Πολιτική

Η κυβέρνηση επιλέγει να επιταχύνει το μεταρρυθμιστικό έργο

Η κυβέρνηση επιλέγει να επιταχύνει το μεταρρυθμιστικό έργο

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ALPHA ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΡΟΪΤΕΡ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Έχουμε εκλεγεί για να εφαρμόσουμε ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στα εναπομείναντα τρία χρόνια της θητείας μας, σημείωσε ο πρωθυπουργός στο Bloomberg.

Η «ανάγνωση» του μηνύματος των πολιτών, έτσι όπως εκφράστηκε μέσα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, οδηγεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς δύο παράλληλους δρόμους. Αφενός, την επανεξέταση των προσώπων, που κλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα να υλοποιήσουν το κυβερνητικό έργο και προφανώς οι επιδόσεις τους δεν κρίθηκαν επαρκείς από το εκλογικό σώμα, αφετέρου τον επανασχεδιασμό και την επιτάχυνση των μεταρρυθμιστικών πολιτικών, που αποτελούν τις κεντρικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός θεωρείται αναπόφευκτος, με τον χρόνο ανακοίνωσης των αποφάσεων να παραμένει αβέβαιος. Οι συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζονται, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει επαφές με υψηλόβαθμους υπουργούς. Οι συνεργάτες του επαναλαμβάνουν ότι ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστική απόφαση του Πρωθυπουργού, ο οποίος λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομένα πριν κάνει την απόφασή του.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαψεύδει τις φήμες για ανακοίνωση αλλαγών στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ επιβεβαιώνει ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κανονικά σήμερα με την υφιστάμενη σύνθεση.

Διακινούνται πολλά σενάρια για τον υπουργικό ανασχηματισμό, καθώς όλοι περιμένουν να δουν μια ευρύτερη αλλαγή που θα δείξει τις προθέσεις για το μέλλον. Ενδέχεται να μην δούμε πρόσωπα πρώτης γραμμής στη νέα κυβέρνηση, αλλά νέα πρόσωπα από τη Νέα Δημοκρατία να αναλάβουν θέσεις υφυπουργών και να γίνουν συγχωνεύσεις χαρτοφυλακίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εκφράσει τις προθέσεις του μιλώντας για επιλογές βασισμένες στην αποτελεσματικότητα και έχει αναγνωρίσει την ανάγκη για αυτοκριτική, αναφέροντας ότι κάποιοι έχουν συνηθίσει να κοιτούν από ψηλά. Το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης θα συνεχιστεί και θα αποτελέσει τη βάση για τις μελλοντικές επιλογές. Στο διεθνές ακροατήριο του Bloomberg, τόνισε ότι έχουν εκλεγεί για να εφαρμόσουν ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στα επόμενα τρία χρόνια της θητείας τους και πρέπει να το φέρουν εις πέρας.

Τάσος Χατζηβασιλείου, Μακάριος Λαζαρίδης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Νότης Μηταράκης, Κώστας Τσιάρας Κώστας Γκιουλέκας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Χρήστος Κέλλας, Κώστας Κατσαφάδος, Κώστας Καραγκούνης, είναι στη λίστα όσων διεκδικούν την είσοδό τους στο νέο υπουργικό σχήμα , ενώ σε τροχιά εξόδου πιθανολογείται ότι βρίσκονται οι Δημήτρης Καιρίδης, Χρήστος Στυλιανίδης, Κώστας Σκρέκας και Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ στα ερωτηματικά παραμένουν η Νίκη Κεραμέως, η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Γιώργος Φλωρίδης.

Αναφορικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό, αν οι συγχωνεύσεις υπουργείων όπως του υπουργείου Εσωτερικών με το Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του υπουργείου Μετανάστευσης με το Ναυτιλίας και του υπουργείου Οικονομικών με το Ανάπτυξης επιβεβαιωθούν, θα πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία στον ρόλο των ανθρώπων που θα αναλάβουν την ηγεσία τους, καθώς αυτές οι συνενώσεις αφορούν κρίσιμους τομείς.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εστιάζει στη δημοσιονομική σταθερότητα και τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, με στόχο την αύξηση των εισοδημάτων και τη μείωση της ανεργίας. Το Μέγαρο Μαξίμου προβλέπει ότι στη Βουλή θα υποβληθούν νομοσχέδια, συμπεριλαμβανομένου ενός νόμου για την παραγωγικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και αλλαγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments