Πολιτική

Κασσελάκης στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πιστεύω σε συμφωνίες κορυφής με απαξιωμένους ηγέτες [vid]

Κασσελάκης στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πιστεύω σε συμφωνίες κορυφής με απαξιωμένους ηγέτες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [370186] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Το κόμμα μας είναι επιβεβλημένο να αλλάξει» ξεκαθάρισε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις Ευρωεκλογές

«Το κόμμα μας είναι επιβεβλημένο να αλλάξει» ξεκαθάρισε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις Ευρωεκλογές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι διαφορετικός, σύγχρονος, ανανεωμένος» ξεκαθάρισε ο πρόεδρός του, προαναγγέλλοντας πως πρέπει να ανοίξουν το κόμμα «ώστε να είναι πιο προοδευτικό και πιο φιλόξενο».

Αυτή την ανάγκη όπως τη χαρακτήρισε «θα τη δούμε κατάματα στο καταστατικό συνέδριο. Οι αλλαγές πρέπει να πείθουν ότι είμαστε ένα κόμμα ίσων ευκαιριών» ανέφερε. «Αν θεωρητικώς περισσότερα σχήματα της δημοκρατικής παράταξης φτάσουν στο σημείο συναίνεσης τότε το τελευταίο πράγμα που θα ήταν εμπόδιο, θα ήταν η δική μου καρέκλα. Και αν είναι προϋπόθεση να υπάρχει εκ νέου εκλογή Προέδρου από το επανιδρυμένο κόμμα, από τον μεγαλύτερο προοδευτικό χώρο, τότε με ταπεινοφροσύνη και αίσθημα ευθύνης, θα ανταποκριθώ σε αυτή την προϋπόθεση και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία. Διότι όντως συμφωνώ, ότι οι ηγεσίες πρέπει πάντα να έχουν τη σφραγίδα της βάσης. Και η βάση μας είναι μεγαλύτερη από την δεξιά-ακροδεξιά που μας κυβερνούν».. Σενάριο να αποχωρήσω και να έρθει από μηχανής θεός, δεν υπάρχει».

Ακόμα συμπλήρωσε πως: «Η ψήφος του λαού με ανέδειξε αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας. Η ίδια η Νέα Δημοκρατία με ανέδειξε σε αντίπαλό της». «Ελάτε να φτιάξουμε το κόμμα του μέλλοντος» κάλεσε τα στελέχη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπολύοντας παράλληλα βέλη κατά του Παύλου Πολάκη που απείχε από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, με τη φράση «Σ’ αυτό το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς δεν θα υπάρχουν αποχές από θέματα αρχής».

Ακόμα κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις με ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας αλλά με «σεβασμό στην αυτοτέλεια των υφιστάμενων σχημάτων».

«Αρχίστε με το κατηγορητήριο για τον Κώστα Καραμανλή, που έχουμε ετοιμάσει. Πρέπει να μας δει η κοινωνία να καταθέτουμε προτάσεις. Ελάτε σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ. Το μέλλον της Ελλάδας δεν είναι με το τζάκι Μητσοτάκη, το μέλλον της Ελλάδας είμαστε εμείς και είμαστε τώρα. Ανεξάρτητα από την απόφασή σας θα δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments