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις και γίνουν με τον ορθό τρόπο και μέσα από μια συγκροτημένη συζήτηση με χαρά να συμμετέχουμε και εμείς και να συμπράξουμε. Αλλά να υπενθυμίσω ότι ο κ.Κασσελάκης όταν κάναμε την πρόταση δυσπιστίας «κορόιδευε» και έλεγε ότι θα είναι μια απλή κοκορομαχία άρα θέλουμε να δούμε ποιος πραγματικά πιστεύει σε αυτές τις συνεννοήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments