Διεθνή

Σύνοδος G7: Οι ηγέτες στηρίζουν το σχέδιο Μπάιντεν για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Σύνοδος G7: Οι ηγέτες στηρίζουν το σχέδιο Μπάιντεν για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Πηγή Φωτογραφίας: Fox News

Τα θέματα της Συνόδου περιλαμβάνουν τις συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη μετανάστευση και την τεχνητή νοημοσύνη

Οι ηγέτες των χωρών – μελών της Συνόδου της G7 υποστηρίζουν το αίτημα του Τζο Μπάιντεν για συμφωνία κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, καλούν τη Χαμάς να την αποδεχθεί, σύμφωνα με το προσχέδιο της κοινής τους ανακοίνωσης.

Η συνάντηση των ηγετών της G7, υπό την προεδρία της Ιταλίας, ξεκίνησε την Πέμπτη (13/6) και θα κρατήσει ως τις 15 Ιουνίου.

Τα θέματα της συνόδου περιλαμβάνουν τις συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη μετανάστευση και την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Χαμάς να αποδεχθεί την πρόταση «Υποστηρίζουμε πλήρως και θα στηρίξουμε τη συνολική συμφωνία που παρουσίασε ο πρόεδρος Μπάιντεν, η οποία θα οδηγήσει σε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, στην απελευθέρωση όλων των ομήρων και σε σημαντική και διαρκή αύξηση της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και σε ένα μόνιμο τέλος της κρίσης… Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τη Χαμάς να αποδεχθεί την πρόταση κατάπαυσης του πυρός, στην οποία το Ισραήλ είναι έτοιμο να προχωρήσει», αναφέρει το έγγραφο.

Επιπλέον, οι ηγέτες των χωρών της G7 καλούν το Ισραήλ να απέχει από μια πλήρους κλίμακας επίθεση στη Ράφα.

«Ανησυχούμε για τον αντίκτυπο των συνεχιζόμενων χερσαίων επιχειρήσεων στη Ράφα στους αμάχους, καθώς και για τις συνέπειες που θα είχε για εκείνους το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επίθεσης πλήρους κλίμακας. Καλούμε την ισραηλινή κυβέρνηση να απέχει από μια τέτοια επίθεση, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της βάσει του διεθνούς δικαίου», προστίθεται στο έγγραφο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments