Πολιτική

Το “αθόρυβο” ΚΚΕ επιχειρεί άνοιγμα στον κόσμο της αποχής

Το “αθόρυβο” ΚΚΕ επιχειρεί άνοιγμα στον κόσμο της αποχής

Πηγή Φωτογραφίας: [367279] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σημαντικά εκλογικά κέρδη σημειώνει ο Περισσός.

Το ΚΚΕ είναι το πρώτο κόμμα που συνεδρίασε επίσημα και διά του ανώτατου οργάνου του – της Κεντρικής Επιτροπής – προχθές για την αποτίμηση των ευρωεκλογών.

Η επεξεργασία των αποτελεσμάτων αναφέρεται στην ευρύτερη εικόνα της Ευρώπης και των πολιτικών της, σύμφωνα με την ΚΕ του ΚΚΕ. Παρατηρείται μια τάση αμφισβήτησης της ΕΕ και της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, με ορισμένα τμήματα να απομακρύνονται από τα αστικά κόμματα και να συνεργάζονται με το ΚΚΕ.

Κάνουν δε λόγο για σταθερούς δεσμούς του ιστορικού κόμματος με τις λαϊκές δυνάμεις, ενώ εκτιμούν ιδιαίτερα θετικά την άνοδο του κόμματος στα αστικά κέντρα και ιδιαίτερα στην Αττική, όπου αναδείχθηκε τρίτη δύναμη.

Στον Περισσό, όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από έναν ασυνήθιστο αποπροσανατολισμό, ο οποίος ενισχύεται από τις αντιπαραθέσεις των άλλων πολιτικών κομμάτων. Αυτές οι αντιπαραθέσεις, που δεν είναι τυχαίες, έχουν πάρει τη μορφή εκφυλισμού, όπως για παράδειγμα με τα θέματα περί πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών.

Το ΚΚΕ ερμηνεύει τη μεγάλη αποχή ως ένα σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, θεωρεί ότι η αποχή αποτελεί έκφραση της απαξίωσης τόσο προς το αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του, όσο και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα θεσμικά της όργανα, όπως είναι το Ευρωκοινοβούλιο.

Η ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει ότι η αποχή έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα από τον τρόπο που εκφράζεται και μπορεί να παρερμηνευτεί, να εγκλωβιστεί ή να αφομοιωθεί. Επιπλέον, η απόφαση καταδικάζει την κυβερνητική πολιτική μέσω της κάλπης και εκφράζει δυσαρέσκεια απέναντι στις πολιτικές της ΕΕ, όπως φαίνεται και από τις μαζικές κινητοποιήσεις σε διάφορες χώρες της γηραιάς ηπείρου.

Η επόμενη ημέρα για το ΚΚΕ θα το βρει, όπως αναφέρουν στο κείμενο της εκτίμησης της συγκυρίας, να καταθέτει τη δύναμή του για να δυναμώσει η φωνή του λαού «και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως στο Ευρωκοινοβούλιο, και πάνω από όλα για να οργανωθεί η εργατική-λαϊκή πάλη».

Καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο λαός έχει τη δυνατότητα και θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ μέσω του αγώνα του, αποκαλύπτοντας επίσης τη στάση μιας βολικής αντιπολίτευσης που στα στρατηγικά ζητήματα τής παρέχει δικαιολογίες και βοήθεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments