Podcasts | Pagenews Politics #44

Οικονόμου: Θα κάνω ό,τι μπορώ για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του πρωθυπουργού

Είναι μια πολύ συγκινητική στιγμή για μένα

14.06.2024 | 19:01

Listen On:

Οικονόμου: Θα κάνω ό,τι μπορώ για να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του πρωθυπουργού

Είναι μια πολύ συγκινητική στιγμή για μένα

Την ξεχωριστή ικανοποίηση και ευθύνη για την υπουργοποίησή του εκφράζει ο κ. Βασίλης Οικονόμου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Pagenews και την δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου, ο νέος υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών μιλά για τα νέα του υπουργικά καθήκοντα, καταλογίζει έλλειψη συγκεκριμένου στρατηγικού σχεδίου στην αντιπολίτευση και τονίζει πως το μήνυμα των εκλογών για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη δουλειά έχει ληφθεί από την κυβέρνηση και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πιο ειδικά, αναφερόμενος στην υφυπουργοποίησή του στο υφυπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, ο κύριος Βασίλης Οικονόμου επισημαίνει πως «είναι πολύ τιμητική η πρόταση του πρωθυπουργού. Είναι μια πολύ συγκινητική στιγμή για μένα. Είναι μια δικαίωση των προσπαθειών, που έχω καταβάλει. Είναι μια πολύ μεγάλη τιμή. Ελπίζω να μπορέσω να φανώ αντάξιος. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ να πράξω».

Σε ερώτηση της κ. Χύτου σχετικά με το πώς κινείται μετεκλογικά η κυβέρνηση, ο νέος υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών απαντά, λέγοντας: «Ο πρωθυπουργός έχει λάβει το μήνυμα των εκλογών και κάνει τις κινήσεις του. Η ανασυγκρότηση της κυβερνήσεως είναι μέρος αυτών των κινήσεων. Είναι ένα σχέδιο που δημιουργεί μια νέα Ελλάδα, μια σοβαρή περιφερειακή δύναμη της Ευρώπης. Ο πατέρας μου ήταν οδηγός ταξί. Χάρη σε ένα ταξί μας μεγάλωσε. Είναι άνθρωποι της καθημερινότητας και του αγώνα. Η τύχη το έφερε να γίνω υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών και να είμαι αρμόδιος για θέματα των οδηγών ταξί».

Μιλώντας, εν συνεχεία, για τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών, ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζει πως «ο πολίτης έστειλε το μήνυμά του. 1.000.000 ψηφοφόροι έστειλαν το μήνυμά τους. Το μήνυμα των ευρωεκλογών ελήφθη. Δεν πήγαν αλλού. Η κοινωνία περιμένει ακόμη από εμάς, από τη Νέα Δημοκρατία, και πρέπει αυτό να το τιμήσουμε με ακόμη μεγαλύτερη σοβαρότητα».

Σε σχέση με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η αντιπολίτευση, ο νέος υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών επισημαίνει ότι «αντιπολίτευση υπάρχει, αλλά το ζήτημα είναι τι κάνει. Ο χώρος της αντιπολίτευσης είναι κατακερματισμένος και λείπει η στρατηγική για το πού θέλει να πάει η χώρα. Χρειάζεται σχέδιο, το οποίο να είναι ρεαλιστικό και συγκεκριμένο. Ο Βελόπουλος μοίρασε 4.000 ευρώ σύνταξη και δεν συγκινήθηκαν οι πολίτες. Ο κόσμος θέλει σοβαρότητα, ρεαλισμό και μετριοπάθεια».

Τέλος, ερωτηθείς για το εάν θα προωθηθούν αποφασιστικότερα οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, ο κ. Οικονόμου είναι ξεκάθαρος: «Η ανασυγκρότηση της κυβέρνησης είναι ένα καλό ερέθισμα. Το καλοκαίρι προσφέρεται κυρίως για τα μπάνια του λαού. Για εμάς, το καλοκαίρι μια καλή ευκαιρία να κινηθούμε πιο αποφασιστικά και πιο δυναμικά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να είμαστε κοντά στον κόσμο. Η καθημερινότητα είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να λύνουμε τα προβλήματα του κόσμου και να ενστερνιζόμαστε τις προτεραιότητές του», ολοκληρώνει ο νέος υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών.