Πολιτική

Ακρίβεια, αγρότες, περιφέρεια: Οι τρεις άξονες του ανασχηματισμού

Ακρίβεια, αγρότες, περιφέρεια: Οι τρεις άξονες του ανασχηματισμού

Πηγή Φωτογραφίας: [366673] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Οι προτεραιότητες του πρωθυπουργού στο μετεκλογικό τοπίο.

Είναι ένας ανασχηματισμός που απαντά στο αίτημα των πολιτών «σας εμπιστευόμαστε. αλλά γίνετε καλύτεροι, προχωρήστε πιο γρήγορα». Και, ταυτόχρονα, δίνει ένα μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης.

Ο Πρωθυπουργός αναλύει και αξιολογεί την αποτελεσματικότητα και την εργατικότητα, ενώ το νέο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει αλλαγές και προσθήκες που αντιπροσωπεύουν τις προτεραιότητες του άμεσου μέλλοντος: ακρίβεια, υποστήριξη στους αγρότες και την περιφέρεια, καθώς και τη δημιουργία ενός αποτελεσματικότερου κράτους για μια καλύτερη καθημερινότητα.

Οι πολίτες επανέλαβαν την εντολή τους στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2023, με στόχο την εφαρμογή ενός τολμηρού προγράμματος μεταρρυθμίσεων έως το 2027.

Ο Θοδωρής Λιβάνιος αναβαθμίζεται από αναπληρωτή υπουργός Εσωτερικών σε υπουργό, ενώ η Νίκη Κεραμέως αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας. Ο Βασίλης Σπανάκης αναλαμβάνει ως υφυπουργός στο υπουργείο Εσωτερικών με αρμοδιότητα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η θέση του αναπληρωτή υπουργού στο Εσωτερικών καταργείται.

Ο Κωστής Χατζηδάκης συνεχίζει το έργο του στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ ο Χρίστος Δήμας αναλαμβάνει τη θέση του Χάρη Θεοχάρη.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τοποθετείται στη θέση του Κώστα Σκρέκα στο υπουργείο Ανάπτυξης, δείχνοντας έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Αλλαγές υπάρχουν και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου υπουργός αναλαμβάνει ο Κώστας Τσιάρας και υφυπουργός ο Χρήστος Κέλλας. Δύο στελέχη της ΝΔ που προέρχονται από τη Θεσσαλία.

Στο Μεταναστευτικό στη θέση του Δημήτρη Καιρίδη τοποθετείται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προερχόμενος από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για τις θέσεις των υφυπουργών αξιοποιούνται πρόσωπα από την γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα όπως ο Ιάσωνας Φωτήλας στο Πολιτισμού, ο Κώστας Καραγκούνης στο Εργασίας, ο Χρήστος Κέλλας στο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κώστας Γκιουλέκας για θέματα Μακεδονίας-Θράκης. Με κριτήρια όχι γεωγραφικά, αλλά εργατικότητας και αποτελεσματικότητας.

Η Ζωή Ράπτη και η Κατερίνα Παπακώστα αναλαμβάνουν την Έρευνα και την Καινοτομία στη νέα κυβέρνηση, με την Κατερίνα Παπακώστα να είναι το τρίτο στέλεχος από τη Θεσσαλία που εισέρχεται στο κυβερνών σχήμα. Στο Μέγαρο Μαξίμου, η αποχώρηση των προηγούμενων μηνών καλύπτεται με την προσθήκη του Γιώργου Μυλωνάκη, στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, στη θέση του Υφυπουργού. Ο Στέλιος Κουτνατζής παραμένει στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, διατηρώντας τις ίδιες αρμοδιότητες.

Υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχουν αλλαγές σε υπουργεία όπως το Υγείας, το Δικαιοσύνης, το Περιβάλλον και το Ενέργειας, όπου έχουν ήδη εφαρμοστεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments