Πολιτική

Ανασχηματισμός με το βλέμμα στην καθημερινότητα

Ανασχηματισμός με το βλέμμα στην καθημερινότητα

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Η ακρίβεια κρίνεται ως η "μητέρα των μαχών".

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο, με βάση το κέντρο βάρους του ανασχηματισμού, πως, το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στην μάχη των τιμών, καθώς η ακρίβεια αποτελεί το βασικό πονοκέφαλο των νοικοκυριών. Στην… ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Ανάπτυξης κάθεται πλέον ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ εκτός κυβέρνησης είναι ο Κώστας Σκρέκας.

Στο σημερινό ανασχηματισμό, αλλαγές σημειώθηκαν και σε ένα ακόμα «δύσκολο» υπουργείο, που δεν είναι άλλο από το Αγροτικής Ανάπτυξης. Υπενθυμίζεται πως το χειμώνα η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ενώ η αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής θα κυριαρχήσει στην ευρωπαϊκή συζήτηση στο επόμενο διάστημα.

Ο πρωθυπουργός, με τις συγκεκριμένες επιλογές του, επιχειρεί να δείξει ότι πήρε το μήνυμα της κάλπης και, όπως προανήγγειλε, θέλει να κινηθεί πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά όσον αφορά τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την υλοποίηση του δεσμεύσεών του.

Είναι ένας ανασχηματισμός που απαντά στο αίτημα των πολιτών «σας εμπιστευόμαστε αλλά γίνετε καλύτεροι, προχωρήστε πιο γρήγορα». Και, ταυτόχρονα, δίνει ένα μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης, υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός αξιολογεί την αποτελεσματικότητα και την εργατικότητα. Το νέο κυβερνητικό σχήμα χαρακτηρίζεται από αλλαγές και προσθήκες που αντικατοπτρίζουν τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος: αγρότες και περιφέρεια, καθώς και ένα αποτελεσματικότερο κράτος για μια καλύτερη καθημερινότητα. Σύμφωνα με τις ασφαλείς πηγές, οι πολίτες επανέλαβαν την ψήφο τους στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2023, με εντολή να υλοποιήσουν ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων έως το 2027.

Τέλος, παρά την επανειλημμένη  διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι δεν θα επιλέξει μεταξύ “ανοίγματος στο κέντρο ή προσέγγισης του δεξιού κοινού”, ο ανασχηματισμός φαίνεται να στοχεύει στην ενίσχυση της παραδοσιακής, συντηρητικής βάσης του κόμματος. Στο Μεταναστευτικό, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αντικαθιστά τον Δημήτρη Καιρίδη, με σκοπό να απευθύνει το λόγο στους ψηφοφόρους του κόμματος. Η είσοδος ορισμένων υφυπουργών στην κυβέρνηση φαίνεται να απευθύνεται σε ένα πιο παραδοσιακό κοινό, όπως ο Κώστας Γκιουλέκας και ο Κώστας Καραγκούνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments