Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Νίκος Ανδρουλάκης και πρόεδρος του PES [vid]

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Νίκος Ανδρουλάκης και πρόεδρος του PES [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Νίκος Ανδρουλάκης και πρόεδρος του PES [vid]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο Stefan Löfven θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στην Αθήνα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) και πρώην πρωθυπουργό της Σουηδίας, Stefan Löfven. Η συνομιλία εντάσσεται στο πλαίσιο της διαβούλευσής του με τις ηγεσίες των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων ενόψει της άτυπης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την επιλογή της νέας ευρωπαϊκής ηγεσίας.

Νίκος Ανδρουλάκης και Stefan Löfven θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη 18 Ιουνίου.

ΠΑΣΟΚ: Τα βλέμματα όλων στο Πολιτικό Συμβούλιο

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου μες στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να μεταφερθεί η ένταση, που επικρατεί στους κόλπους του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Συγκεκριμένα, έντονες εσωκομματικές αναταράξεις καταγράφονται στο ΠΑΣΟΚ λίγες μόλις ημέρες μετά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, με τον βουλευτή του κόμματος Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να θέτει επίσημα ζήτημα ηγεσίας και προσφυγής σε κάλπες για την εκλογή προέδρου μέσα στο 2024. Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη έσπευσαν να δώσουν άμεση απάντηση υποστηρίζοντας ότι «το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα», μιλώντας παράλληλα για καλλιέργεια εσωστρέφειας, καθώς και για «επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις».

Ωστόσο, η πρωτοβουλία του βουλευτή από την Αρκαδία φαίνεται να έχει απήχηση μέσα στα κομματικά τείχη. Οι πρόσφατες εξελίξεις υποδηλώνουν ένα πολιτικό “ντόμινο”, που αν και δεν θα οδηγήσει απαραιτήτως σε εσωκομματικές εκλογές, δημιουργεί νέα προοπτικά στην Χαρ. Τρικούπη. Για πρώτη φορά από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη τον Δεκέμβριο του 2021, υπάρχει ένα ισχυρό κύμα αμφισβήτησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments