Διεθνή

Tesla: Οι μέτοχοι ενέκριναν το πακέτο αμοιβών ύψους 56 δισ. του Μασκ – Θετικοί και για την αλλαγή έδρας

Tesla: Οι μέτοχοι ενέκριναν το πακέτο αμοιβών ύψους 56 δισ. του Μασκ – Θετικοί και για την αλλαγή έδρας

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/Tesla chief executive Elon Musk

Ο CEO της εταιρείας είχε προϊδεάσει από το βράδυ της Τετάρτης ότι οι προτάσεις του έχουν μεγάλη υποστήριξη.

Οι μέτοχοι της Tesla ενέκριναν το πακέτο αμοιβών ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Έλον Μασκ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων.

Η έγκριση των μετόχων τονίζει την υποστήριξη που απολαμβάνει ο Μασκ από τη βάση των μικρομετόχων της Tesla, πολλοί εξ αυτών είναι φανατικοί οπαδοί του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου, σύμφωνα με το Reuters. Η πρόταση πέρασε παρά το γεγονός ότι ορισμένοι μεγάλοι επενδυτές της εταιρείας είχαν εκφράσει τις αντιδράσεις τους.

Στη σκηνή της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων στο Όστιν του Τέξας, ο Μασκ περιέγραψε τον εαυτό του ως «παθολογικά αισιόδοξο». «Αν δεν ήμουν αισιόδοξος όλο αυτό δεν θα υπήρχε. Το εργοστάσιο αυτό δεν θα υπήρχε», είπε ο Μασκ εν μέσω χειροκροτημάτων. «Αλλά στο τέλος φέρνω αποτελέσματα. Αυτό είναι το σημαντικό» κατέληξε.Ο CEO της εταιρείας είχε προϊδεάσει από το βράδυ της Τετάρτης ότι οι προτάσεις του έχουν μεγάλη υποστήριξη. Η έγκριση που έλαβε από τους μετόχους δεν βάζει τέλος στο ζήτημα της αμοιβής του, καθώς η υπόθεση θα πρέπει να πάει εκ νέου στα δικαστήρια, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα καταφέρει να πείσει τον δικαστή.

Πήρε το «ΟΚ» και για την αλλαγή της έδρας

Την Πέμπτη, οι μέτοχοι ενέκριναν επίσης την πρόταση για τη μεταφορά της έδρας της εταιρείας στο Τέξας από το Ντέλαγουέαρ. Ενέκριναν επίσης άλλες προτάσεις συμπεριλαμβανομένης της επανεκλογής δυο μελών του διοικητικού συμβουλίου. Πρόκειται για τον αδερφό του Μασκ, Κίμπαλ Μασκ και τον Τζέιμς Μέρντοχ, γιο του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούμπερτ Μέρντοχ.

Οι μέτοχοι αύξησαν το επίπεδο ελέγχου των επενδυτών, εγκρίνοντας προτάσεις υπέρ της μείωσης της θητείας του διοικητικού συμβουλίου σε ένα έτος και της χαλάρωσης των απαιτήσεων ψήφου για προτάσεις σε απλή πλειοψηφία, παρά την αντίθεση του διοικητικού συμβουλίου και στις δυο περιπτώσεις.

Ο Μασκ βγήκε πανίσχυρος από την ψηφοφορία

Η Tesla δεν γνωστοποίησε τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας, τα οποία πρόκειται να αποκαλυφθούν τις επόμενες ημέρες. Η έγκριση των μετόχων για το πακέτο αμοιβών δείχνει την αναγνώριση των επενδυτών προς το πρόσωπο του Μασκ και ότι δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν το μέλλον της εταιρείας.

Το διοικητικό συμβούλιο έχει δηλώσει ότι ο Μασκ αξίζει το πακέτο αμοιβών επειδή πέτυχε όλους τους φιλόδοξους στόχους για την αξία της αγοράς, τα έσοδα και την κερδοφορία. Ωστόσο κάποιοι μεγάλοι επενδυτές είχαν χαρακτηρίσει το επίμαχο πακέτο αμοιβών «υπερβολικό».

Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο ο Μασκ είχε απειλήσει να κατασκευάσει προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής εκτός Tesla αν δεν έχει μεγάλο έλεγχο των ψήφων.

Η τιμή της μετοχής της Tesla έχει σημειώσει πτώση περίπου 55% από την κορύφωση της το 2021, καθώς οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων έχουν επιβραδυνθεί και η προσοχή του Μασκ μοιράζεται ανάμεσα στην κατασκευάστρια EV και των άλλων εταιρειών του. Η μετοχή της έκλεισε την Πέμπτη με άνοδο 2,9%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments